Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ładujemy!

foto

Jak kanarki w klatce co na wolność chcą :)

Dwa światy ;)

foto

Dwa zajebiaszcze światy, osobno i razem na tej scenie. Jak ojciec z synem... Mega ! 

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy tylko ja mam takie szczęście do ZIBI, czy coś niedobrego dzieje się w tej firmie?

Zamówiłem "kilka" części do swoich G:

- pomijam już fakt, o którym już pisałem, że przesyłka dotarła bez żadnej informacji o wysyłce (mimo, że zawsze o to proszę)

- zamówienie przechodziło przez ręce kilku osób, bo wysłałem do p. Sylwii, potem korespondencja przeszła przez ręce p. Kasi, a wystawione jest przez jeszcze inną osobę (zaznaczam, że ciągłość korespondencji jednak była i to co zamawiałem jest w mailu potwierdzającym zamówienie)

- fakturę dostałem kompletnie nieczytelną - białe pionowe pasy w miejscu gdzie jest numer faktury, dane odbiorcy, nazwy części, ceny netto - nie stać ich nawet na toner do drukarki?

- w przesyłce znalazłem dodatkowy pasek, którego nie zamawiałem do modelu zegarka: AQW-100

Nie wiem co o tym myśleć?

Ciekawe jak rozpatrzą zwrot i na czyj koszt to będzie, bo niby czemu ja mam płacić za odesłanie czegoś, czego nie zamawiałem.

Tak wygląda faktura wysłana do klienta z "poważnej firmy ZIBI":

Żenujące. Z pełną świadomoscia wysłali takie coś do klienta.

Widzę że od jakiegiś czasu rzadkością jest wysłanie przez nich kompletnego i poprawnego zamówienia bo zazwyczaj coś jest nie tak.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktura to rzeczywiście www.zibi/wiocha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też czekam na paczkę z zibi i sporo tych pierdół zamówiłem z brakującymi elementami z pierwszej przesyłki.

I znów mam obawy czy aby na pewno wszystko dojdzie  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dostałem teraz 3 paski, jeden bezel a miały byc na paski i 2 bezela. Sytuacja ma byc rozwiązana tak ze mam zanieść pasek do głównego serwisu zibi we Wrocławiu i pieniądze zostaną przesłane na konto a bezel został zamówiony na nowo i zapalace za niego bez kosztów wysyłki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego że załatwią na swój koszt bo to wiadomo że ich wina ale znowu czekanie  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów masz czekać kilka tygodni na bezel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni dosłać brakującą część za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za darmo nie ale mi mieli wysłać darmową przesyłkę z rabatem  -_-

Tylko kit z tym rabacikiem kilku pln jak trzeba znów odczekać  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja złożyłem zamowienie na części do mojego pierwszego G-shock'a (G-100 granatowy) jakoś w połowie stycznia i z tygodnia na tydzień pisze maile i dostaje zwroty o treści : "przyszłym tygodni mamy mieć" chyba anuluje zamowienie bo przyślą mi jakieś dziwactwa i będę jeszcze musiał sie z nimi użerać. Teraz tylko do kogo sie zwrócić, jest jakaś alternatywa?

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz w tym samym emailu co zamawiałeś i wsio  ;)

A jak przyjdzie to nie musisz przyjmować przesyłki, no chyba że zostanie wysłana przed wysłaniem Twojej rezygnacji z zamówienia i zostaniesz o tym poinformowany  ^_^

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz w tym samym emailu co zamawiałeś i wsio ;)

A jak przyjdzie to nie musisz przyjmować przesyłki, no chyba że zostanie wysłana przed wysłaniem Twojej rezygnacji z zamówienia i zostaniez o tym poinformowany ^_^

Tak tez będę robił, chodziło mi o to u kogo części zamówić (mało precyzyjnie przelałem swoje myśli na klawiaturę telefonu )

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znów masz czekać kilka tygodni na bezel?

No oczywiście ze tak ^^ ale szczerze to nie spieszy mi sie bo zamawiałem drugi czarny komplet do gdf na daleka przyszłość jak obecny sie posypie a napewno nie zdarzy sie to szybko bo bede teraz nosił na zmianę z czerwonym

Takie tam z zaskoczenia ;)

c5855134129cb7e1e357d383d5b8c4f3.jpg

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, tylko naucz się pasek zakładać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie zaczynam sie pocić na zimno jak myśle o kolejnej podmiance ;p a wiesz moze czy to narzędzie które wysyłałem w ostatnim linku z Alle sie nada? Bo sprzedawca odpisał ze nie ma informacji czy do G-shocków bedzie pasować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teleskopy wyjmuje małym, cienkim śrubokręcikiem więc generalnie bardziej potrzebne są zdolności manualne niż profesjonalne narzędzia do tej czynności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma do tego G czy nie G ?

Jak potrafisz zdjąć to i widelcem ściągniesz  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zamówię chyba tamto ustrojstwo i zobaczymy majątku nie kosztuje bo srubokrecikiem to ja tylko szkód narobiłem. Wg moze niedługo zobaczę jak wyjdzie zegarek z czerwonym paskiem i czarnym bezelem no i moze w przyszłości kupie żółty pasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Waldzior śrubokrętem daje radę to tym bardziej przyrząd do zmiany pasków podejdzie, zwłaszcza że ma dodatkowo na środku nacięcie które umożliwia łatwiejsze złapanie teleskopu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teleskopy wyjmuje małym, cienkim śrubokręcikiem więc generalnie bardziej potrzebne są zdolności manualne niż profesjonalne narzędzia do tej czynności.

Ja też zawsze śrubokrętem cienkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w dw6100 cyrklem to zrobiłem a w moim to tylko poszarpalem uszy i 3 h na marne ;o nie wiem czy gorszy dzień czy co. A uzywałem wlasnie śrubokręcika

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaskiego czy krzyżaka? :D Ja na samym początku używałem cieńkiego nożyka, potem dostałem narzędzie do ściągania pasków. Osobiście wygodniej mi nożykiem ale to też zależy od zegarka. W G-Shockach szczerze powiedziawszy nigdy nie zmieniłem pasków :D

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi