Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za info :) więc nie będe ryzykował z tym mudmanem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia orygniału , ale podobno z ebay-a przeklejone, wiec trudno powiedzieć co przyjdzie :)

Ja już czekam kilka dni aż ten kolo odpowie czy może wysłać 2 szt. za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości

Pozdrawiam, Matej ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już wszystko wiem...

Edytowane przez ziko739

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cyt.: "Niestety, aktualnie żaden z naszych dostawców nie jest w posiadaniu tego modelu, dlatego też nie jesteśmy w stanie określić, kiedy znów pojawi się on w ofercie naszego sklepu."

To tak a' propos 56BB. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ratujcie. Mój Gulfmaster v2 chyba się zepsuł :( Otóż wskazówka godzinowa nie chce się cofać. Np po użyciu funkcji odsłonięcia wyświetlacza wskazówka godzinowa nie wraca na swoje miejsce o ile ma się cofnąć. Tak samo przy zmianie stref czasowych. Do przodu rusza bez problemu, natomiast w przypadku cofania stref wskazówka tylko dygnie delikatnie do tyłu i pozostaje tam gdzie była. Tak jakby coś ją blokowało. Pamiętam, że jest opcja resetowania g-shocka do ustawień fabrycznych poprzez wciśnięcie odpowiedniej kombinacji przycisków. Czy ktoś wie jak tego dokonać w GWN-Q1000? To moja ostatnia szansa. Jeśli to nie pomoże, będę zmuszony męczyć się z odsyłaniem zegarka do eglobalcentra.pl co z kolei niewiadomo ile potrwa :( Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link, gość ma identyczny problem jak mój, niestety nie ma tam instrukcji jak zresetować zegarek :(

Edytowane przez arcadius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko wspolczuc. Jezeli juz bedziesz zmuszony odeslac do eglobala to daj znac jak sie to wszystko zakonczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie było z nimi problemu

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link, gość ma identyczny problem jak mój, niestety nie ma tam instrukcji jak zresetować zegarek :(

Może ktoś jeszcze ma takiego Gulfa i wie jaka jest kombinacja do hard resetu :)

Albo spróbuj sobie skombinować instr w pl do tego modelu, tam wszystko powinno być  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś jeszcze ma takiego Gulfa i wie jaka jest kombinacja do hard resetu :)

Albo spróbuj sobie skombinować instr w pl do tego modelu, tam wszystko powinno być  :)

W instrukcji o hard resecie nie wspominają :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reset można zrobić tylko przez odkręcenie dekla i zwarcie AC z masą.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkrecanie zegarka nie wchodzi w gre. Pozostaje odeslanie. Rano sprawdzilem czy moze w jakis magiczny sposob zegarek sie nie naprawil przez noc. O dziwo wszystko dzialalo dobrze. Dwa razy udalo mi sie odslonic wyswietlacz i wskazowki pozniej wracaly na miejsce. Niestety za trzecim razem znow sie zacielo :( W miedzyczasie dostalem taka oto odpowiedz w sprawie reklamacji:

Szanowny/a Arkadiusz,

Dziękujemy za zgłoszenie sprawy.

Proszę podać więcej szczegółów nam zrozumieć swoją sytuację.
Lepiej podać kilka zdjęć lub wideo (przesyłanie obrazu z kamery poprzez Dropbox lub dysku google) dla nas, aby potwierdzić ten problem, jeśli to możliwe.
Wielkie dzięki.

Pozostaje nagrac filmik. A tak sie cieszylem nowym nabytkiem. Najdrozszy zegarek w kolekcji i jednoczesnie pierwszy, ktory okazal sie felerny. Po g-shocku bym sie tego nie spodziewal :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak że wszystkim. Biznes musi się kręcić. Wiem po naszej produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedzial, ze to kwestia nie wodotryskow a systemu ana-digi. Jesli w zegarku sa ruchome czesci to sa rzeczy, ktore moga sie zepsuc. W zegarku stricte cyfrowym nic sie nie rusza to i nie ma co sie psuc :P Chociaz w sumie im wyzszy stopien komplikacji, tym wieksza szansa awarii... No nic, filmiki nagrane i przeslane. Zobaczymy jak odpowiedz dostane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkrecanie zegarka nie wchodzi w gre. Pozostaje odeslanie. Rano sprawdzilem czy moze w jakis magiczny sposob zegarek sie nie naprawil przez noc. O dziwo wszystko dzialalo dobrze. Dwa razy udalo mi sie odslonic wyswietlacz i wskazowki pozniej wracaly na miejsce. Niestety za trzecim razem znow sie zacielo :( W miedzyczasie dostalem taka oto odpowiedz w sprawie reklamacji:

A ja mam dwa pytania:

1. Czy pomiędzy tymi dwoma razami, gdy wszystko działało, a trzecim naciskałeś coś innego, włączałeś jakieś funkcje?

2. Jaki jest poziom naładowania akumulatora?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dwa pytania:

1. Czy pomiędzy tymi dwoma razami, gdy wszystko działało, a trzecim naciskałeś coś innego, włączałeś jakieś funkcje?

2. Jaki jest poziom naładowania akumulatora?

1. Tylko odsloniecie wyswietlacza i jak okazalo sie, ze znow sie zacielo to pokrecilem koronka w celu zmiany strefy czasowej. Bez efektu.

2. Naladowanie baterii jest na M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi