Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wysłałem również linka do tej części. I co? I nic. Na razie odpowiedzi brak.

Poza tym numery do części z Pacpartsa wysyłałem wcześniej i wszystko było OK. I nagle już nie jest OK.

Ale tu chodzi o coś innego: nawet jeśli numery części by się nie zgadzały, to w normalnie prowadzonej korespondencji można by było szybko to skorygować.

Edytowane przez AndrzejMick

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Murcins, nie chcę personalnie pokazywać palcem, ale moim zdaniem sytuacja się zmieniła, gdy panie Martę/Katarzynę zmieniła pani Bogumiła. Od tej pory jest tragedia jeśli chodzi o znajomość modeli czy nawet chęć wyszukania ich oraz czas odpisywania na maile.

Ja wcześniej miałem kontakt z p Sylwią i wszystko zawsze było pięknie zalatwonie, teraz ciężko się dogadać, gdy odsyła mnie do innych pań. Zgadzam się z Waldziorem, że przy kontakcie mailowym wszystko przynajmniej jest napisane więc powinno być łatwiej.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wysłałem również linka do tej części. I co? I nic. Na razie odpowiedzi brak.

Poza tym numery do części z Pacpartsa wysyłałem wcześniej i wszystko było OK. I nagle już nie jest OK.

Ale tu chodzi o coś innego: nawet jeśli numery części by się nie zgadzały, to w normalnie prowadzonej korespondencji można by było szybko to skorygować.

Andrzej co innego jak podsylasz link z PP to Panie sobie to odnajdują po nazwie części ktora równiež widnieje w tym linku lub zdjęciu jednak jak podasz sam numer z PacParts zaczynający sie od 910 to nie są w stanje stwierdzić o jaką część chodzi. Pozostaje jeszcze kwestia tego ze mam wrażenie że czasem im się niechce tego sprawdzać i szukać i wtedy slyszymy dobrze znaną chyba już wszystkim odpowiedź " ta częsć jest już nie zamawialna"  <_<

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, o właśnie to. :D

Wiesz, wcześniej też się posługiwałem numerami z Pacpartsa i albo przechodził, albo panie pytały się o linka do tej części i się dogadywaliśmy. Maili się kilka w ciągu dnia wymieniało i się dochodziło do konsensusu. A teraz najwyraźniej tak się nie da...

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje jeszcze kwestia tego ze mam wrażenie że czasem im się niechce tego sprawdzać i szukać i wtedy slyszymy dobrze znaną chyba już wszystkim odpowiedź " ta częsć jest już nie zamawialna" <_<

Taa, jak chciałem zamówić pierścienie do mocowania przycisków to pani Bogumiła najpierw napisała, że nie można tego zamówić, potem jak dosłałem referencję napisała, że jednak można a jak zapytałem o cenę to napisała, że "ok 5 pln za sztukę" gdzie na koniec się okazało, że kosztuje chyba 30 gr za sztukę ale ostatecznie po drodze zrezygnowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że dla Zibi'ego taki detal to wrzód na du.pie i dlatego tak Was traktują.

Aż Wam się odechce...

Przykre :(

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też tak myślę :)

I dodam, że sami do tego doprowadziliśmy, bo przez to forum (lub dzięki niemu) na bank minimum kilkadziesiąt zamówień w miesiącu mają więcej niż normalnie i do tego na jakąś drobnicę więc musiało sie to tak skończyć.

Tylko ciekawe jest jeszcze to, komu oni sprzedają w hurcie, skoro nigdzie nie można kupić części?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nikomu, co najwyżej zaopatrują serwisy, które mają autoryzację Zibi na naprawę, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Casio w razie potrzeby. Ja się w ogóle dziwie, że wam tę drobnicę  W OGÓLE sprzedawali :) Prościej byłoby napisać, że nie ma dostepnych i nara.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to złe podejście, jak jest klient to przecież można zarobić. Wystarczy oddelegować jedną ogarniętą osobę znającą się na częściach do sprzedaży detalicznej części i już. Jakby się taka osoba znała to mogła by również doradzić jakieś części i tym samym pomóc nam zapłacić większy rachunek. ;)

Ale tu polityka zdaje się być inna.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może na tych bransoletach jakaś marża jest, na przyciskach to tam grosze jakieś :P więcej zachodu niż zarobku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem, skoro bawią się w sprzedaż "guzików", to powinni robić to również profesjonalnie. Jak on się nie chce bawić, to powinni grzecznie odmówić i skierować do serwisu który to za nich zrobi. Takie podejście działa tylko na niekorzyść. Ile to już "porządnych" sklepów straciło renomę przez złe traktowanie klientów. To jest po prostu źle podejście do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie się zgadzam, albo się tym zajmują albo nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A my ostatnio bardzo się polubiliśmy z Romanem

Wysłane z mojego D5803

Bo wszystkie Romki to fajne zegarki ;)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum, ale przejdźmy do sedna sprawy. Zbliżają się święta, a ja chciałbym kupić sobie na nie zegarek. Z powodu tego, że jestem dosyć aktywny ( bieganie, jazda na rowerze, ew. siłownia, basen ) pomyślałem, że najlepszym wyborem będzie G-Shock. Dużo czytałem, ale dzisiaj doszło do ostatniego wyboru, bo zegarek musi dojść do świąt, więc proszę o pomoc w wyborze. Cena maksymalna to 320 zł, szukając na allegro znalazłem 3 interesujące zegarki w tej cenie : G-7900-7ER, G-9000-1V i GA-100-1A. Tego ostatniego widziałem na żywo, bo ma go mój znajomy, nie podoba mi się podświetlenie w tym modelu. G-7900 - jego minusem jest biały kolor, więc pasek będzie żółknąć, ale w moim przediale cenowym nie ma czarnej wersji. Proszę o pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam juz wybrales, na placu boju zostal G-9000

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@neclocus gdybyś miał wybierać pomiędzy tymi trzema zegarkami wybrałbyś Mudmana? Mudman jest za to najmniejszy z całej trójki, lecz nie jest to jakaś wada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum, ale przejdźmy do sedna sprawy. Zbliżają się święta, a ja chciałbym kupić sobie na nie zegarek. Z powodu tego, że jestem dosyć aktywny ( bieganie, jazda na rowerze, ew. siłownia, basen ) pomyślałem, że najlepszym wyborem będzie G-Shock. Dużo czytałem, ale dzisiaj doszło do ostatniego wyboru, bo zegarek musi dojść do świąt, więc proszę o pomoc w wyborze. Cena maksymalna to 320 zł, szukając na allegro znalazłem 3 interesujące zegarki w tej cenie : G-7900-7ER, G-9000-1V i GA-100-1A. Tego ostatniego widziałem na żywo, bo ma go mój znajomy, nie podoba mi się podświetlenie w tym modelu. G-7900 - jego minusem jest biały kolor, więc pasek będzie żółknąć, ale w moim przediale cenowym nie ma czarnej wersji. Proszę o pomoc w wyborze.

https://www.royaltime.eu/pl/casio-g-7900-1er.html?gclid=Cj0KEQiAhNnCBRCqkP6bvOjz_IwBEiQAMn_TMWVeRqxt4I9wZU4gda05fM3_iEVioTGyUosm0pbdvGoaAgIn8P8HAQ

Dokładasz 17zł do maksymalnej ceny i masz zegarek z dostawą gratis. 

Edytowane przez D1V1510N G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie chyba przesadzone jest to, że kupię Mudmana, myślę, że jego funkcje i wytrzymałość będą aż nadto w porównaniu do tego czego potrzebuje. GA-100 mają dwie osoby z z mojej klasy, jedna czarnego, a druga białego, dodatkowo podświetlenie nie jest najlepsze ( mam to samo rozwiązanie w moim AW-80 i moim zdaniem nie starcza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najpierw kupiłem GA-100, teraz kupiłem sobie na gwiazdkę Mudmana, na razie przymierzyłem go i odłożyłem do pudełka, niech czeka pod choinką :D Generalnie co mogę po przymiarce powiedzieć o Mudmanie? :} Nic odkrywczego, przycisko chodzą ciężej niż w innych modelach, taki urok, poza tym jest mniejszy od GA-100 i imho ma zacny desing. GA-100 jest bardzo fajny, pomijając podświetlenie, które pomaga odczytać godzinę wyłącznie ze wskazówek, myślę, że to był celowy zabieg, aby nie dając większej baterii zegarek wytrzymał bez wymiany tejże w miarę przyzwoity okres czasu. Poza tym jak masz wątły nadgarstek to nie wiem czy jest sens kupować. Na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy nie odróżnić się od kolegów i nie wziąć Mudmana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy mają mniejsze nadgarstki ode mnie, ale ja też dużego nie mam ( jestem w 3 klasie gimnazjum) Faktycznie, może lepiej odróżniać się od nich i kupić Mudmana, a dodatkowe zabezpieczenia to same plusy, lubię spędzać aktywnie czas więc w razie czego nie będę się martwił o zegarek. Moim zdaniem przyciski to nie problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@neclocus gdybyś miał wybierać pomiędzy tymi trzema zegarkami wybrałbyś Mudmana? Mudman jest za to najmniejszy z całej trójki, lecz nie jest to jakaś wada.

z tej trojki ktora przedstawiles tak, Mudman to dobry wybor ale ja sie slabo znam na zegarkach, koledzy doradzili Ci lepiej odemnie

ja kupujac G-shocka nie kierowalem sie wielkoscia zegarka ani mnogoscia funkcji ktore one posiadaja tylko uzytecznoscia ktora mnie satysfakcjonuje, czytajac wczesniej forum i rozwazajac wszystkie 'za' i 'przeciw'

mam jednego Master of G bo ta linie uwazam za udana i tymczasem nie zamierzam powiekszac stanu posiadania

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ewentualnie rozważ jeszcze gulfmana (G-9100). Moim zdaniem Mudman ma nieco zabawkowy wygląd i Gulfman chyba lepiej prezentuje się na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi