Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Wskazówki są idealnie z indeksami ? bo no foto wygląda jak by ten też trochę nie równo uderzał ? ( był już temat na forum a oglądałem ostatnio też w TT i też nie było idealnie więc już nie wiem co myśleć ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko kwarc...

Tapaltak

To nie jest powód do tego że może nie równo uderzać , tym bardziej że tani nie jest :) jak by to Ga100 było to można przymknąć oko ( być może tutaj to tylko foto ale na żywo też widziałem , dla mnie to wada i wiem że by mi przeszkadzało ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą cenę od kwarca nie oczekiwałbym trafiania w indeksy. Owszem, zdarzą się egzemplarze, które będą trafiać idealnie ale nie wszystkie.

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur weź pod uwagę to że na zdjęciu zegarek nie jest "na wprost" i to może obraz przekłamywać.

Co do ceny... kumpel ma Victorinoxa Master Diver'a - chyba 3k kosztuje i na dodatek swiss made (czyli prestige i lepsza jakość :D :D )  a potrafi w minutę zrobić 59 "tyknięć" sekundnikiem to się dopiero nazywa "nietrafianie" w indeksy... oczywiście to nie świadczy o tym że proste Casio za 2,5k też ma nie trafiać, ale w moim GPW sekunda ziała idealnie - wiec nie widzę powodu żeby w MTG było inaczej.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A która wskazówka wyglada na taką co by nie trafiała w indeks. Pytam bo też posiadam taki zegar i nie zastanawiałem się nad tym nigdy, co pozwoliło mi być szczęśliwym posiadaczem i użytkownikiem tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafia napewno, miałem kilka 'swiss made' i żaden z nich nie trafiał w indeksy...żenujące. A casio GW 4000 wszystkie giezy trafiają idealnie, nie wspomnę o oceanusach ale to oczywiste.

I nie rozumiem "to tylko kwarc" a co mechanik ma uderzać w indeksy ???

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba normalne, że o sekundówce mowa

Tapaltak

No ale sekunda na powyższym zdjęciu, moim zdaniem jest idealnie na środku indeksu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A która wskazówka wyglada na taką co by nie trafiała w indeks. Pytam bo też posiadam taki zegar i nie zastanawiałem się nad tym nigdy, co pozwoliło mi być szczęśliwym posiadaczem i użytkownikiem tego modelu.

I co teraz ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pytaniu są wskazówki a to liczba mnoga, wiec zapytałem grzecznie o którą chodzi. Sam nie widzę na zdjęciu przesunięcia względem indeksu a chciałem zweryfikować własny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co teraz ?

Jak to "co?" - sprzeda za połowę ceny :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pytaniu są wskazówki a to liczba mnoga, wiec zapytałem grzecznie o którą chodzi. Sam nie widzę na zdjęciu przesunięcia względem indeksu a chciałem zweryfikować własny egzemplarz.

Nie stresuj się :)

Najważniejsze ze zegar Cię cieszy.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem a stresu też nie mam z tym i daleki jestem od szukania wszelkich wad w czymś co nabyłem i używam już od kilku miesięcy. Z ciekawości wpatrywałem się w zamieszczone zdjecie jak i własny zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu wzkazówka jest na środku indeksu. Nawet cień wskazówki to pokazuje.

A dziury w całym zawsze szukają ci, co nie mają danego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pechagto, proszę nie zmieniaj się w trolla ;)

Walcz z tym póki możesz.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu wzkazówka jest na środku indeksu. Nawet cień wskazówki to pokazuje.

A dziury w całym zawsze szukają ci, co nie mają danego zegarka.

Bzdura bo jak wiesz jest temat o tym że ktoś już 2 sztukę oddał bo nie trafiała w indeks i to w droższym MTG ( sam tam zabrałeś głos ) , mnie by to osobiście drażniło dlatego pytam bo jak mam kupić i coś ma mnie drażnić wolę odpuścić a sam zegarek nie jest ani drogi ani tani ale skoro to półka premium w Casio fajnie by było gdyby jednak uderzał w indeks ( jak widać jednym trafia idealnie u innych nie bardzo )

I nie chodzi mi o ten konkretny egzemplarz dlatego zapytałem czy tak wyszło na foto , ogólnikowo pytałem o MTG 

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura bo jak wiesz jest temat o tym że ktoś już 2 sztukę oddał bo nie trafiała w indeks i to w droższym MTG ( sam tam zabrałeś głos ) , mnie by to osobiście drażniło dlatego pytam bo jak mam kupić i coś ma mnie drażnić wolę odpuścić a sam zegarek nie jest ani drogi ani tani ale skoro to półka premium w Casio fajnie by było gdyby jednak uderzał w indeks ( jak widać jednym trafia idealnie u innych nie bardzo )

To jaki jest sens pytania na forum czyj trafia a czyj nie trafia skoro już sam wywnioskowałeś, że jeden trafia a drugi nie.

Chcesz kupić i chcesz żeby tafiał to idz do sklepu, sprawdź czy tafia i kupuj lub poproś aby Ci ściągneli taki, który trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pechagto, proszę nie zmieniaj się w trolla ;)

Walcz z tym póki możesz.

500+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin dla rozładowania emocji pokaż swój nowy nabytek bo znając życie coś pewnie znalazłeś pod choinką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku MTG  tylko sklep i właśnie oglądał bym każdy aż bym znalazł idealny ( z tego co mi kobieta w TT powiedziała oddać nie można po zakupie tylko wymienić w cenie ) , a sens pytania taki że wg mnie trochę za często to się zdarza w MTG i chciałem wiedzieć czy w tym też to występuje czy właśnie na foto tak wyszło ( i nie chodziło tylko o sekundową wskazówkę )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi