Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zegarek ma być do pływania i nurkowania rekreacyjnego to 200m jest optymalnym rozwiązniem.

Nie przepłaca sie za jakieś dziwne klasy wodoszczelności (1000m - po co to komu (w sensie nurkowym)?- może ktoś odpowie- 300m jest przecież klasą wystarczającą do wszystkiego), sprzęt będzie służył bezawaryjnie i dawał poczucie bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że w wikipedii nie ma objaśnionego hasła G shock.Ja za fachowca się nie uważam, wiec nawet nie będe próbował pisać o G shocku w wikipedii, co więcej nie wiem nawet jak to zrobić...Nie mniej jednak bardzo bym się ucieszył gdyby ktoś z forumowiczów wzbogacił wikipedie o tą cenną informację. Jest na to szansa? Ktoś sie podejmie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

g-350 dla dziewuszki ?

yes,yes :razz:

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

no jak już zamówiłeś, to spokojnie zaczekaj i zobaczysz

moja dziewczyna ma dw-9900, gw-056e 4VER, i DW-8800AB-9T, i we wszystkich wyglada dobrze (nie moge jej tylko namówić, żeby sobie pożyczała mojego dw-8140 do pracy)

generalnie to dziewczyna z G wyglada bardzo fajnie- im drobniejsza łapka tym lepiej :wink:

osobiście preferuje zegarki cyfrowe, nie wskazówkowe, ale to już kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

a zamowiłeś z paskiem gumowym, czy skórzanym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/u mnie w pracy dziewczyny rzucaja sie na bialego G-Shocka. Na razie GLX-5600, ale zaraz bedzie DW-5600EH. Faceci nie bardzo je lubia, ale kobietom sie to podoba, szczegolnie jak komus pokazuje jak takie zegarki nosi Kayne West (podobno jakis znany artysta).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

pytanko do netrunner

czy jako dystrybutor casio- człowiek z firmy, będącej dystrybutorem masz mozliwość zorientować się w kwestii legalnego sprowadzenia do polski telefonu casio g'zone?

i jeżeli to możliwe podać szacunkowy koszt dowolnego modelu, albo kilku?

zdaje sobie sprawe, że pytanie o jedną sztukę to trochę zawracanie d*py, ale interesuje mnie ten telefon baardzo, bo to telefon g-shock w koncu :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na skórze z taką jakby podkładką , skusiłem się na okazje 85 pln

chyba dobra cena ? (uzywany ale jeszcze z gwarancja zibi)

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
85 pln

no cena całkiem dobra, za tyle to bez zastanowienia :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gooral
Tutaj niestety się z Toba zgodzic nie moge, ale poczęsci masz racje bo karty gwarancyjne mówią że 50 m = pływanie. Niestety tak się składa że podczas pływania mozna wytworzyć więcej niż 5 atmosfer. DLatego też nie polecam pływania w 50.

A Casio to nie firmowa marka ? ;)

Sorki za trolowanie, ale moj sharp ma napisane 30m a plywalem z nim skakalem do wody i nurkowalem na okolo 4-5m(nie za czesto co prawda) wciskam przyciski pod woda myje go rozpuszczalnikiem czasami jak brudny od farby ma ponad 10 lat i dziala ok. mam zamiar w tym tygodniu kupic jakiegos protreka i mam nadzieje, ze to co piszecie to nie prawda bo bede zawiedziony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko weź pod uwage że w twoim "sharpie" po prostu NIE MA CO SIE ZEPSUĆ

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle samo może sie zepsuć co i w prostych modelach Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle samo może sie zepsuć co i w prostych modelach Casio.

no tak tylko ze on nie chce kupic prostego , tylko obładowanego czułymi sensorami protreka

dlatego tez stawiam teze ze latwiej go popsuc niz tego shara czy takiego casio ktorego wkleił tomekk ktorego notabene kiedys tez mialem

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
]

A co ten zegarek ma wspólnego z kolekcją G-Shock ?

jest w tym wątku ;)

_______________________________ _

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nautica
]

jest w tym wątku ;)

I to chyba jego największa zaleta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk

to był taki żarcik,

chociaż generalnie to ten mały syfek powinien dostać honorowe członkostwo w rodzinie G, bo jego wytrzymałość jak na takiego se "nie G" powala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego samego, to co przeszedł...

Myślę, że śmiało może zostać honorowym "G"

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nich nie ma sie co zepsuć po prostu poza tym sa leciutkie z miekkiego plastiku upadek nawet z duzej wysokosci nie ma prawa cos w nich popsuc

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomekk
w nich nie ma sie co zepsuć po prostu poza tym sa leciutkie z miekkiego plastiku upadek nawet z duzej wysokosci nie ma prawa cos w nich popsuc

:mrgreen: no

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac moj

casio-EF-500D-1A.jpg

tez wiele przeszedł , te wszystkie automatyczne chroografy za pare tys by pewnie pogubiły sprężynki ;)

a on nic !

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja również nosiłem f105 chyba 10 lat i był ostro traktowany poległ dlatego że wyrwał się teleskop z koperty i niemożliwe okazało się jego ponowne zamontowanie moduł był jak nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć

Otóż potrzebuję coś solidnego do ciężkiego operowania w trudnych warunkach.

Wybór padł na CASIO G-SHOCK MUDMAN .

Postanowiłem, że będzie to CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 3VER .

O taki ...

gshockgz8.jpg

Ale jest jeszcze zbliżony do niego i podobno jakiś nowy typ CASIO MUDMAN G-SHOCK G-9000 MC-3D. O taki ...

gshock1jo0.jpg

Czytam specyfikacje u różnych oferentów i w każdej są jakieś różnice.

Okropne zamieszanie a biorąc pod uwagę, że to byłby mój pierwszy zegarek tego typu co należy rozumieć, że jeszcze nigdy nie miałem takiego elektronicznego gladiatora to moja biegłość w temacie jest bardzo upośledzona.

Stąd prośba - czym, jakimi funkcjami powyższe pozycje się różnią wykluczając oczywistą kolorystykę. Który lepiej kupić ?

Wahałem się nad innymi modelami co jasne. Ale ... Nie potrzebuję radiowej precyzji chodu, wysokościomierzy, kompasów, termometrów, itp. bo prozaicznie nie wierzę w stosunkowo dokładny pomiar. Wyprowadźcie mnie proszę z błędu jeśli się mylę. Ponadto tego typu opcje wiążą się z dość delikatną aparaturą, która jakoś mnie nie pasuje w zegarku G. A ten solar to chyba też taki delikatny freak bo tak czy inaczej akumulator będzie trzeba kiedyś wymienić więc po co przepłacać kilka stów za opcję " Nie potrzebujesz baterii " skoro wymienię je może z dwa razy i kupię kolejny pancerny zegarek. Marketing kiedyś zgubi ludzkość o ile już to się nie stało.

Chłopaki, pomóżcie proszę w wyborze :wink: .

P.S. I co to jest ta funkcja YACHT TIMER ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi