Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Łapiemy synchro blisko źródła sygnału. 325d343a17fc2f5211f05a6791863bc5.jpg

(...) Tomek "wydupiłeś" go do kanału? (...)

Jakbym potwierdził, to zaraz pojawiłyby się pytania: do którego kanału?
To akurat teren twierdzy Ehrenbreitstein w Koblencji - całkiem przyjemne miejsce do zwiedzania, tylko strasznie gorąco było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy gdzie znajdę czarny ring ten pod bezelem do niego 🤔🤔🤔

IMG20230620073107.jpg

Chciałbym go odświeżyć 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, murcins napisał(-a):

No i jest 🐸

20230620-100945.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, murcins napisał(-a):

20230619-141943.jpg

Gdzie go kupiłeś ??

Edytowane przez Andrzej248

Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2,  Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Andrzej248 napisał(-a):

Gdzie go kupiłeś ??

Miałem zaklepanego w TT. Na stronie nie było nawet 

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Pomocy gdzie znajdę czarny ring ten pod bezelem do niego 🤔🤔🤔

IMG20230620073107.jpg

Chciałbym go odświeżyć 😁😁😁

Tylko czy się opłaca ?? Tutaj widać, że bezel w słabym stanie ale może cena za zegarek rekompensowała jego stan. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Tylko czy się opłaca ?? Tutaj widać, że bezel w słabym stanie ale może cena za zegarek rekompensowała jego stan. 

Czy wszystko musi się opłacać 🤔🤔🤔 

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sytuacja 🙃
Frog katalogowe 85g
Gulf 58g (wiadomo, to nie pełen tytan)
Wielkość i czytelność cyfr 0:1

P_20230620_210055.jpg

P_20230620_205338.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Czy wszystko musi się spłacać 🤔🤔🤔 

Wybacz ale jak zegarek jest trochę dojechany to pasek, bezel to 200 zł. Nowego kupowałem w granicach 500-600zl. 

Pierwszego gw 9400 miałem koło 4 lat i postanowiłem taniej sprzedać i kupić nowy egzemplarz niż kupować pasek bezel za dużo na tym nie straciłem a miałem nowy zegarek. Nie wiem czy wytrzymał by jeden egzemplarz 9 lat bo akurat gw używam do wszystkiego i pasek już się kończy😀a tak nie bałem się że uszy pękną. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Wybacz ale jak zegarek jest trochę dojechany to pasek, bezel to 200 zł. Nowego kupowałem w granicach 500-600zl. 

Pierwszego gw 9400 miałem koło 4 lat i postanowiłem taniej sprzedać i kupić nowy egzemplarz niż kupować pasek bezel za dużo na tym nie straciłem a miałem nowy zegarek. Nie wiem czy wytrzymał by jeden egzemplarz 9 lat bo akurat gw używam do wszystkiego i pasek już się kończy😀a tak nie bałem się że uszy pękną. 

Masz sporo racji. Pierwszego Gulfa G9100 kupiłem za 300 i sprzedałem za 200 odkupując znowu za 300 bo nie opłacało się inwestować w bezele i pasek, szczególnie że część elementów jest podklejona i to już nigdy fabryka nie będzie po zmianie.

Tylko, że teraz ten model już nie jest produkowany i części się do niego praktycznie skończyły bo minęło 10lat.

Gdybym teraz tak myślał, nie kupiłbym całej koperty i paska za 300zł, ale po prostu uwielbiam tą serię.

P_20230619_121925.jpg

P_20230612_131049.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Burns napisał(-a):

Masz sporo racji. Pierwszego Gulfa G9100 kupiłem za 300 i sprzedałem za 200 odkupując znowu za 300 bo nie opłacało się inwestować w bezele i pasek, szczególnie że część elementów jest podklejona i to już nigdy fabryka nie będzie po zmianie.

Tylko, że teraz ten model już nie jest produkowany i części się do niego praktycznie skończyły bo minęło 10lat.

Gdybym teraz tak myślał, nie kupiłbym całej koperty i paska za 300zł, ale po prostu uwielbiam tą serię.

P_20230619_121925.jpg

P_20230612_131049.jpg

Bo to fajny kompaktowy zegarek. Teraz jak dostępność niektórych modeli jest mała to jak najbardziej. Ja chyba 11lat mam gdf 100. Kupowałem go jak już się prawie kończyły i chociaż ostatnio rzadko na nadgarstku to też że dwa lata temu zainwestowałem w pasek i bezel. 

Ja widzę po tych zdjęciach, że ten. 9300 średnio wygląda na zdjęciach i po prostu nie wiem czy warto inwestować. 

Zdjęcie z archiwum 

aN6Lsl0.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Burns napisał(-a):

P_20230619_121925.jpg

P_20230612_131049.jpg

Ooo właśnie oto mi chodzi Mudman 9300 też chyba jest nie dostępny 🤗🤗🤗

9 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Bo to fajny kompaktowy zegarek. Teraz jak dostępność niektórych modeli jest mała to jak najbardziej. Ja chyba 11lat mam gdf 100. Kupowałem go jak już się prawie kończyły i chociaż ostatnio rzadko na nadgarstku to też że dwa lata temu zainwestowałem w pasek i bezel. 

Ja widzę po tych zdjęciach, że ten. 9300 średnio wygląda na zdjęciach i po prostu nie wiem czy warto inwestować. 

Zdjęcie z archiwum 

aN6Lsl0.jpeg

Kupi się bezel pasek poletka szkiełka i będzie git 😁😁😁 najwyżej kolor paska i bezela zmienię na czerwony 🤗🤗🤗 Proszę 

Screenshot_2023-06-20-22-20-34-78_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2023-06-20-22-23-29-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2023-06-20-22-21-53-26_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można kupić na zaś 🤣 całe zegarki.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ooo właśnie oto mi chodzi Mudman 9300 też chyba jest nie dostępny 🤗🤗🤗

Kupi się bezel pasek poletka szkiełka i będzie git 😁😁😁 najwyżej kolor paska i bezela zmienię na czerwony 🤗🤗🤗

To słuchaj jak coś mam mam niebieski komplet prawie nówka przypomnialen bo leży w szufladzie. Założyłem kilka razy i potem kupiłem czerwony bezel i czarny pasek chociaż i stare ciuchy gdzieś leżą. Jakbyś chciał niebieski to pisz. Kurde pamięć nie ta 😀

Teraz, Burns napisał(-a):

Zawsze można kupić na zaś 🤣 całe zegarki.

P_20230617_171012_1.jpg

P_20230617_170412_1.jpg

Po co ci 3 sztuki?? 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

To słuchaj jak coś mam mam niebieski komplet prawie nówka przypomnialen bo leży w szufladzie. Założyłem kilka razy i potem kupiłem czerwony bezel i czarny pasek chociaż i stare ciuchy gdzieś leżą. Jakbyś chciał niebieski to pisz. Kurde pamięć nie ta 😀

Po co ci 3 sztuki?? 😀

Można i tak 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Po co ci 3 sztuki?? 😀

Każdy jeden za każdą dekadę istnienia Froga.

A poważnie, jednego mogę odsprzedać. Dwa zostają, jeden do używania, drugi kolekcjonersko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Burns napisał(-a):

Ta fajna 🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, murcins napisał(-a):

Ta fajna 🔥

Właśnie rozważam czy do swojego zamówić żółty pasek.

Tobie nie będzie dane. 🤪

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi