selassje 0 #5876 Napisano 5 Lutego 2012 0.1 , żeby test był kompletny to tą bryłę lodu z 5 piętra na ziemię trzeba by było zrzucić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #5877 Napisano 5 Lutego 2012 Zaciekawilo mnie jak zrobiono taka przezroczysta bryle lodu? Znalazlem odpowiedz: Jest na to kilka sposobów. Niestety żaden z nich nie jest łatwy i wymaga specjalistycznego sprzętu.Przede wszystkim należy spowolnić sam proces zamrażania. Ważne jest także przygotowanie samej wody, z której blok jest robiony. Zostaje ona odfiltrowana z wszelkich zanieczyszczeń, zarówno tych widocznych jak i niewidocznych gołym okiem. Dalej sam proces zamrażania różni się nieco od zwykłej produkcji. Przyszły blok lodowy jest zamrażany tylko od spodu, a nie ze wszystkich stron, jak ma to miejsce w tradycyjnych zamrażarkach. Dodatkowo zamrażana woda jest w ciągłym ruchu.Jak więc widać zrobienie bloku lodowego to nie taka prosta sprawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hcm 0 #5878 Napisano 5 Lutego 2012 0.1 spróbuj z wodą destylowną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5879 Napisano 5 Lutego 2012 może też zrobie taki test z moim MTG? Ja tak zainspirowany tym testem, zapakowałem do wody mojego leciwego Gieszoka i wystawiłem na mrozik. Wystawiłem go tak koło 16. Temperatura wtedy oscylowała w okolicach -15 C.Model, tak jak pisałem, dość leciwy bo DW-8800 tzw. Code Name.Teraz jest -17 C i pewnie gdzieś do - 20 C dojdzie.Mam nadzieję, że jako trochę taki militarny G, przetrwa w bojowych warunkach. Okaże się rano I oby to nie było archiwalne zdjęcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5880 Napisano 5 Lutego 2012 Wytrzyma napisz jutro jak zakończył się test 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5881 Napisano 5 Lutego 2012 Wytrzyma napisz jutro jak zakończył się test Napiszę napiszę A dla większej mobilizacji (dla G) obiecałem mu nowe wdzianko, jak się spisze, bo to obecne troche sfatygowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5882 Napisano 5 Lutego 2012 (edytowane) ---- Edytowane 5 Lutego 2012 przez agaron 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogasek 11 #5883 Napisano 6 Lutego 2012 Ja wczoraj zamroziłem mojego MTG . Dał radę 0 MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5884 Napisano 6 Lutego 2012 (edytowane) Mój DW-8800 zdał test celująco.Mogę napisać: Still working Parę fotek: Wieczorem wrzucę jeszcze filmik Edytowane 6 Lutego 2012 przez agaron 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selassje 0 #5885 Napisano 6 Lutego 2012 nieźle, ciekawe jakby sie zachowywał G z hydro-modem po zamrożeniu chyba trzeba będzie to sprawdzić.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogasek 11 #5886 Napisano 6 Lutego 2012 No 0.1 dałeś kilku osobom bodziec do przeprowadzenia takiego samego testu . G- shock górą!! 0 MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #5887 Napisano 6 Lutego 2012 Mój DW-8800 zdał test celująco.Mogę napisać: Still working Wieczorem wrzucę jeszcze filmik Fajnie Czekam na filmik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5888 Napisano 6 Lutego 2012 Fajnie Czekam na filmik.Eee tam, filmik niezbyt spektakularny, bo tylko pokazujący G zatopionego w lodzie ale workującego Jak się wgra, to zalinkuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 0.1 #5889 Napisano 6 Lutego 2012 taki filmik znalazlem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5890 Napisano 6 Lutego 2012 Obiecany filmik - czyli G In Da Ice http://www.youtube.com/watch?v=yCKfm28CXsQ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5891 Napisano 7 Lutego 2012 no to teraz obiecane ubranko zamawiaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agaron 0 #5892 Napisano 7 Lutego 2012 no to teraz obiecane ubranko zamawiaj Jużem to uczynił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnThRaX 0 #5893 Napisano 8 Lutego 2012 Witam.Jestem posiadaczem Gw-2000D i mam z nim problem, a dokładnie z Waveceptor.Od paru dni zauważyłem, że nie chce odebrać sygnału synchronizacji czasu z nadajnika.Przy ręcznej próbie synchronizacji zegarek przechodzi w stan "READY", a następnie w "WORK". Po kilkudziesięciu sekundach znowu "READY" i dalej "WORK". W sumie trwa to kilka minut, aż do wygenerowania sygnału dźwiękowego, przejściu wskazówki sekundy na literkę N. Czy ktoś z kolegów ma podobny problem? Może to być wina mrozów? Dodam, że jestem z Wrocławia i nigdy nie miałem problemów z synchronizacją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godzilla242 0 #5894 Napisano 8 Lutego 2012 SIemanko, Chłopaki ktoś korzystał z tego sklepu NYwatchstore?? jakies doswiadczenia z zakupem z tego sklepu ktoś posiada? pozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
savio23 0 #5895 Napisano 12 Lutego 2012 W koncu doszedl dlugo oczekiwany GW-3000B Jest sliczny,chyba najładniejszy wskazowkowy G jaki dane mi bylo widziec osobiscie... zdj wykonane na szybko telefonem ,wieczorem .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5896 Napisano 12 Lutego 2012 Gratuluję nowego nabytku i świetnego wyboru,najładniejsza wersja kolorystyczna według mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barthezz 35 #5897 Napisano 12 Lutego 2012 Czy najladniejsza to kwestia gustu,jak dla mnie mało czytelna tarcza wszystko sie zlewa. A najladniejsza dla mnie to ta wersja z pomaranczowym paskiem,obecnie pilnie jej poszukuje i nie moge znaleść. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
savio23 0 #5898 Napisano 12 Lutego 2012 Zapewniam kolege Barthezz iz tarcza w takim zestawieniu kolorystycznym jest bardzo czytelna i nic sie nie zlewa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5899 Napisano 12 Lutego 2012 savio23, mam do Ciebie małą prośbę. Potrzebuję zaznaczonego na zdjęciu wymiaru (szerokość tego elementu mocującego pasek). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #5900 Napisano 12 Lutego 2012 Czy najladniejsza to kwestia gustu,jak dla mnie mało czytelna tarcza wszystko sie zlewa. A najladniejsza dla mnie to ta wersja z pomaranczowym paskiem,obecnie pilnie jej poszukuje i nie moge znaleść. Pozdrawiam Oczywiście że kwestia gustu..napisałem według mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach