Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Na Twoim G jest Nów, księzyc to nie to czarne tylko to pozostałe;)

--> Aktualnie mam zapełnione wszystkie pola (świecą się wszystkie paseczki w okręgu symbolizującym księżyc). Sądziłem, że dla nowiu będzie to pole całkowicie puste ? Czy aktualnie też masz zapełniony okrąg ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--> Aktualnie mam zapełnione wszystkie pola (świecą się wszystkie paseczki w okręgu symbolizującym księżyc). Sądziłem, że dla nowiu będzie to pole całkowicie puste ? Czy aktualnie też masz zapełniony okrąg ?

Tak całe czarne;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teshima to po prostu pierwsza milosc :) jest strasznie zwykly ten zegarek ale niesmowity tym samym i ma to czego trzeba ;] jest to Casio WVQ-110TDE-1A2ER z czarna tarcza i ceferkami na okolo ;] bomba !!

SEIKO RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teshima to po prostu pierwsza milosc :) jest strasznie zwykly ten zegarek ale niesmowity tym samym i ma to czego trzeba ;] jest to Casio WVQ-110TDE-1A2ER z czarna tarcza i ceferkami na okolo ;] bomba !!

no to teraz rozumiem. moja pierwsza milosc casio nadal dziala i lezy w szufladzie. prawdopodobnie nigdy go juz jednak nie zaloze, wole shock'a z wiadomych wzgledow. Proponowal by Ci jednak zaopatrzyc sie w jakiegos G na wypadek extremalnych sytuacji - po co obijac "pierwsza milosc" :)

Pozdrawiam.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyscie mieli wybor miedzy GW-6900, GW-9000 i GW-9010 to co byście wybrali?

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

Jakbyscie mieli wybor miedzy GW-6900, GW-9000 i GW-9010 to co byście wybrali?

ja gw-6900. Klasyk i do tego duży. Pozostałe to naleśniki;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi raczej o jakies cechy uzytkowe, funkcje - wiem jak wygladaja... czy GW-9010 to jakas rozwojowa wersja GW-9000 - oba to Mudmany... Chyba, ze tylko róznica w stylistyce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

Chodziło mi raczej o jakies cechy uzytkowe, funkcje - wiem jak wygladaja... czy GW-9010 to jakas rozwojowa wersja GW-9000 - oba to Mudmany... Chyba, ze tylko róznica w stylistyce?

widzę, ze koledze nie chce sie szukac a więc różnice:

gw-9000

pięciozakresowa synchronizacja zegarka falami radiowymi ze wzorcem z zegara atomowego

Stoper 1/100 - 1000h :

pomiar czasu z dokładnością do 1/100 sekundy mogący mierzyć czas do 1000 godzin

gw-9010

Waveceptor :

sześciozakresowa synchronizacja zegarka falami radiowymi ze wzorcem z zegara atomowego

Stoper 1/100 - 24H:

pomiar czasu z dokładnością do 1/100 sekundy mogący mierzyć czas do 24 godzin

Edytowane przez olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dzieki serdeczne - czyli jak mi sie bardziej 9000 podoba a nie wieszkam w Chinach to spokojnie mogę brać?;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9010 ma tez bardziej rozwiniety stoper i timer z tzw. rally mode. nie wiem co i jak liczy dokladnie, ale mozna liczyc czasy dojazdow do odcinkow specjalnych i cos takiego. Przydatne w rajdach. Napewno ktos ostro interesujacy sie rajdami samochodowymi bedzie wiedzial jak tam sie liczy czas.

A jak chcesz duzy to niedlugo wejdzie G-7900 z wave ceptorem i tough solarem .... Ups. obiecalem casio ze nie powiem jeszcze przez pare tygodni. no trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to szukam czegos wytrzymałego, ekologicznego i dokładnego - stad gshock, solar i wc...

Z bajerów to bym moze tylko fazy księzyca potrzebowal ale z tego co wiem to nie ma takiego modelu z solarem i wc:-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wygladu wzialbym GW-6900, a jesli o funkcje i wyglad to GW-9010.

"W sumie to szukam czegos wytrzymałego, ekologicznego i dokładnego - stad gshock, solar i wc..."

A co jest ekologicznego w g-shock?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solar:-)

Dzis macalem GW-9000, zaskakujacy maly - bardzo mi przypasowal, takze stonowaniem, myslalem, ze bedzie "bil po oczach" ale nie, byl super....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solar:-)

Dzis macalem GW-9000, zaskakujacy maly - bardzo mi przypasowal, takze stonowaniem, myslalem, ze bedzie "bil po oczach" ale nie, byl super....

Dobry jest,szczerze polecam. Masz tu linka do recenzji jeśli jeszcze nie czytałeś http://zegarkiclub.pl/forum/topic/33934-recenzja-g-shocka-gw-9000-mudman/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, czytałem...:-) Bardzo fajna...

Ja szukam czegos na ryby, narty, plażę, basen, las, rąbanie drewna, rower itp:-) Ma byc bezobsługowy (radyjko i solar) i chyba taki jest Mudman 9000... Gulfmana mi pokazywali ale mi nie podszedl jakos...:-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, czytałem...:-) Bardzo fajna...

Ja szukam czegos na ryby, narty, plażę, basen, las, rąbanie drewna, rower itp:-) Ma byc bezobsługowy (radyjko i solar) i chyba taki jest Mudman 9000... Gulfmana mi pokazywali ale mi nie podszedl jakos...:-(

Gulfman jest z tytanu, przez co bardziej nierdzewny, ale jak chcesz na plażę to polecił bym Mudmana, chyba że lubisz jak Ci się pod przyciski dostają ziarenka piasku. W Mudmanie masz bardzo dużą szczelność, nic sie do środka nie dostanie. Możesz z nim sobie jeździć rowerem po lesie. Drewna może nim nie porąbiesz, ale ryba jakaś na pewno się na niego złapie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym sie pochwalić moim najnowszym nabytkiem G 2310 ;)

post-27035-0-18785600-1331255856.jpg

Edytowane przez Pawelm87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

podoba mi sie w nim to ze ma pokazaną całą date na wyświtlaczu..mógłbys umiesciscic wiecej fotek ;)

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym sie pochwalić moim najnowszym nabytkiem G 2310 ;)

Gratulacje, na pewno bedzie Tobie dobrze sluzyl. Moze za jakis czas zamiescisz jakas recenzje, co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnimi czasy nudzilo mi sie lekko i postanowilem zapoznac blizej mojego 7100D z wiertarkowa-glowica-druciana ;) wbrew obawa G nie ucierpial... jedynie zmienil image na bardziej yyy specyficzny

post-24216-0-75074300-1331257329.jpg

powierzchnia stala sie perforowana- zgodnie z zalozeniami i niestety bardziej blyszczaca, co mnie nieszczegolnie ucieszylo

post-24216-0-30353000-1331257331.jpg

i na koniec jego "mhroczna" strona

post-24216-0-81616000-1331257332.jpg

moze ma ktos pomysl jakby ja postarzyc? dodam ze kwasy i tlenek zelaza ogniw i koperty nie ruszaja, zjadaja jedynie sprezynki z teleskopow:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

melduje sie nowy uzytkownik Mudmana G9000.

pozniej moze wrzuce jakies fotki i mini recke.

Edytowane przez kazior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi