TomcioMiki 62843 #62451 Napisano 6 Sierpnia 5 godzin temu, Paweł boj napisał(-a): Czy ktoś wie jak w tym zegarku ustawić dźwięk przy pełnej godzinie? Musisz wejść w ustawienia, w dźwięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej248 702 #62452 Napisano 6 Sierpnia (edytowane) Witam Mam pytanie mam zegarek G-9300 i zegarek mi się nie ładuje. Po teście wyszło że solar nie ładuje akumulatora. Czy posiadacie wiedzę, czy jak wymienię kopertę z solarem na nową to problem zniknie ?? czy może być tak, że solar jest dobry, ale uszkodzone jest coś w samym mechanizmie zegarka ?? Edytowane 7 Sierpnia przez Andrzej248 1 Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2, Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39156 #62453 Napisano 6 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #62454 Napisano 7 Sierpnia 12 godzin temu, Andrzej248 napisał(-a): Witam Mam pytanie mam zegarek G-9300 i zegarek mi się nie ładuje. Po teście wyszło że solar nie ładuje akumulatora. Czy posiadacie wiedzę, czy jak wymienię kopertę z solarem na nową to problem zniknie ?? czy może być tak, że solar jest dobry, ale uszkodzone jest coś w samym mechanizmie zegarka ?? Napisz coś więcej o teście, objawach, itp. Uszkodzony może być panel, elektronika, albo akumulator. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51960 #62455 Napisano 7 Sierpnia 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37238 #62456 Napisano 7 Sierpnia 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62843 #62457 Napisano 7 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_44 324 #62458 Napisano 7 Sierpnia Świeży nabytek 🥰 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62843 #62459 Napisano 8 Sierpnia 🤗🤗🤗 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 3994 #62460 Napisano 8 Sierpnia Projekt zamknięty 🙂 13 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37238 #62461 Napisano 8 Sierpnia 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35445 #62462 Napisano 8 Sierpnia 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62843 #62463 Napisano 9 Sierpnia 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #62464 Napisano 9 Sierpnia 14 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37238 #62465 Napisano 10 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62843 #62466 Napisano 10 Sierpnia 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #62467 Napisano 10 Sierpnia Witam Mam pytanie mam zegarek G-9300 i zegarek mi się nie ładuje. Po teście wyszło że solar nie ładuje akumulatora. Czy posiadacie wiedzę, czy jak wymienię kopertę z solarem na nową to problem zniknie ?? czy może być tak, że solar jest dobry, ale uszkodzone jest coś w samym mechanizmie zegarka ?? Ja miałem kiedyś sytuację w Romku GW-9400, że sprężynka odpowiedzialna za styk pól panelu solarnego z płytką drukowaną podwinęła się i to oczywiście powodowało wyświetlanie się w trybie serwisowym błędu panelu solarnego - brak ładowania. Po wyjęciu modułu, wyprostowaniu sprężynki i włożeniu ostrożnie jeszcze raz do koperty wszystko wróciło do normy, zegar zaczął się normalnie ładować.Nie znam historii Twojego egzemplarza - czy masz go od nowości, czy kupiłeś jako używany, czy go samemu rozbierałeś czy jak już do Ciebie dotarł, to od razu nie ładował solara - to by pomogło w ustaleniu ewentualnej przyczyny obecnego stanu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35445 #62468 Napisano 10 Sierpnia 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37238 #62469 Napisano 11 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 51960 #62470 Napisano 11 Sierpnia 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek1972 941 #62471 Napisano 11 Sierpnia A takiego żonce podebrałem 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomoGru 5764 #62472 Napisano 11 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 37238 #62473 Napisano 12 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej248 702 #62474 Napisano 12 Sierpnia (edytowane) W dniu 10.08.2025 o 19:16, TomG80 napisał(-a): Ja miałem kiedyś sytuację w Romku GW-9400, że sprężynka odpowiedzialna za styk pól panelu solarnego z płytką drukowaną podwinęła się i to oczywiście powodowało wyświetlanie się w trybie serwisowym błędu panelu solarnego - brak ładowania. Po wyjęciu modułu, wyprostowaniu sprężynki i włożeniu ostrożnie jeszcze raz do koperty wszystko wróciło do normy, zegar zaczął się normalnie ładować. Nie znam historii Twojego egzemplarza - czy masz go od nowości, czy kupiłeś jako używany, czy go samemu rozbierałeś czy jak już do Ciebie dotarł, to od razu nie ładował solara - to by pomogło w ustaleniu ewentualnej przyczyny obecnego stanu. Witam dzięki za odp. Zegarek był nowy. Padł w nim akumulator po kilku latach przestał się ładować. Zmieniłem na nowy i zegarek wskazywał naładowanie na najwyższym poziomie. Było używane podświetlenie w automacie które po krótkim czasie spowodowała obniżenie poziomu akumulatora na połowę. Zegarek dałem na słońce i po kilku dniach nic się we wskazaniach nie zmieniło. Znalazłem Twój test solara i okazało się po teście ze solar nie ładuje. Ale po kilku dniach wskaźnik wskoczył na najwyższy poziom naładowania bo zegarek trzymałem na słońcu. Sprawdziłem jeszcze raz solar i po wciśnięciu kombinacji trzech przycisków wyświetlacz odrazu pokazywał kilka ósemek, więc sam już nie wiem o co chodzi. Edytowane 12 Sierpnia przez Andrzej248 0 Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2, Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #62475 Napisano 13 Sierpnia Witam dzięki za odp. Zegarek był nowy. Padł w nim akumulator po kilku latach przestał się ładować. Zmieniłem na nowy i zegarek wskazywał naładowanie na najwyższym poziomie. Było używane podświetlenie w automacie które po krótkim czasie spowodowała obniżenie poziomu akumulatora na połowę. Zegarek dałem na słońce i po kilku dniach nic się we wskazaniach nie zmieniło. Znalazłem Twój test solara i okazało się po teście ze solar nie ładuje. Ale po kilku dniach wskaźnik wskoczył na najwyższy poziom naładowania bo zegarek trzymałem na słońcu. Sprawdziłem jeszcze raz solar i po wciśnięciu kombinacji trzech przycisków wyświetlacz odrazu pokazywał kilka ósemek, więc sam już nie wiem o co chodzi.Pytanie czy gdy sprawdzasz solar, to robisz to w jasnym czy ciemnym pomieszczeniu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach