Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

g-shocki jakoś mi nie pasują l#photo

???

ja bym jednak pomyslał nad G :)

alew w sumie ten z piaskowym paskiem ciekawy... co do trwałości nie jestem w stanie się wypowiedzieć... :D

_______________________________ _

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
twardy z niego zawodnik:

-sauna [+95 -> +10 -> +95 -> +10 itd przez 2 godziny ...]

-zamrazrka [24h spedzone jako kostka lodu w mojej zamrazarce, potem roztopienie lodu wrzaca woda]

-'awaryjne' ladowanie [2 pietro na beton]

sqbany daje rade :-)

Hm...calkiem ciekawie tez kiedys testowalem g shocka dostalem korby i stwierdzilem ze skoro g shock to powinien wyrtrzymac moje testy i wytrzymal :twisted: Co parwda nie bez urazow ale jednak i mysle sobie ze nic innego procz g shocka nie bylo by wstanie przetrwac mych testow:)Fakt nie gotowalem go i nie mrozilem w lodowce bo to zbedne szkoda uwalic uszczelki i stracic water resistant.Dzis nie pamietam juz co to byl za model ale dalem mu solidnie wkosc jednak majac go na rece nic po nim nie bylo widac ze byl testowany poza przekreconym delikatnie srodkiem.I POWIEDZIALEM SOBIE NIGDY WIECEJ bo to bylo bardzo glupie i niepotrzebne i jedyny + to to ze wiem na co stac ta maszynke.I chwala Yuichi Masudzie i Kikudo Ibe za stworzenie niepowtarzalnej maszyny jaka jest G SHOCK :!: :idea: :mrgreen:

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Mam pytanie do was. Potrzebuję zegarka „w teren”- biegi, rower, pływanie, narty itp.

Wpadły mi w oko 2 modele G-shock’a:

G-SHOCK DW 5600 E (ponoć klasyka tematu) za 139zł.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=240793434

i

G-SHOCK DW-290 za 149zł

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=242126000

Który z nich jest lepszy, a co ważniejsze (przy tej cenie) - który jest oryginalny?

Wybrałem te modele bo były chyba najmniejsze z G-shocków na Allegro (na czym mi zależy), posiadaja spokojny "klasyczny” ( :D ) wygląd i mają akurat te funkcje, których będę używał. Dobre są? Czy może polecicie coś innego w jak najmniejszych wymiarach (ale G-shock).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
G-SHOCK DW-290 za 149zł

ten model nie jest Gshockiem

ale śmiało można powiedzieć o nim nurek

i wcale nie jest taki mały,

w porównaniu z moją kolekcją G

wypada gdzies w połowie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-SHOCK DW-290 za 149zł

ten model nie jest Gshockiem ale śmiało można powiedzieć o nim nurek

i wcale nie jest taki mały, w porównaniu z moją kolekcją G

wypada gdzies w połowie :wink:

Co więc byś polecił? Który model? :?: Poza tym wygląda na oryginał? Czy to podróba?

Ma być G-shock, niezbyt dużych rozmiarów, wodoszczelny przynajmniej 100m (10 ATM). Chciał bym też, by na wyświetlaczu nie było zbędnych bajerów typu : echo serca, ciśnienie, godzina w Tokio czy puls sąsiada siedzącego 3 rzędy dalej w autobusie. :D

Słowem bez zbędnych "wodotrysków" - Prosty i czytelny. Taki bardziej „wojskowy” niż dla nastolatka.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

jeśli nie będziesz go specjalnie tłukł :D

to polecam dw-290

-niebanalny wygląd,szczelność 200m

żadnych zbędnych info na wyświetlaczu

a jesli G to ma być to ten z linka chyba będzie dobrym zakupem

i wydaje mi sie ze jest mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo tez ewentualnie moze ktorys model G-056 tez nie wydaje sie byc duzy :D

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogonil bym PIOTRKA Z GPS-EM moze ktos byl by chetny :?: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

właśnie ostatnio zmieniałem ,,budke''

post-0-0-28188700-1330692719.jpg

post-0-0-32356800-1330692722.jpg

post-0-0-37246300-1330692724.jpg

post-0-0-06522800-1330692726.jpg

mieli fantazje jak go projektowali :D

Casio ostatnio wypusciło na rynek podobnego

tylko 100m wr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

Witam panowie ojcowie na tym zacnym podforum.

I chyba na mnie przyszedł czas.....zsshockować się :wink:

Frogmana dajmy na to GW-200 bądź GW-225A Dawn Black chyba nigdzie nie dostanę (może ktoś wie gdzie kupić?). ..więc muszę poszukać coś bardziej realnego.

Zastanawiam się pomiędzy Gulfmanem różne wersje a może G-2500-3 a GW-810BD...

Sam nie wiem...

Znacie jakieś rażące przeciwwskazania dla powyższych modeli? To by uprościło wybór.

pozdr,

shakal

ps. feleksc - ten biały proszek na ostatnim zdjęciu to to co myślę? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Frogmana dajmy na to GW-200 bądź GW-225A Dawn Black chyba nigdzie nie dostanę (może ktoś wie gdzie kupić?). :mrgreen:
Mysle sobie ze chyba tylko pozostal ci e bay lub ewntualnie dopasc kogos kto bawi sie w sprowadzanie sikorkow:) tez bede polowal na GW ale 204 jak bedzie ziareczko oczywiscie :mrgreen: A co do gulfmana to chyba bym wzial GW-810BD... poczesci dla wygladu i dlatego ze ma baterie sloneczna ale osobiscie bym go nie kupil bo jakos nie robi na mnie wrazenia :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

hmm...no nie na Tobie ma robić wrażenie szczerze mówiąc :wink:

W GW-810BD czarna "brandzoleta" (jak to ktoś na allegro opisał) mi się widzi...i jakiś taki stonowany jest - wyświetlacz odwrotny ect. Natomiast z tough solara bym zrezygnował na rzecz normalnej baterii....gulfman w wersji GW-9100-1ER też ma te cholerne solary :evil:

Funkcję synchronizacji bym chętnie widział na pokładzie.

A ten 204 nie kojarzę jak wygląda.... :roll:

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm...no nie na Tobie ma robić wrażenie szczerze mówiąc :wink:

.

A ten 204 nie kojarzę jak wygląda.... :roll:

Wiem ale wyrazilem tylko swoja nie liczaca sie opinie:)skoro pytales :D A co do GW-204 cofnij sie do 80 stronki jest tam taki z zoltym paskiem CUDO :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość shakal

musiałem przeoczyć...

no, no..niezłe cacko :D

Kolor wprawdzie dla młodzieży (najlepiej serfującej),czyli ja już za stary jestem na yellow bahama....ale obiektywnie linia "jedynie słuszna" dla G :wink:

Tych wszystkich ebayów i allegrów się boję ze względu na podróby...i to jest cały minus polowania na froga.

pozdr,

shakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bac sie kombinowac jak jest mozliwosc :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Amel, mam pytanie. Ponieważ nie chcę robić inwersji wyświetlacza natomiast w jednej z Twoich maszyn widziałem lustrzankę , mianowicie w DW-9000M . sam to robiłeś czy już było? a może ktoś wie jak to się robi? Inwersję wiem i nie chce... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już doszedł mój upragniony G-315RL (niebieski) !! co za maszyna! zdjęcia jutro. aha - czy ktoś ma do niego instrukcję po polsku?

_______________________________ _

Michał

BM

DW-5600E

DW-6900WCJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko:

Chciałem się dowiedzieć model zegarka który miał wskazówki a wyświetlacz na szkiełku możecie powiedzieć co to za model<prawdopodobnie casio> i jak się nazywa ta funkcja

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich modeli to bylo chyba kilka a to jeden z nich EDB-501

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDB-300 i stary model rok 2002 ABX-24-EV i ABX-23UB-5BV ABX-23UD-8EV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amel, mam pytanie. Ponieważ nie chcę robić inwersji wyświetlacza natomiast w jednej z Twoich maszyn widziałem lustrzankę , mianowicie w DW-9000M . sam to robiłeś czy już było? a może ktoś wie jak to się robi? Inwersję wiem i nie chce... :?

Było ;)

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem przypomnieć o sobie ;)

A tak poważnie- byłem dzisiaj w Zibi i przymierzałem wybrane wcześniej G- shocki. Do rundy finałowej zakwalifikowali się G900 Mudman- z normalnym wyświetlaczem, oraz G9100 Gulfman- z obudową w kolorze czarnym.

I właśnie tutaj tkwi mój problem, który zegarek wybrać, bo oba mi się bardzo podobają :?: :idea:

Cena obu zegarków jest taka sama, więc tego tematu nie poruszam.

Proszę o ewentualną pomoc w wyborze.

Co mnie interesuje w zegarku- stoper do 5 godzin, najlepiej do conajmniej 12 godzin, mile widziane odliczanie czasu do tyłu, z alarmem, budzik. :?:

Wcześniej przekonany byłem do Mudmana, jednak gdy zobaczyłem na swojej ręce Gulfmana, powstał w/w dylemat.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G900 Mudman VS G9100 Gulfman moim nie liczacym sie zdaniem wybral bym na twoim miejscu MUDMANA jak dla mnie ma bardziej atrakcyjniejszy wyglad jednak wybor ostateczny pozostaje DLA CIEBIE :idea: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
G900 Mudman VS G9100 Gulfman moim nie liczacym sie zdaniem wybral bym na twoim miejscu MUDMANA jak dla mnie ma bardziej atrakcyjniejszy wyglad jednak wybor ostateczny pozostaje DLA CIEBIE :idea: :mrgreen:

W sumie to popieram Cię w 100 procentach.

W oko wpadł mi jeszcze GW 1300, w wersji z czerwonym wykończeniem.

Zakupu dokonam za około 10 dni, jak tylko dostanę kasę.

Wtedy tez oczywiście test nadgarstkowy- OBOWIĄZKOWO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi