Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No to szkoda, wymiary niby są dobre ale pewnie ta część wchodząca w kasetę nie pasuje, bo jest inne mocowanie.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie szerokość i nawet na wygląd idealnie,ale to co wchodzi w kopertę jest inne a tu już jest potrzebne cięcie i jeszcze może nie siąść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez ryzyka nie ma zabawy, tnij ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może i tak zrobię,ale najpierw dobrze to obejrzę;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co to Rysiek, Roman i Mud G9300 mają bardzo podobne mocowania pasków i pasują praktycznie bez przeróbek :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby Ci się udało to by było fajnie bo standardowo pasek w 6900 wychodzi jakoś tak szeroko z koperty... na dużą łapę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 6900 wiem ze pasują jeszcze paski od 5600, sam wielokrotnie robilem takie przekładki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje G-Shocka na co dzień fajnie gdyby posiadał Tough Solar i Waveceptor. Budżet to ok 600zł do lekkiego nagięcia :P

Podobają mi sie kwadraty takie jak GW-M5610 lubDW-5600, ale:

- 5600 nie posiada WC i Solara

- 5610 posiada WC i Solar ale kolorowe napisy na szybce nie do końca do mnie przemawiają, w 5600 wygląda to lepiej

Zegarkiem który również bardzo mi sie podoba jest GW 3500 ale tu z dostępnością i ceną jest problem  :( 

Chłopaki może macie dla mnie jakieś inne propozycje? Obwód nadgarstka to 17 cm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z cyfrowych to GW 9110, GW6900, GW9010, GW7900, GW2310, GWX8900 oraz na koniec GW9200 ale ciężej będzie zdobyć.

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie GW-M5630, wymieniasz pasek i bezel i masz taki oto zegareczek jak poniżej  ;)

SeDvdPU.jpg

Jest jeszcze G-5600E ale bez WC niestety ale wyglądu zbliżony jest bardzo do DW-5600E, tylko z dostępnością tego modelu u nas jest ciężko.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad GW7900 szczerze mówiąc też się zastanawiam :P

Z hybryd nie ma kandydata? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie GW-M5630, wymieniasz pasek i bezel i masz taki oto zegareczek jak poniżej  ;)

SeDvdPU.jpg

Tu mnie zainteresowałeś :D

A co do G-5600E to tak jak mówisz z dostępnością kłopot, rozglądałem się już też za nim 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie ana digi będzie ciężko GW3500 był niedawno koło 700zł na alledrogo nówki. Seria AWG-M100 ale te do mnie nie przemawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje G-Shocka na co dzień fajnie gdyby posiadał Tough Solar i Waveceptor. Budżet to ok 600zł do lekkiego nagięcia :P

GWX8900?

Jeżeli nie możesz dołożyć do Rangemana to na Twoim miejscu wziąłbym G9300 chociaż nie ma WC to jest wart tych 600zł, a jak się postarasz to kupisz i za 500zł. Poza tym Mudman to Master of G i nawet bym go nie porównywał z kwadraciakami :P

Ew Riseman jak gdzieś znajdziesz ładnego.

Edytowane przez kamilspider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie ana digi będzie ciężko GW3500 był niedawno koło 700zł na alledrogo nówki. Seria AWG-M100 ale te do mnie nie przemawiają.

Nom niestety było na TT zaproponowali 1112 zł :( Gdyby dalej po 700 były to byłby mój prawie na pewno :D

AWG-M100 również do mnie nie przemawiają, podobne trochę do HDC-600 którego mam od... nawet nie pamiętam ale z 7 na pewno 

GWX8900?

Jeżeli nie możesz dołożyć do Rangemana to na Twoim miejscu wziąłbym G9300 

Nie wiem czy  Rangeman nie jest dla mnie za duży na co dzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman na co dzień może być troszkę niewygodny. Ja mam 17,5cm i czasem mnie przytłacza ten zegarek a wielkościowo jest taki jak 9300 ale on lepiej leży na ręce i ładnie ją otula a pasek z 9400 odstaje przy mocowaniu i robi się taka luka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda...

Jak chcesz kwadraciaka to kup, ale mi się po prostu nie podobają jakoś i dlatego nie polecam, poza tym kiepsko się wciska przyciski w nich.

Szukaj Ryśka w takim razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I doszliśmy do wyboru pomiędzy 9200 a 9300 bo oba będą mega wygodne na co dzień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie możesz dołożyć do Rangemana to na Twoim miejscu wziąłbym G9300 chociaż nie ma WC to jest wart tych 600zł, a jak się postarasz to kupisz i za 500zł. 

500zł za nówkę?

Tylko kurcze negatywa nie dostane pewnie, a oba w takiej wersji mi się podobają 

Edytowane przez M4rcinS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale nie w pl.

Negatyw odradzam jeżeli to ma być zegar na codzień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może jakiegoś muda 9000 ostatnio było coś na alledrogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem, że wybór zegarka to tak trudna sprawa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi