Buszmen 0 #2051 Napisano 17 Grudnia 2007 Świetny zegarek, zrób foty dekla jak możesz Doradźcie mi czy opłaca się kupić g2200 kolor piaskowy z paskiem parcianym na rzepy za 50 zł, ale do naprawy jest rezonator kwarcowy, cena naprawy ok 53 zł, pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #2052 Napisano 17 Grudnia 2007 Graty Frogu ..teraz nareszcie będziesz wiedział, kiedy pełnia księzyca tzn. kiedy na żer wyruszać Buszmen - skąd masz dane o cenie naprawy...z serwisu czy od sprzedającego? pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2053 Napisano 17 Grudnia 2007 pikny jak sie w nim swiatło odpala?i jak z wielkoscia w porównaniu do mudmana:? Dzięki wielkie Światło to prawy górny klawisz :wink: Illuminator będzie jak "coś" do galerii wstawię(podświetlenie nietak całkiem normalnie) Co do wielkości w odniesieniu do Mudmana to średnica generalnie jest ta sama lecz Gulf przez swój bezelek jest od niego wyższy(co daje wrażenie jakgdyby był większy) :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2054 Napisano 17 Grudnia 2007 ..teraz nareszcie będziesz wiedział, kiedy pełnia księzyca tzn. kiedy na żer wyruszać Żaby w zimie w letarg zapadają lecz od wiosny "opcja" jak "znalazł" :wink: Nareszcie Nareszcie już od dawna na niego "chorowałem" 8) P,SDziękuję wszystkim I naprawdę polecam/jest świetny 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 #2055 Napisano 17 Grudnia 2007 Buszmen - skąd masz dane o cenie naprawy...z serwisu czy od sprzedającego? z serwisu, dzwoniłem do nich i powiedzieli mi że ok. tyle by to wyszło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2056 Napisano 17 Grudnia 2007 Świetny zegarek, zrób foty dekla jak możesz Doradźcie mi czy opłaca się kupić g2200 kolor piaskowy z paskiem parcianym na rzepy za 50 zł, ale do naprawy jest rezonator kwarcowy, cena naprawy ok 53 zł, pzdr Jeśli ten zegareczek miałby Cię wynieść 103pln po naprawie w serwisie(co bardzo istotne) to bez zastanowienia bym go kupił Takie jest moje zdanie :wink: (Tym bardziej że po serwisie miałbyś pewne gwarancje)chodżby z uszczelnieniem :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #2057 Napisano 17 Grudnia 2007 z serwisu, dzwoniłem do nich i powiedzieli mi że ok. tyle by to wyszło... No to jeśli z serwisu... to wg. mnie warto by było go nabyć,....ale pod pewnymi warunkami:- stan ogólny jest akceptowalny (ocena indywidualna),- jest to jedyne i potwierdzone uszkodzenie (diagnoza serwisu nie sprzedawcy!)- naprawa jest w 100% możliwa i zawrze się w tym koszcie....(bo jeśli zajdzie konieczność wymiany całego modułu, to jest sporo droższy a do tego modelu wątpliwe, żeby był dostępny w Pl)Ja w takich okolicznościach zawsze staram się wywrzeć presję na sprzedającego, żeby naprawił we własnym zakresie (i z własnym ryzykiem) i podniósł cenę końcową o poniesione koszty.Wówczas jest fair. pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #2058 Napisano 18 Grudnia 2007 Żaby w zimie w letarg zapadają :wink: :shock: ...to se chociaż budzenie na wiosnę nastaw pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
easyrider 0 #2059 Napisano 18 Grudnia 2007 piekny G gratuluje co do wielkosci w porownaniu z Mudmanem jest podobny jednak jesli chodzi o to ktory lepiej lezy na rece to dalbym punkt wiecej Gulfmanowi przymierzalem ostatnio oba modele i przynajmniej na moim szczuplym nadgarstku Gulfman lepiej lezal w Mudmanie jakos dziwnie czulem ze pasek mocno odstaje od nadgarstka w miejscach gdzie jest zamocowany i kawalek dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2060 Napisano 18 Grudnia 2007 Easyrider a może "uraczyłbyś" nas fotkami twojego 6620Było by miło :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #2061 Napisano 18 Grudnia 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #2062 Napisano 18 Grudnia 2007 Hmm...ten model powstał w 1995r czyli trochę mniej niż 15 lat temu :wink: I występowały w nim różne kolory podświetlenia (niebieskie, zielone, zółte, morskie ect)tak jak różne są wersje kolorystyczne kopert/napisów...to był początek doby illuminatorów.Z tego co pamiętam to Cruise w MI 2 ustawiając słynne 20 godzin odliczania do finalnego zadziałania wirusa miał też niebieskie podświetlenie... Zegarek z tej aukcji jest jak najbardziej oryginalny - bez obaw możesz licytować jeśli Ci się podobają te "3 diabelskie oczy" :wink: ..a i cena jest narazie przystępna. Tylko dodam, że zamówiłem sobie identyczny model (ale u zibiego - inna wer. kolorystyczna) pod choinkę.....a byłem grzeczny :twisted: pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2063 Napisano 18 Grudnia 2007 ech ja poszukuje ubranka do mojego weterana DW-6900-nie ma ktoś? Mudmanie jakos dziwnie czulem ze pasek mocno odstaje od nadgarstka w miejscach gdzie jest zamocowany i kawalek dalej to fakt -albo cos zchrzanilialbo to ma być mały G na dużą ręke :wink: dodatkowo jest wyjątkowo sztywny- przez co mały wygodny w noszeniu-gdzieś do połowy paska Co do wielkości w odniesieniu do Mudmana to średnica generalnie jest ta sama lecz Gulf przez swój bezelek jest od niego wyższy(co daje wrażenie jakgdyby był większy) no fakt w mudmanie go bardzo schowali,a w twoim eksponowali nad wyrazale to chyba dobrze moze nawiazanie do starych wysokich modelityko ze w mudzie ta czesciowo widoczna obejma to ponoc stal sprawdz w swoimz jakiego materiału :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #2064 Napisano 19 Grudnia 2007 Hmm...ten model powstał w 1995r czyli trochę mniej niż 15 lat temu :wink: I występowały w nim różne kolory podświetlenia (niebieskie, zielone, zółte, morskie ect)tak jak różne są wersje kolorystyczne kopert/napisów...to był początek doby illuminatorów. Może to nie było 15 a 12 lat temu...jednak zegarek był czarny napis czerwony a podświetlenie zielonkawe może ciut wpadał odcień w turkus? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
easyrider 0 #2065 Napisano 19 Grudnia 2007 Rafał narazie jest to niemozliwe poniewaz nie mam aparatu ale jak bedzie mozliwosc to zrobie fotki po wymianie baterii i wyczyszczeniu mam pytanie odnosnie wskaznikow w Gulfmanie czy one dzialaja na zasadzie aktualnej pozycji geograficznej jak doczytalem sie w opisach kilku aukcji czy raczej odpowiednie wskazania sa zaprogramowane na konkretny dzien wg wskazan datownika ? ale stawiam raczej na 2 opcje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
easyrider 0 #2066 Napisano 19 Grudnia 2007 Hy Moser mysle ze to oryginal a podswietlenie faktycznie moze miec rozne kolory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2067 Napisano 19 Grudnia 2007 mam pytanie odnosnie wskaznikow w Gulfmanie czy one dzialaja na zasadzie aktualnej pozycji geograficznej jak doczytalem sie w opisach kilku aukcji czy raczej odpowiednie wskazania sa zaprogramowane na konkretny dzien wg wskazan datownika ? ale stawiam raczej na 2 opcje Ja uważam inaczejZ obserwacji jakie zaobserwowałem to fazy księżyca określane są na podstawie pozycji geograficznej w kilku rużnych miejscach zauważyłem inne wskazania :wink: W moim mieszkaniu codzień wskazywana jest określona "faza"i to się nie zmienia Więc uważam że fazy księżyca określane są na podstawie położenia geograficznego. :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2068 Napisano 19 Grudnia 2007 Z tego co pamiętam to Cruise w MI 2 ustawiając słynne 20 godzin odliczania do finalnego zadziałania wirusa miał też niebieskie podświetlenie.Zegarek z tej aukcji jest jak najbardziej oryginalny I tu kolega Shakal ma całkowitą rację(niedalej jak 2 tygodnie temu oglądając MI zauwżyłem że jego 6900 ma niebieski Illuminator) To bardzo fajny ORYGINALNY "G" :wink: :twisted: :twisted: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #2069 Napisano 19 Grudnia 2007 Z obserwacji jakie zaobserwowałem to fazy księżyca określane są na podstawie pozycji geograficznej w kilku rużnych miejscach zauważyłem inne wskazania ten model nie jest wyposazony w sensor to skąd zmienne dane :shock: :?: cos ściemniasz :wink: :twisted: Gulfmanie czy one dzialaja na zasadzie aktualnej pozycji geograficznej wpisujesz mu szerokość geograficzną z uwzglednieniem pory roku itpreszte obrabia program i tylezeby pozycja była aktualna to co iles tam km. musiałbys zmieniac wpisane dane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2070 Napisano 19 Grudnia 2007 ten model nie jest wyposazony w sensor to skąd zmienne dane :shock: :?: cos ściemniasz :wink: :twisted: Niewiem czy ściemniam opisałem to co zauważyłem:Jestem u siebie w domu napiszę tak że:wskazuje H i 1 kreskęa gdy jestem okolo 20 km bardziej na południe to wskazuje L i 1 kreskę :wink: Aż głupio mówić ale niezabardzo znam "zasadę" czy "interpretację" odczytu wskazań Faz Księżycowych :oops: :wink: Odnośnie twojego pytania o "kopertę" to kieruję się tym wątkiem :wink: http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=18450 TU CYTAT Z TEGO WĄTKU:Racja, racja, oczywiście GW-9100 ma tytan, a nie stal. Tutaj Dokładniej opisane: http://www.polskabizuteria.pl/?pg=ar/ar_12...e1286a32d8505f6 w G-9100 jest uretan, o ile się nie mylę, to jest tworzywo sztuczne. Muj to G-9100-1C :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość shakal #2071 Napisano 19 Grudnia 2007 (..)mam pytanie odnosnie wskaznikow w Gulfmanie czy one dzialaja na zasadzie aktualnej pozycji geograficznej jak doczytalem sie w opisach kilku aukcji czy raczej odpowiednie wskazania sa zaprogramowane na konkretny dzien wg wskazan datownika ? ale stawiam raczej na 2 opcjeDobrze stawiasz :wink: ...choć oczywiście ma to związek ze strefą geograficzną - programowalną tzn. jeśli siedząc w domu ustawisz sobie np. Hong-Kong będziesz miał przesunięcie czasu oczywiście i związanej z tym fazy księżyca :wink: Natomiast różnice 20 kilometrowe w odczycie można śmiało zrzucić na karb letargu zimowego, któremu to cyklowi biologicznemu podlegają niektóre sympatyczne stworki pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #2072 Napisano 19 Grudnia 2007 Natomiast różnice 20 kilometrowe w odczycie można śmiało zrzucić na karb letargu zimowego, któremu to cyklowi biologicznemu podlegają niektóre sympatyczne stworki pozdr, :x :wink: :wink: No i Dzięki Panowie Teraz i dla mnie logiczniejszym się wydaje wytłumaczenie że należy samemu wpisać dane położenia geograficznego w kturym aktualnie się znajduję aby wskazania "Faz Księżycowych" były prawidłowe :wink: 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
easyrider 0 #2073 Napisano 19 Grudnia 2007 tak myslalem ale w 100% niebylem pewien dzieki za potwierdzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #2074 Napisano 20 Grudnia 2007 Oba gulfmany maja tytan zamiast stali. Tyle ze GW ma tego tytanu wiecej. Ale G-9100 tez ma tytanowy dekiel i tytanowe "szpilki" od przyciskow, ktorych co prawda nie widac, ale ulegaja wplywowi slonej wody.GW-9100 ma jeszcze pierscien od przodu, ktory wizualnie upieksza napewno, ale nie jest niezbedny do zabezpieczenia anty korozyjnego. Fazy ksiezyca i wykres plywow zaleza od wpisanej do zegarka pozycji geograficznej. Oczywiscie nie ma tu sensorow a la GPS czy innego lokalizotora wiec o tych wskazaniach decyduje tylko uzytkownik. Na tej podstawie tez zegarek AMW-700 pokazuje ilosc rybek czyli prawdopodobienstwo polowow na przyklad. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #2075 Napisano 20 Grudnia 2007 No i Dzięki Panowie Teraz i dla mnie logiczniejszym się wydaje wytłumaczenie że należy samemu wpisać dane położenia geograficznego w kturym aktualnie się znajduję aby wskazania "Faz Księżycowych" były prawidłowe :wink: No tak trzeba pokombinować czasami żeby sie zgadzało z dziewczyną. Bo jaka jest faza księżyca, całkiem mnie nie interesuje. 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach