Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vinicjusz

Omega Aqua Terra quart - czy warto??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam gorąco wszystich Klubowiczów. Jestem na etapie kupna zegarka (kolejnego :wink: ). Omega jest moim wymarzonym zegarkiem, który jest w zasięgu moich możliwości finansowych (poza zasięgiem - Panerai Luminor Marina) i znalazłem na allegro taki model: Omega Aqua Terra kwarcowy za 1900 PLN. oto link do aukcji: http://allegro.pl/item225239935_omega_aqua_terra.html

Powiedzcie mi Szanowni Koledzy czy warto za te pieniądze kupić??

Jak na razie jest to dla mnie duży wydatek (niestety na kredyt) więc chce mieć pewność że warto wydać te pieniądze.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Pozdrawiam gorąco, Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie odradzam zakupy zegarka na kredyt, a takze zakup quartza powyzej 1000 PLN. Ale decyzja nalezy do Ciebie i musisz sobie odpowiedziec na pytanie - czy ta Omega spelni Twoje oczekiwania? Czy nie pozostawi niedosytu, ze to jednak nie to? Przypuszczam, chociaz moge sie mylic, ze marzysz o mechanicznej Omedze. Sam fakt, ze postanowiles zalozyc ten temat swiadczy o tym, ze sie wahasz. Wiec moze warto poczekac na cos, co oczaruje Cie tak, ze kupisz bez wahania? Pozdrawiam

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojiro ma absolutną rację. Czekaj. Czasem trafiają się okazje na używane omegi. Za kwarcową też 1000 zł bym nie dał. Nie dawniej jak wczoraj miałem ofertę zakupu kwarcowego używanego divera Taga Heuera za 800 zł i podziękowałem .

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vinicjusz - tylko nie kwarc! jak juz wydac wieksza kase to nie na bateryjke z logo, ale cos porzadnego (zwlaszcza, jak to ma byc Twoj podstawowy zegarek, a nie 5-ty w kolekcji, do chodzenia po ciemnych uliczkach Pragi :lol: )

A co do kredytu - podobno mozna u Kruka kupic w ratach (ale sam nie probowalem, glowy nie dam...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, i im dłużej się nad tym zastanawiam tym bardziej "odpływa" myśl o kwarcu. Prawda że marzy mi sie omega mechaniczna z serii seamaster!!!!! Co do kredytu, innej możliwości posiadania gotówki to raczej nie bede miał (póki co :P )

Racja jak dobry zegarek to mechaniczny!! mam juz atlantica saewave kwarca i to nie to!!!

Jeszcze raz dziękuje za utwierdzenie w przekonaniu o wyższości "mechaników" nad kwarcami :lol:

Pozdrawiam gorąco, Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iceman

Rozmawiałem na temat tej omegi ze sprzedającym,napisał mi że to roczne zegarki z bransoletami oryginalnej długości,100 % autentyk i w idelanym stanie,bez sladów używania...

Co nie zmienia faktu że prawie 2 tyś. za kwarca bym nie dał,poszukaj na ebayu,dołozysz jescze tysiąc i za trzy wybór masz duży,np. http://cgi.ebay.pl/Tag-Heuer-Mens-Carrera-...1QQcmdZViewItem,zegarek bardzo podobny do aqua terra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dołozysz jescze tysiąc i za trzy wybór masz duży,np.

Chyba chciałeś napisać jeszcze 2 tys. W/g mnie 3300 + VAT+ wysyłka z USA to nie wiem , czy 4 k wystarczy.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iceman

Spójrz na lokalizację przedmiotu,Wielka Brytania więc nie płacisz żadnego cła i vatu,Usa to miejsce gdzie zarejestrował się sprzedajacy.

Bez problemu można się zamknąc w 3300 z tym zegarkiem,uzgodnić mały rabacik i wysyłka gratis :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: :oops: :oops: Zwracam honor. Ale w rabat lub wysyłkę gratis wątpię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kamil

W jakiej cenie mozna dostac taka Carrere w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piątkę trzeba dać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kamil

Roznica w cenie dosc istotna zatem. Ktos kupowal juz cos u tego sprzedawcy i ma przetarte szlaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta i komentarze wskazują, ze to profesjonalny sprzedawca. Dziwi jednak, że zarejestrowany jest jako osoba prywatna , a nie firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.