Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jurnax

Seiko czy Atlantic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję porady co do zegarka, chcę kupić zegarek na 70-te urodziny mojego taty i nie wiem który wybrać. Po wstępnej selekcji pozostały dwa:

- Seiko Premier SKP393P1

- Atlantic Seacrest 50359.41.61

Oba klasyczne, ze stalową bransoletą i kopertą, oba w podobnej cenie, podobnej wielkości, itp. Atlantic - wiadomo, Szwajcar. Seiko, to Seiko czyli sprawdzony mechanizm.

Nie wiem co wybrać i liczę na Waszą pomoc. Sytuacja wyjątkowa i chcę aby prezent też był wyjątkowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz swojego tatę i wiesz który mu się będzie bardziej podobał Nie patrz na mechanizmy na różne inne rzeczy tylko na wygląd wizualny on ma cieszyć twojego tatę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz swojego tatę i wiesz który mu się będzie bardziej podobał Nie patrz na mechanizmy na różne inne rzeczy tylko na wygląd wizualny on ma cieszyć twojego tatę.

Dobrze kolega pisze - ma się podobać i tyle.

A to czy Atlatic to szwajcar - czy ja wiem... jest duża szansa że części do obu w jednej fabryce gdzieś w kontynentalnej Azji zostały wykonane ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem dla 70 latka oba zegarki się nie nadają ...

Tutaj powinien być większy kontrast między tarczą i wskazówkami, czyli jeśli tarcza koniecznie ma być czarna to wskazówki nie mogą być srebrne tylko białe i zdecydowanie szersze.

Szukaj raczej tarczy z arabskimi sygnaturami godzinowymi i wskazówkami białymi i szerokimi. 

To tak z praktyki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, znam swojego tatę i dlatego "na placu boju" pozostały dwa bardzo podobne do siebie zegarki. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was, może czyjś komantarz, zwrócenie uwagi na jakiś detal (którego ja już nie dostrzegam) przechyli szalę na którąś stronę i pomoże mi dokonać wyboru

A poza tym nie róbcie z 70-latka niedowidzącego i zniedołężniałego staruszka - mój tato jest pełen energii i sił witalnych, jeździ samochodem nie gorzej od niejednego młodzieńca i na pewno nie wygląda na swój wiek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa niemal identyczne zegarki, do tego kwarc, wybrałbym Atlantic, ale tylko ze względu, że w Polsce wiele lat uważano Atlantiki za świetne zegarki, a Seiko od wielu lat jest niedoceniane. No i napis made swiss.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.