Yahagi 2352 #1 Napisano 4 Listopada 2018 Ma ktoś pomysł czyja to sygnatura ? Odwołując się do wiedzy Tatyany - bardzo mocno pachnie CWerneremhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/63862-fabrik-marke-werner-c/page-4?do=findComment&comment=2377249 tylko pytanie: dla kogo ten mechanizm był robiony... ? Mam wrażenie, że tu na forum ktoś już tą sygnaturę zamieszczał i została ona rozpoznana.... tylko nie mogę tego postu odnaleźć.Ktoś może ma wiedzę w temacie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 619 #2 Napisano 4 Listopada 2018 Dobry wieczór!To Carl Werner drugiej połowie 1880-tych.Ten sygnatury widziałam 2 razy na mechanizmach Wernera z bardzo bliskimi numerami seryjnymi. Do kogo należy sygnatura nie wiem, niestety.Pozdrawiam, Tatyana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2352 #3 Napisano 5 Listopada 2018 126 074126 528126 884... rzeczywiście numery bardzo blisko siebie. Raczej trudno będzie znaleźć sprzedawce, bo to mogła być seria nawet 1000 sztuk i koniec:(Szukałem na mikrolisku zarówno pod hasłem 'indianin' jak i 'głowa' i nic. W nierozpoznanych też nie ma. Cóż... na dzień dzisiejszy pozostanie jako Werner. Może ktoś / gdzieś / kiedyś dostarczy jakieś info... Tatayna... dzięki jak zwykle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustav11 1 #4 Napisano 31 Października 2019 Witajcie czy jest to sygnatura: Fabrik Marke Werner C ? ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3493 #5 Napisano 1 Listopada 2019 Już pytałeś , ale ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach