PM1122 1813 #1851 Napisano 12 Lutego 2019 jak chodzi i jeszcze ma coś do roboty .... to brawo !!! Bo na taki liczyłaś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1852 Napisano 12 Lutego 2019 jak chodzi i jeszcze ma coś do roboty .... to brawo !!! Bo na taki liczyłaś Moje chciejstwo chciałoby mieć więcej do pracy ale jak będę chciała siedem srok za ogon to żadnej nie będzie ;-)O takie jak Twoje to dopiero ciekawe wyzwanie. Jak to LES oszacował - ze dwa miesiące tyrania jak byś zechciał mazerować. No ja nie wiem czy bym się porwała na mazerowanie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1853 Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) OOoooo . A ile miesięcy , nauki mazania i prób ..... więc tu spokojnie , bez pośpiechu !!!Hałaśliwiec , to kilku moim znajomym się podoba ( a nie interesują się zegarami )A jeszcze GB z dużym konikiem . Roboty ... zatrzęsienie !!!!Myślę , że taki strzał ( zakup ) też by się Tobie spodobał Edytowane 12 Lutego 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1854 Napisano 12 Lutego 2019 Ooo..PM to ten "skarb" że środka! Jaki on ładny, kurza twarz! :-DPM - Twój zakup podoba mi się niezmiernie - takie zegary za jednym machem - super!Traktorek jest przefikuśny, GB z konikiem - skrzynka do odnowienia politury a środkowy stareńki GB ma mega mejkap do zrobienia!! Uff bomba :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1855 Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Serdecznie , podobnego trafienia życzę Edytowane 12 Lutego 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1856 Napisano 12 Lutego 2019 Oj...no trzymajcie mnie! :-)Maciup wisiał z boku w ciemnym kącie i mało go było widać, a tu proszę - w całej okazałości! Wygląda fantastycznie- tylko gratulować!On nadaje się do powieszenia na już czy trzeba go myć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1857 Napisano 12 Lutego 2019 Oj...no trzymajcie mnie! :-)Maciup wisiał z boku w ciemnym kącie i mało go było widać, a tu proszę - w całej okazałości! Wygląda fantastycznie- tylko gratulować!On nadaje się do powieszenia na już czy trzeba go myć?Dziękuję !!! Faktycznie urzeka !!!!Na już , jak widać ... ale umyć można Tarcza trochę biedna i brak jednej listwy Więc i tu pracy nie brak !!! Ale może wisieć na ścianie i godnie się prezentować !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1858 Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Tarcza chyba papier, jak to w małych Junghansach, ale i tak o niebo ładniejsza od mojej w linkowcu, jakby nie patrzeć. Ta tutaj ma w sobie coś :-) Liliputas jest mega fikuśny:-D Edytowane 12 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3502 #1859 Napisano 12 Lutego 2019 Niech rzuci kamieniem, jak kto znajdzie w swojej kolekcji zegar z papierową tarczą ... tak pisałaś .I jest - czyszcząc se spokojnie zegary patrzę....jest ! - poplamiona papierowa zżółkła tarcza .Ślązak Kinzle, bidak, w obudowie dębowej ... ale jest na ścianie pomiędzy Lenzkirchami Ślązakami sie zadekował .... teraz mi się przypomniało że miałem Ci powiedzieć. To przez tą sklerozę ... Nie jesteś sama ! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1860 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Ha..Ślązak z papierkiem :-) no "prawie mi lżej" jak wiem że inni też tak mają ;-)Tak mi się ślązaka chciało, podobają mi się bardzo ale coś na rynku się zrobiło. O ile widywałam w przystępnej w miarę cenie to teraz nastąpiło jakieś szaleństwo. Ceny zwyżkowały bardzo. Bez dobrych "set" złotych trudno kupić coś do renowacji, a te piękne to grubo ponad tysiąc... LES jak będziesz tym "kamieniem" to rzucaj delikatnie- nie po okularach! Nie po okularach! :-P Edytowane 13 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1861 Napisano 13 Lutego 2019 Niech rzuci kamieniem, jak kto znajdzie w swojej kolekcji zegar z papierową tarczą ... tak pisałaś .I jest - czyszcząc se spokojnie zegary patrzę....jest ! - poplamiona papierowa zżółkła tarcza .Ślązak Kinzle, bidak, w obudowie dębowej ... ale jest na ścianie pomiędzy Lenzkirchami Ślązakami sie zadekował .... teraz mi się przypomniało że miałem Ci powiedzieć. To przez tą sklerozę ... Nie jesteś sama ! Oooo !!! Nie wiedziałem . Może pokaż jakiegoś !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3502 #1862 Napisano 13 Lutego 2019 No jest tego ze parę sztuk ...pokażę. Parę rozdaliśmy znajomym. ;-) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1863 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Rozdaliście parę, a odsprzedać Małgośce to nikt, nikt normalnie nie chce ;-) Chętnie pooglądamy, takie wdzięczne te zegary są :-) Widzę, że dziś nas tu kilkoro nie śpi.. O ślązakach o 6 rano gaworzą :-P Edytowane 13 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1864 Napisano 13 Lutego 2019 Rozdaliście parę, a odsprzedać Małgośce to nikt, nikt normalnie nie chce ;-)Chętnie pooglądamy, takie wdzięczne te zegary są :-) Widzę, że dziś nas tu kilkoro nie śpi..O ślązakach o 6 rano gaworzą :-P Faktycznie ...ceny zaskakują !!! Taki , co wymaga dużej poprawy i ma , niekoniecznie pasujący , mechanizm , to już kilka stów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1865 Napisano 13 Lutego 2019 Faktycznie ...ceny zaskakują !!! Taki , co wymaga dużej poprawy i ma , niekoniecznie pasujący , mechanizm , to już kilka stów Dokładnie..Na poznańskiej Rzeźni był ślązak do renowacji za 500 zł, na 450 zł był zeszedł sprzedawca. . Skrzynka sterana choć kompletna, mechanizm podobno do uruchomienia się nadawał, bo chodzić tam nie chciał, bo był brudny okropnie - a że to ślązak z Kalisza to zapewne brudny taki od "wungla" był.. ☺ I kupiła bym go no ale GB nalazł mi na oczy i ślązaka do dziś niet.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1866 Napisano 13 Lutego 2019 Dobry ślązak , nie jest zły ... Ale Dobry a nie jakiś rozpadający i mechanizm , co niby ,,będzie działać ,, ( prędzej na nerwy ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1867 Napisano 13 Lutego 2019 Dobry ślązak , nie jest zły ... Ale Dobry a nie jakiś rozpadający i mechanizm , co niby ,,będzie działać ,, ( prędzej na nerwy )Racja, tylko jak rozpoznać taki "dobry" z tych tańszych, ciężka sprawa ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #1868 Napisano 13 Lutego 2019 Najlepiej , jak masz go w ręku . Bo wyjmiesz mechanizm i widać , a w sieci , albo zaufasz i jest OK , albo się natniesz .Jak ktoś na prośbę , dośle kilka zdjęć i ujęć jakie chcesz , to daje większą nadzieję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3502 #1869 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) No to proszę ...Ciasno ... Edytowane 13 Lutego 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1870 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Aaaa!! Aaaa!..A niech to.. jakie ładne..Ja kce taki mieć!! ;-)Ta papierowa tarcza jest piękna..bardzo. :-) Edytowane 13 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3502 #1871 Napisano 13 Lutego 2019 becker kwadransowy kapliczka , dwa lenzkirch i kinzle ostały się ... reszta rozdana na urodziny/imieniny (4) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1872 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Lada dzień w rocznicę urodzin Mikołaja Kopernika i ja będę mieć swoje fneśsiśsiąte urodziny... Już widzę jak walą do mnie goście z kwiatkami i ślązakami pod pachami. .ehh ;-) Edytowane 13 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #1873 Napisano 13 Lutego 2019 Szykuj ściany... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1874 Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Szykuj ściany... Naszykowane - gwózdy nabite..ino czekają UWAGA! Ratujta się kto może. Zaraz nawrzucam moją twórczość zdjęciową..Osoby wrażliwe niech zasięgną porady lekarza lub farmaceuty zanim zaczną oglądać.. LES - pokomentuje może niektóre na co liczę, a że na forum śpiąco to może ciut weselej będzie :-D Ze względu na kompresję jakość i ostrość zmaleje..ale mam nadzieje ze wyrozumiecie ;-). Edytowane 13 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3502 #1875 Napisano 13 Lutego 2019 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach