Yodek 2548 #501 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) O Boże, przestańcie... O! Jest nasz dinozaur... jakiś nie w sosie dziś ;-) i akurat na pińćsetnego posta trafiło.. Przestać?? Nigdy w życiu! :-P Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #502 Napisano 29 Grudnia 2018 O Boże, przestańcie... Spoko spoko Ciebie też miałem na myśli ;-)Poważnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #503 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Mój kot zaginął we Wigilię... Dzisiaj w nocy o 3.00 byłem, w miejscu gdzie był widziany, kiciać... na skraju lasu.Mam informację, że wczoraj starsza pani sąsiadka widziała jak wyjada z psich misek na ulicy równoległej do naszej, więc jest szansa, że się zbliża...Od poniedziałku chodzę do tyłu, bo to jak rodzina przecież... Edytowane 29 Grudnia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #504 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Mój kot zaginął we Wigilię... Dzisiaj w nocy o 3.00 byłem, w miejscu gdzie był widziany, kiciać... na skraju lasu.Mam informację, że wczoraj starsza pani sąsiadka widziała jak wyjada z psich misek na ulicy równoległej do naszej, więc jest szansa, że się zbliża...Od poniedziałku chodzę do tyłu, bo to jak rodzina przecież...O Jasna Anielo!!!Wiem co to jest... znam ten ból. Też szukałam do utraty tchu... przepadła mi kociczka :-/ Oczywuście po przeprowadzce do mieszkania na parterze :-( Ja od urodzenia z kotami się chowam.. Zarzekałam się nie raz że koniec i nie wytrzymywałam. Po pierwsze dobrze, ze ma dostęp do jedzenia choćby psiego, (koty źle znoszą głodówki w przeciwieństwie do psów) po drugie dobrze że mrozów nie ma.. A za resztę to trzymać kciuki za łut szczęścia, brak idiotów w okolicy i wolno latających psów. Może jakiś kilka ogłoszeń w okolicy na słupach, na fejsie puścić do udostępnienia, przez dzieci zwłaszcza. Ktoś zauważy, powiadomi.. To jakiś rosyjski chyba? Kotka? Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #505 Napisano 29 Grudnia 2018 Faktycznie przykra sytuacja... współczuję Ci :-/ Ja akurat psiaki mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #506 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) O Jasna Anielo!!!Wiem co to jest... znam ten ból. Też szukałam do utraty tchu... przepadła mi kociczka :-/ Oczywuście po przeprowadzce do mieszkania na parterze :-( Ja od urodzenia z kotami się chowam.. Zarzekałam się nie raz że koniec i nie wytrzymywałam. Po pierwsze dobrze, ze ma dostęp do jedzenia choćby psiego, (koty źle znoszą głodówki w przeciwieństwie do psów) po drugie dobrze że mrozów nie ma.. A za resztę to trzymać kciuki za łut szczęścia, brak idiotów w okolicy i wolno latających psów. Może jakiś kilka ogłoszeń w okolicy na słupach, na fejsie puścić do udostępnienia, przez dzieci zwłaszcza. Ktoś zauważy, powiadomi..To jakiś rosyjski chyba? Kotka?Jest na fejsie, pół Puszczykowa oklejone, cały czas ręka na pulsie... Prawdopodobnie jest już w naszym kwartale ulic, a był ze cztery od nas... To ruski kocur kastrowany, ponoć w naszym rejonie trzy kotki mają ruję... Edytowane 29 Grudnia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #507 Napisano 29 Grudnia 2018 No to nie pokuszajesz i nie pojebjosz. Żałko... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #508 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Kocur..to ciut gorzej, bo pomimo kastracji gen włóczykijstwa zostaje;-) Miałam kastrowanego rudzielca - obskakiwał kotki jak gdyby nigdy nic. Wet się dziwił i mówił , że chyba "kawałek" ten-tego zostało :-POgłoszenia są, fejs zapuszczony będzie dobrze. Był widziany:-)Ruski to zawadiaki, no. ------------- "Łoksydacji" na dziś mam po dziurki w nosie. Ciężko. Wiertarki się boję, ręcznie polerować te ociupy małe ciężko. Pęseta niewygodna- mdleją palce od ściskania i na dodatek parzy :-/ Próbowałam ze dwa razy, a tak plamki w tych samych miejscach wyłażą. Nie mogę doczyścić. Na dziś mi się nie "kce" bo palce bolą.. Wiem - kulawej baletnicy rąbek gaci wadzi ;-) Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #509 Napisano 29 Grudnia 2018 Te plamy to miejsca nie wypolerowane do końca. Mówiąc szczerze ja nie mam zastrzeżeń. Tym bardziej że to ręcznie robisz:-) brawo;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #510 Napisano 29 Grudnia 2018 Dziękuję za uznanie;-) Okazało się, że sekundnik to zdaje się rękodzieło. Na 100% oryginał niepowtarzalny chyba :-PPo wstępnym zdjęciu warstewki rdzy ukazała się stal ale bardzo chropowata. Jak na mój "warsztat" to niemożliwe jest wypolerowanie tej wskazówki tak naprawdę dobrze. Oksydowanie wyjdzie źle moim zdaniem i jeszcze ją złamię bo giętka bardzo..No cóż chyba marker pozostanie .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #511 Napisano 29 Grudnia 2018 Markerem zawsze zdążysz. Pierw zrób próbę na gorąco;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #512 Napisano 29 Grudnia 2018 Faktycznie... W zasadzie nie mam nic do stracenia przecież, mogę spróbować - dziękuję :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #513 Napisano 29 Grudnia 2018 Ciekaw jestem efektów:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #514 Napisano 29 Grudnia 2018 Efekty nieprzewidziane! Pozwól Nauczycielu, że jak skiepszczę czernienie to pozwolisz mi wstydliwie schować sekundnik za siebie, spiec "buraka" i udawać że nic się nie stało ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #515 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) To wtedy będzie marker:-))Ale myślę że będzie dobrze. Sama wskazówka jest nieco bardziej zmęczona więc cudu się nie spodziewam:-) Edytowane 29 Grudnia 2018 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #516 Napisano 30 Grudnia 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #517 Napisano 30 Grudnia 2018 No bardzo ładnie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #518 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Idealnie...Brawo :-))Można zakładać na oś Edytowane 30 Grudnia 2018 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #519 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Dziękuje. Nie jest idealnie. Pod światło widać wżery w blaszce i nie jest gładko.Żeby mi longcase1 nie "kazali" to ZA NIC bym dziś nie próbowała ☺ P.S. - dlaczego mi nikt nie powiedział, że wygrzewanie wskazówki z tulejką mosiężną będzie z psikusami Hę? ;-)Zaraza szybko się zaczęła wybarwiać na krawędziach a środek ze względu na mosiądz wolnej się nagrzeje i zostaje niewybarwiony? Ja się pytam? ;-)Haha - ale była akcja - nadstawianie w try-miga środka wskazówki nad płomień żeby się dobarwiło :-P Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #520 Napisano 30 Grudnia 2018 Ma wżery jest stara i oryginalna. Kolor też jest odpowiedni ,wszystko ma ręce i nogi:-) To prawda że tulejka trochę utrudnia zadanie, dlatego lepiej to robić w korytku z wiórkami:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #521 Napisano 30 Grudnia 2018 Gdzieś na "yout..e" widziałam jak małe drobiazgi leżały nie w korytku, tylko w łyżce z drobnymi wiórkami i tą łyżkę podgrzewano.. ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #522 Napisano 30 Grudnia 2018 Nic, tylko kichnąć w taki wynalazek... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #523 Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) Zapomniałam - nasz Padre wspomniał że kocie futro ułatwia oksydowanie. HA, HAHA!!Po kichnięciu zostaje zakrzyknąć - "na zdrowie" i wydłubać wiórki ze ściany Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #524 Napisano 30 Grudnia 2018 Nic, tylko kichnąć w taki wynalazek...Jak się kicha w takie wynalazki to potem pół dnia na kolanach z magnesem w ręce;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #525 Napisano 30 Grudnia 2018 Jak się kicha w takie wynalazki to potem pół dnia na kolanach z magnesem w ręce;-))Można na boso, gołymi stopami, też dobrze "zbiera" . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach