Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maciek.czas

Orient vs Orient Star

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, pytanie jak w temacie - na czym w praktyce polega różnica między zegarkami Orient i Orient Star (mam na myśli porownywalne modele tzn automat z szafirowym szkłem)? Jest realna różnica na korzyść Orient Star jezeli chodzi o mechanizm, materiały, wykonanie itp czy to tylko "chłyt marketingowy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Inna jakosc wykończenia (takze mechanizmu), szafiry z AR, niekiedy wiecej komplikacji.

To inna klasa niz budzetowy Orient.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO to nie tylko "chłyt marketingowy". Już bazowe OSy - np. Classic Automatic (ten akurat ma szkło mineralne) prezentują wyższy poziom wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko znaleźć tak dobrze wykończone zegarki w cenie za jaką kupisz OS-a. Nie wiem czy chciałbyś dopłacić do np. bardziej ostrych przejść pomiędzy powierzchniami szczotkowanymi i polerowanymi, lepiej wykończonych indeksów i wskazówek, albo perłowanego mechanizmu (tak swoją drogą, to nawet w OS to perłowanie jest moim zdaniem bardzo płytkie). Ja chętnie dopłacam, ale lubię czasami pooglądać swoje zegarki pod lupą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.