Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Montanaaa48

Rolex 16610 lv czy oryginalny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze mnie zastanawiało czy ten burdel w Rolexie wynikał jedynie z optymalizacji zarządzania magazynem dzięki czemu Rolex w praktyce wypuszczał własne frankeny czy też był jakiś inny ukryty cel - utrudnienie a może ułatwienie roboty fałszerzom a przy okazji zniechęcenie części klientów do ryzykownych zakupów na wtórnym rynku. To paranoja że trzeba się doktoryzować z dziesiątek konfiguracji w dodatku pochodzących z różnych niezależnych a nie oficjalnych źródeł żeby kupić używanego Rolexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamęt i brak informacji jest pewnie celowy - zamiast wydawać 3-4 dyszki gdzieś u handlarza i mieć choćby 1% wątpliwości ....wydaj je u nas my gwarantujemy oryginalność.

Wspieranie handlu za ich plecami marce nic nie daje wolą sprzedawać nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To paranoja że trzeba się doktoryzować z dziesiątek konfiguracji w dodatku pochodzących z różnych niezależnych a nie oficjalnych źródeł żeby kupić używanego Rolexa.

A i tak nie jesteś pewien oryginalności....

I z całej radości posiadania zegarka najważniejszy jawi się paragon i metka, o pudle nie wspomnę....

edit

O liście oczekujących zapomniałem.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i tak nie jesteś pewien oryginalności....

I z całej radości posiadania zegarka najważniejszy jawi się paragon i metka, o pudle nie wspomnę....

edit

O liście oczekujących zapomniałem.

Z moich obserwacji wynika ze mam tarcza mark 5 albo mark 7 w wolnej chwili dodam zdjecia numerow ale ogladalem je i sa idealne bardzo dziekuje wam za informacje bardzo mi pomogly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

To paranoja że trzeba się doktoryzować z dziesiątek konfiguracji w dodatku pochodzących z różnych niezależnych a nie oficjalnych źródeł żeby kupić używanego Rolexa.

To efekt popularności tego zegarka na liście producentów podróbek.

Producenci podrób celują w coś co ma najlepszy bling factor dla jelenia. I niekoniecznie cena musi wskazywać na podróbę (niektórzy są dość bezczelni aby sprzedawać podróby blisko ceny rynkowej). 

Bezczelność idzie w górę do tego stopnia, że możliwe jest aby ktoś sprzedał Ci podrobiony zegarek za cenę rynkową a nie za powiedzmy 1000$ lub 100$.

Tak jak pisałem, ja bałbym się takiego zakupu bez dokładnej weryfikacji ale szczęśliwe trafienia się zdarzają czego tobie życzę. Jak na razie nie wypłynęło nic co czyniłoby ten zegarek podróbą chyba że sprawdzenie u zegarmistrza przyniesie niespodzianki. Albo super szczegółowe zdjęcia które pozwolą Kolegom z Forum dopatrzeć się czegoś konkretnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To efekt popularności tego zegarka na liście producentów podróbek.

Producenci podrób celują w coś co ma najlepszy bling factor dla jelenia. I niekoniecznie cena musi wskazywać na podróbę (niektórzy są dość bezczelni aby sprzedawać podróby blisko ceny rynkowej).

Bezczelność idzie w górę do tego stopnia, że możliwe jest aby ktoś sprzedał Ci podrobiony zegarek za cenę rynkową a nie za powiedzmy 1000$ lub 100$.

Tak jak pisałem, ja bałbym się takiego zakupu bez dokładnej weryfikacji ale szczęśliwe trafienia się zdarzają czego tobie życzę. Jak na razie nie wypłynęło nic co czyniłoby ten zegarek podróbą chyba że sprawdzenie u zegarmistrza przyniesie niespodzianki. Albo super szczegółowe zdjęcia które pozwolą Kolegom z Forum dopatrzeć się czegoś konkretnego.

Nie jestem autorem tematu ani zakupu ale stare Rolexy raczej nie mają bling factor chyba że są złote lub mają kamienie szlachetne. Kermit jako jubileuszowy i relatywnie krótko produkowany model przyciąga raczej koneserów lub spekulantów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Z moich obserwacji wynika ze mam tarcza mark 5 albo mark 7 w wolnej chwili dodam zdjecia numerow ale ogladalem je i sa idealne bardzo dziekuje wam za informacje bardzo mi pomogly

Ok - to życzę wszystkiego dobrego  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

stare Rolexy raczej nie mają bling factor chyba że są złote lub mają kamienie szlachetne. Kermit jako jubileuszowy i relatywnie krótko produkowany model przyciąga raczej koneserów lub spekulantów

Mam na myśli ludzi którzy nie maja zadnej wiedzy ponad to ze slyszeli ze Rolex =prestiż lub licza na cud z nieba pt. Zegarek za 1/4 lub 1/10 ceny. Nie wspomne o osobach ktore wola wydac kilkaset zielonych na Rolexa aby udawac ze ich na niego stac zamiast wydac te pieniadze na oryginal innej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspieranie handlu za ich plecami marce nic nie daje wolą sprzedawać nowe.

mechanizmy rynkowe nie do końća działają na chłopski rozum,

Na skutek walki z piractwem filmowym, okazało się, że spadła sprzedaż oryginalnych filmów.

Myślę, że kuriozalnie podróbkowa popularność czyni z Rolexa jeszcze bardziej przedmiot pożądania, tak jak obrót poprzednimi modelami,

Zresztą, dowody w postaci kolejek, oczekiwań, zaliczek, zdają się to potwierdzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.