Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

karczok0

Zegarek do ślubu do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie za duża aktywność. Jutro podlinkuje z pozycji komputera jednego Pulsara, który podoba się mojej narzeczonej... mi też, ale ... Sami zobaczycie.

Chyba, że w ogóle nie iść w tę markę? Z tego co czytałem to córka Seiko. Bronie się konsekwentnie przed modowymi, choć niektóre wydają się bardzo ładne.

Złoty nie do wszystkiego pasuje - moim zdaniem. Swoją drogą ten model Adriatica mi osobiście w ogóle się nie podoba, na ślub bym go nie założył - ale to ja, a autor swoje :)

Autorze - spójrz tutaj.

https://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Tissot_Classic_Dream_Gent_T0334101601301_T0334101601301-2625.html?gclid=Cj0KCQiA4aXiBRCRARIsAMBZGz9_kqgx5ud06ekdVNI9R_oBtaCJdIzypqLbW_KDu8i-UTRjj1FHUpkaAm5tEALw_wcB

Ten Tissot całkiem ok, tylko muszę poszukać na czarnej bransolecie. Mam ciemny bordo garnitur, wystarczy ekstrawagancji i resztę akcesoriów biorę w czerni.

Poza spinkami, ale chyba tutaj nie znalazłby uznania za mój pomysł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za duża aktywność. Jutro podlinkuje z pozycji komputera jednego Pulsara, który podoba się mojej narzeczonej... mi też, ale ... Sami zobaczycie.

Chyba, że w ogóle nie iść w tę markę? Z tego co czytałem to córka Seiko. Bronie się konsekwentnie przed modowymi, choć niektóre wydają się bardzo ładne.

Ten Tissot całkiem ok, tylko muszę poszukać na czarnej bransolecie. Mam ciemny bordo garnitur, wystarczy ekstrawagancji i resztę akcesoriów biorę w czerni.

Poza spinkami, ale chyba tutaj nie znalazłby uznania za mój pomysł ;)

Bransoleta? Na ślub? Nieee, nie nie. Chyba, ze chodzi Ci o tarczę.

https://dolinski.pl/tissot-classic-dream-ref-t033.410.16.053.01/

Tutaj dostępny, ale bransoleta na pasek musi być zmieniona do ślubu.

https://www.karkosik.pl/zegarki-tissot-classic-dream/14033-tissot-t-classic-t0334101105301-classic-dream-7611608255322.html?gclid=Cj0KCQiA4aXiBRCRARIsAMBZGz8972-69G2jiIbI6XlPRD_eCK27N9AdFEytbAZokpgBJ2-UvMHAQS4aAq_8EALw_wcB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodziło mi o czarny pasek..

No to w takim razie zależy jaki chcesz kolor tarczy. Pasek zawsze można wymienić. Zazwyczaj to zalecane przy zakupach zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^^ :lol:

Złoty nie do wszystkiego pasuje - moim zdaniem. Swoją drogą ten model Adriatica mi osobiście w ogóle się nie podoba, na ślub bym go nie założył - ale to ja, a autor swoje :)

Raczej odwrotnie - srebrny nie pasuje "do wszystkiego", szczególnie do obrączki ślubnej i sygnetu rodowego ;)

(Ale ja też wolę zegarki w kolorze stali.)

A ta Adriatica bardzo w moim guście, zgrabna koperta, subtelna trójwymiarowa tarcza, same indeksy i brak cyfr.

Nie to, co ładne, tylko co się komu podoba :)

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^^ :lol:

Raczej odwrotnie - srebrny nie pasuje "do wszystkiego", szczególnie do obrączki ślubnej i sygnetu rodowego ;)

(Ale ja też wolę zegarki w kolorze stali.)

A ta Adriatica bardzo w moim guście, zgrabna koperta, subtelna trójwymiarowa tarcza, same indeksy i brak cyfr.

Nie to, co ładne, tylko co się komu podoba :)

Oj jeżeli uważasz, że dobiera się wszystkie dodatki do obrączki ... :wacko:

No gusta, guściki  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garderoba gentlemana winna być koherentną  B) 

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garderoba gentlemana winna być koherentną B)

Dlatego nie noszę już obrączki :)

A tak poważnie to czarny pasek i biała tarcza - to jest chyba klasyka do garnituru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bardzo proszę o opinię: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-solar-sup863p1

Jest teraz mocna przecena. Chciałbym poznać Wasze zdanie odnośnie jakości/mechanizmu.

Będę go używał sporadycznie, jestem ciekawy działania tego mechanizmu solarnego. Potrafię czytać i widzę, że nieistotne źródło światła, ale jak to Waszym zdaniem pracuje.

Co do wyglądu nie mam wątpliwości, chciałbym poznać opinie o całokształcie.

Wspomnę , że rozważałem jeszcze Citizeny, Atriatice oraz Orienta. Brałbym tego pierwszego, gdybym znalazł fajnego z białą lub srebrną tarczą. Dwa pozostałe były alternatywą, ale przy takim Seiko wolałbym raczej Seiko.

Liczę na sprawną opinię, aby nie uciekła w miarę atrakcyjna promocja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się podoba to kupuj śmiało. Solar działa kilka miesięcy bez dostępu do światła ale najlepiej starać się często wystawiać zegar 1-2 godziny np. na parapet.

Zegarek bez komplikacji więc i akumulator będzie dłużej trzymał.

Tu jest bardziej minimalistyczny egzemplarz:

https://www.zegarek.net/zegarki/seiko/zegarek_seiko_sup873p1.html

A może ten citek:

https://www.zegarek.net/zegarki/citizen/zegarek_citizen_aw1231-07a.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam do sprzedania takiego Orienta, nie jest to typowy klasyk, ale bardzo urokliwy. Na nadgarstek 18cm rozmiar bedzie w sam raz.

914a517f6edddfb9a2746273a7a8ef1f.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.