Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maxxiseek

Glycine Combat 6 z MD - tak czy nie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam,

od niedawna mam niestety narastającą potrzebę zakupu nowego zegarka, także choroba postępuje, tym bardziej jak oglądam codziennie Wasze piękne zegarki. Na razie jeszcze decyduję się na tańsze zegarki patrząc na stosunek cena/jakość. Ostatnio zakochałem się w Hamiltonie Pilot Day Date i CW Trident, ale to jeszcze za wcześnie na nie. Na massdropie wyświetliła się Glycince combat 6 w bardzo przystępnej cenie, mam na myśli GLO102, 43mm niebieska tarcza z bransoletą.Glycine mimo, że przejęta przez Invicte, to wydaje mi się, że ciężko o lepszy zegar w podobnej cenie (1300 z podatkiem lub 1100 jesli się prześlizgnie).

Martwię się jedynie, czy 43mm to nie będzie za dużo na mój nadgarstek 17,7cm, niby l2l jest identyczne jak w Le loclu, który ma 39mm średnicy. Mako ma za to 41,5mm średnicy i 47 l2l.

Czy to byłby dobry zakup i czy nie będzie za duży?

post-62490-0-77207700-1549985592_thumb.jpg

post-62490-0-71587800-1549985623_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tak, dobry zakup i nie powinien być za duży na nadgarstku o obwodzie prawie 18 cm  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nic się nie zmieniło w jakości Glycine, to zakup będzie bardzo dobry. 

Combat będzie na Twoim zegarku wyglądał podobnie jak zegarki powyżej, czyli na styk. Rozważyłbym mniejszą wersję, która też jest na dropie.

Z tridentem poczekaj do maja, ma wyjść nowa wersja, więc jest duża szansa na przecenę obecnej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za ekspresowe odpowiedzi. Mniejsza wersja 36mm wydaje mi się mimo wszystko sporo za mała.Mogłaby całkiem nieźle leżeć, ale jednak nie jestem fanem średnicy ponizej 39mm w moim przypadku. 40mm byłoby idealnie jak w moonphase. Jeszcze lepsze ceny są na glycinedirect, ale niestety nie wysylaja do Europy.

A na tridenta w takim razie odkładam pieniążki, Jedyne czego się obawiam, to to, że wyprze mako, które bardzo lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyprze na 100% bo to super zegarek jest, sam czekam na nową wersję, ma być też w kopercie 40 mm podobno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za ekspresowe odpowiedzi. Mniejsza wersja 36mm wydaje mi się mimo wszystko sporo za mała.Mogłaby całkiem nieźle leżeć, ale jednak nie jestem fanem średnicy ponizej 39mm w moim przypadku. 40mm byłoby idealnie jak w moonphase. Jeszcze lepsze ceny są na glycinedirect, ale niestety nie wysylaja do Europy.

A na tridenta w takim razie odkładam pieniążki, Jedyne czego się obawiam, to to, że wyprze mako, które bardzo lubię.

A posiadasz zegarek mniejszy niż 40 mm w ogóle? Czy tak z góry zakładasz, że będzie za mały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem "garniturowca" 37mm o wartosci 150zł kilka lat temu na urodziny. Sam jestem dosyć "sporych" rozmiarów, bo 95kg i 192cm i mimo, ze moj nadgarstek jest raczej średni to nie wygladają dobrze u mnie mniejsze zegarki, patrząc na całokształt. Przynajmniej na moje oko i gust  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.