Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

17cm, ale np. jak mierzyłem Orisa Aquis Date 39.5 to mi się wydawał mały w porównaniu do Ray II czy też Orient Stara "boazeria".

Wysłane z mojego OnePlus6 przy użyciu Tapatalka

Bo Aquis w wersji 39,5 mm, przez te króciutkie i specyficzne uszka, to faktycznie mały zegarek, choć akurat dla mnie, przy nadgarstku 16-16,5 cm, to był to jedyny sensowny wybór  ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to teraz zmierzyłem i mam 16.5 w miejscu nadgarstka i 16cm trochę niżej w kierunku łokcia, w zależności od zegarka/paska/bransolety różnie zegarek mi się układa na ręku ;-)

Mam nadzieję, że nie złamię regulaminu tego wątku tym zdjęciem:

post-86349-0-97041100-1587309279_thumb.jpg

Wysłane z mojego OnePlus6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez radekzaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak wrażenia? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go od wczoraj wieczora. Pierwsze wrazenie - maleństwo. Założyłem i wow super. Wiec teraz sie cieszę, zdejmuję oglądam i znów zakladam. Według mnie idealnie cena do jakisci. Myślę, że lepiej od Hamiltona, którego też brałem pod uwagę.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Hamiltona też kiedyś sprawdzę ale muszę teraz chwilę przystopować z zakupami. Zanim dotarł Boldr to kupilem Glycine Combat Sub :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W moim przypadku też wygrał z Hamiltonem ? Kawał fajnego zegarka z tego BOLDRa, za relatywnie niedużą kasę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużym plusem jest WR. Zwracam na to uwagę, zostało z czasów czynnego i intensywnego uprawiania żeglarstwa. Wtedy kilka zegarków się utopiło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I ten argument brałem pod uwagę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Wojtek Kiwi napisał:

Mam go od wczoraj wieczora. Pierwsze wrazenie - maleństwo. Założyłem i wow super. Wiec teraz sie cieszę, zdejmuję oglądam i znów zakladam. Według mnie idealnie cena do jakisci. Myślę, że lepiej od Hamiltona, którego też brałem pod uwagę.

Bo Venture świetny jest. Gratulacje.

A na zdjęciu wersja czarna - tak świeci luma naświetlająca się w domu w pochmurny dzień... super jest ten zegarek ?

IMG_20200501_115511-m.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, zegarki są swietne. Zauważyłem jednak drobny problem przy zakręcaniu koronki. Przy próbie zakręcenia lapie i się blokuje na pierwszym zwoju. Ponowne odkrecenie i muszę lekko jakby nacelować koronką żeby złapało i plynnie sie zakręciła. Czy u was też coś podobnego występuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio
2 minuty temu, Wojtek Kiwi napisał:

Dziękuję, zegarki są swietne. Zauważyłem jednak drobny problem przy zakręcaniu koronki. Przy próbie zakręcenia lapie i się blokuje na pierwszym zwoju. Ponowne odkrecenie i muszę lekko jakby nacelować koronką żeby złapało i plynnie sie zakręciła. Czy u was też coś podobnego występuje?

Niet...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda na zdjęciach. 9680f4fa6b9838c21a043fdefcc7a493.jpg&key=cfa5360009b1a8487efc5488ba6d6262a19c5fe708b2b9f685f116b5387adc795849623ea1c09ac62555adaf385309ee.jpg&key=99935d76bed85e1735c4c033da8858eca4418e90d7fef237b3664f07a0dceb48

To będę w takim razie obserwował dalej. Może to kwestia minimalnego wyrobienia i dotarcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nadal niet...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Wojtek Kiwi napisał:

Nie. U nas działa bardzo dobrze.

Na zdjęciu pierwszym koronka odkręcona, na drugim w pozycji ustawiania daty, na trzecim w pozycji ustawiania czasu.

Przy okazji operacji robienia zdjęć koronki nastąpiła kontrola odchyłki czasu. Od zmiany czasu na letni minuta z haczykiem. Świetny wynik ?

IMG_20200501_132745.jpg

IMG_20200501_132843.jpg

IMG_20200501_132953.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi. Wygląda podobnie więc nic nie pozostaje jak obserwować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I to jest najlepsze rozwiązanie. Pewnie się "rozchodzi" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gratuluję fajnego zegarka @Wojtek Kiwi, niech się nosi ?

c5cd9c27acecffe445fa439d4b37cbf4.jpg

Edytowane przez radekzaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, widzę podobne upodobania kolorystyczne :)
Nosi się wyśmienicie muszę powiedzieć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, nie miałem żadnego field'a w kolekcji i szukałem czegoś z jasną tarczą, wybór padł na Boldra i nie żałuję

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Bo to po prostu super zegarek jest. No może za wyjątkiem ori paska, chyba że tylko mi się trafił sztywny i mało przyjemny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi