Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lewandek

Seagull 1963 - zakup grupowy - luty 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam - czekamy na chętnych do jutra do 12:00.

Jutro/maksymalnie we wtorek przelewamy całą kwotę na konto, z którego będzie zrealizowany zakup (w środę).

Zegarki będą wysłane na mój adres, a ja je przepakuję i wyślę DPD do wszystkich.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam - czekamy na chętnych do jutra do 12:00.

Jutro/maksymalnie we wtorek przelewamy całą kwotę na konto, z którego będzie zrealizowany zakup (w środę).

Zegarki będą wysłane na mój adres, a ja je przepakuję i wyślę DPD do wszystkich.

A gdzie wpłacać kasę i ile dokładnie w złotówkach?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie wpłacać kasę i ile dokładnie w złotówkach?

Jutro po 12 puszczę info na ten temat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamykamy zapisy. Nie mam kontaktu z @bukaj66 - ale nawet gdyby się nie odezwał, mamy chętnych na 10 zegarków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamykamy zapisy. Nie mam kontaktu z @bukaj66 - ale nawet gdyby się nie odezwał, mamy chętnych na 10 zegarków. 

Poszło PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko gra :)
Panowie z Facebookiem mają bieżący podgląd, Panowie bez dostali privki. 

Bardzo proszę o szybkie działanie :)

K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też przelałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między wersją ze szklanym deklem, a wersją z metalowym to 30 Euro. Szklany dekiel, kupowany osobno to też 30 Euro. W związku z tym, gdyby ktoś chciał jednak wersję z pełym deklem + szklany dekiel, proszę o info - zamówimy w ten sposób. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki zamówione - czekamy na przesyłkę! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości. Dekiel przeszklony grawerowany czy czerwona gwiazda na szkle malowana? Tarcza w odcieniu srebrnym czy lekko złotym?

Janusz

Longines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio,  Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zgodnie z planem - tracking pokazuje dostawę z Holandii na piątek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam z niecierpliwością. Swoją drogą trochę Was pewno zaskoczę, ale mam lekkie obawy co do tego zegarka. Nie przepadam za wysokimi zegarkami, a ten ma przecież 14 mm wysokości... Mój najwyższy zegarek ma 12 mm (Seiko Presage ,,Fubuki") i prawdę pisząc jest dla mnie lekko za wysoki. Na naszego Seagull-a zdecydowałem się w ciemno (nie miałem możliwości nigdy go przymierzyć), bo tak mi się podoba ;-)

Edytowane przez furraan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam z niecierpliwością. Swoją drogą trochę Was pewno zaskoczę, ale mam lekkie obawy co do tego zegarka. Nie przepadam za wysokimi zegarkami, a ten ma przecież 14 mm wysokości... Mój najwyższy zegarek ma 12 mm (Seiko Presage ,,Fubuki") i prawdę pisząc jest dla mnie lekko za wysoki. Na naszego Seagull-a zdecydowałem się w ciemno (nie miałem możliwości nigdy go przymierzyć), bo tak mi się podoba ;-)

Nie zaskoczysz. Też nie przymierzałem i też mam wątpliwości, ale jest bardzo urodziwy i długo "chodziłem" wokół niego. Poza tym mechaniczne chrono, za tę cenę... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest zarąbisty. Mam od pewnego czasu 1963 i mimo tego "małego" jak dla mnie rozmiaru prezentuje się bardzo dobrze. Mam egzemplarz z tarczą w złotym odcieniu które wg mnie dobrze komponuje się z kopertą i nie jest tak "mdła jak w srebrnym odcieniu. Z tego co zauważyłem są dostępne obecnie chyba 4 rodzaje tarcz. Różnią się odcieniem oraz napisami o miejscu produkcji. O logu Seagulla nie wspominam które zdarza się zamienne z gwiazdą. Dekle przeszklone tez są w kilku wykonaniach. Nie wspominam o wersji 42 mm. Bolączka wielu egzemplarzy jest nie trafianie wskazówek w indeksy. Głównie wskazówki chrono. Ten sam mechanizm mam w Żubrze Gerlacha od 2014 roku. "Zero" problemów  ;)  poza jednorazowym zablokowaniem chrono. Mój jak to niektórzy nazywają "Zuan" w pełnym komplecie ze stalowym, puszkowym pudełkiem ozdobionym czerwona gwiazdą, dodatkowym litym deklem i instrukcją z ulotkami kosztował 229$.

Janusz

Longines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio,  Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to cenowo mamy podobnie tyle, że ponoć roczna gwarancja sklepu jeszcze dochodzi do tego, więc może się przydać.

O różnicach w odcieniach tarcz to ja nic nie wiem. Dekiel na watchunique jest z nadrukiem czerwonym, ale ponoć nie ma problemu aby spasować inny (do mnie już czysty z grawerem wokół szkła leci więc dam znać czy pasuje).

Jak większość z Was zegarek kupowany w ciemno, u mnie zasada prosta, nie przyjmie się to bazar - mam tylko nadzieję, że w przyszłym tygodniu nie będzie 10 zegarków w temacie "sprzedam" :D

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest kilka zdjęć egzemplarza mojego kumpla ze srebrną tarczą który aktualnie ma zmienić właściciela.

https://drive.google.com/open?id=1ivXgCZUZwChxy-LFNMgO2dJwC51sECvP

Edytowane przez Jaas

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to cenowo mamy podobnie tyle, że ponoć roczna gwarancja sklepu jeszcze dochodzi do tego, więc może się przydać.

O różnicach w odcieniach tarcz to ja nic nie wiem. Dekiel na watchunique jest z nadrukiem czerwonym, ale ponoć nie ma problemu aby spasować inny (do mnie już czysty z grawerem wokół szkła leci więc dam znać czy pasuje).

Jak większość z Was zegarek kupowany w ciemno, u mnie zasada prosta, nie przyjmie się to bazar - mam tylko nadzieję, że w przyszłym tygodniu nie będzie 10 zegarków w temacie "sprzedam" :D

chyba nie

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Panowie, a to oryginalne NATO, fakt takie krótkie?!

W opisie 19cm

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest kilka zdjęć egzemplarza mojego kumpla ze srebrną tarczą który aktualnie ma zmienić właściciela.

https://drive.google.com/open?id=1ivXgCZUZwChxy-LFNMgO2dJwC51sECvP

Jaas, to bardzo miłe, że dołączyłeś do naszej skromnej dyskusji, ale w tym, konkretnym wątku piszemy o zakupie grupowym, a nie o pozostałych kwestiach związanych z Seagullem 1963 (w tym zdjęciach zegarka Twojego kumpla, który ma zmienić właściciela) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu są zdjęcia mojego ze złotym odcieniem tarczy. Postaram się zrobić zdjęcie obu zegarków. 

https://drive.google.com/drive/folders/1f-LOCZNA8d9xAJ6Tr5VfB7F6ZmxL1HDE?usp=sharing

Mam taką samą tarczę, i to jest odcień złotego przecież....

No niestety ten ma odcień srebrnego. Może nie miałeś porównania z odcieniem złotego. ;)

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oko, to obydwa są w odcieniach złotego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia robione w rożnych miejscach. Zrobię porównanie.

Edytowane przez Jaas

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi