Boby303 0 #1 Napisano 8 Marca 2019 WitamMam pytanie czy ktoś z was kupował może zegarek w klepie online Jomashop?Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 4193 #2 Napisano 8 Marca 2019 Pewnie z połowa forum . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #3 Napisano 8 Marca 2019 Czy doliczają jakieś opłaty, cło itp?.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #4 Napisano 8 Marca 2019 Jest duża szansa, że dojdą Ci opłaty jak zegarek dotrze do Polski. Sporo o tym na forum poczytasz. Co do opłat u nich, jeśli będziesz wysyłał do kogoś znajomego w USA, zależy to od stanu. Jeśli bezpośrednio do Polski, nie doliczają raczej nic. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek JP IV 22 #5 Napisano 8 Marca 2019 A czy ktoś wie jak do opłat celnych wobec konsumentów, którzy nabyli towary w USA, Chinach, Hongkongu czy Singapurze podchodzą inne państwa unii np. Holandia, Niemcy UK? Niby przepisy celne są w UE takie same/ cło pobiera się w I-wszym państwe unii gdzie towar wjeżdża na jej teren/ ale z praktyką może by różnie stąd moje pytanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #6 Napisano 8 Marca 2019 Dziękuję za szybką odpowiedźPostaram się znaleźć jakieś info na temat cła.A tak na szybko od kwoty@1000 $ ile może być w Polsce?Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #7 Napisano 8 Marca 2019 1/4. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek JP IV 22 #8 Napisano 8 Marca 2019 1/4.Ale to chyba kwota powiększona o naliczony vat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1085 #9 Napisano 8 Marca 2019 Ale to chyba kwota powiększona o naliczony vat?Generalnie licz tak np; 1000/4=250x3,8(aktualny kurs $)=950pl zł to jest z grubsza cło z watem które płacisz przy odbiorze przesyłki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek JP IV 22 #10 Napisano 8 Marca 2019 Licząc "po bożemu" wyszło mi 266,9$ opłat- cło+Vat, do tego jeszcze opłaty skarbowe za czynności celne(nie wiem ile teraz wynoszą). Po podsumowaniu wyjdzie nawet więcej niż 1/4 ceny zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1085 #11 Napisano 8 Marca 2019 1/4 to generalnie, z grubsza, potem możesz kłócić się z DHL, czy innym doręczycielem, dla czego tyle, a nie tyle policzyli za $ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #12 Napisano 8 Marca 2019 Jest jakiś kraj w Europie w którym takie złodziejstwo nie panuje?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #13 Napisano 8 Marca 2019 Ale to chyba kwota powiększona o naliczony vat? No kolega pytał, ile doliczyć opłat do zakupu w USA wartego 1K. Cło i VAT należy się jak psu buda.Jest jakiś kraj w Europie w którym takie złodziejstwo nie panuje?! Ekonomia = nauka tajemna? 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #14 Napisano 8 Marca 2019 Jest jakiś kraj w Europie w którym takie złodziejstwo nie panuje?! Tak są kraje w Europie , gdzie te opłaty są dużo mniejsze. Cło mniej więcej obowiązuje jednakowo- około 3%, jednak VAT zależy od kraju. W Polsce jest 23%, większość pozostałych jest 19-20%, na Węgrzech największy 27%, ale jak wyślesz do Szwajcarii lub Liechtenstein to masz tylko 8% VAT, więc opłaty będą w granicach 10% wartości. Jak masz kogoś w tych krajach to wysyłaj do nich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #15 Napisano 8 Marca 2019 W sumie jak bym miał kogoś z rodziny w Szwajcarii to już raczej bym tam był! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16 Napisano 8 Marca 2019 Jest jakiś kraj w Europie w którym takie złodziejstwo nie panuje?!NRD, ZSRR, PRL 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #17 Napisano 8 Marca 2019 NRD, ZSRR, PRL No i jeszcze Czechosłowacja i Jugosławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #18 Napisano 8 Marca 2019 Może wyspy kanaryjskie?! 5% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #19 Napisano 8 Marca 2019 Jest jakiś kraj w Europie w którym takie złodziejstwo nie panuje?! Możesz też polecieć na wycieczkę do Hiszpanii, gdzieś blisko Gibraltaru, znaleźć tam hotel, podać adres przy zamówieniu, śledzić przesyłkę a w dniu dostawy zameldować się na jeden dzień (koszt około 40-100 funtów w zależności od prestiżu. VAT-u na Gibraltarze nie ma. Przy okazji kupisz tanio alkohol, perfumy i wyroby jubilerskie. Cały Gibraltar obejdziesz pieszo w 3 godziny. Połączysz przyjemne z pożytecznym . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek JP IV 22 #20 Napisano 8 Marca 2019 Możesz też polecieć na wycieczkę do Hiszpanii, gdzieś blisko Gibraltaru, znaleźć tam hotel, podać adres przy zamówieniu, śledzić przesyłkę a w dniu dostawy zameldować się na jeden dzień (koszt około 40-100 funtów w zależności od prestiżu. VAT-u na Gibraltarze nie ma. Przy okazji kupisz tanio alkohol, perfumy i wyroby jubilerskie. Cały Gibraltar obejdziesz pieszo w 3 godziny. Połączysz przyjemne z pożytecznym . Może być problem z powrotem do Hiszpanii To samo dotyczy Andorry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #21 Napisano 8 Marca 2019 Może być problem z powrotem do HiszpaniiZegarka szukać nie będą, sprawdzają tylko czy nie masz za dużo reklamówek z alkoholem . Przy okazji można jeszcze wyskoczyć na dzień do Afryki, do Maroka. Wypływasz promem rano, wieczorem powrót. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boby303 0 #22 Napisano 8 Marca 2019 Możesz też polecieć na wycieczkę do Hiszpanii, gdzieś blisko Gibraltaru, znaleźć tam hotel, podać adres przy zamówieniu, śledzić przesyłkę a w dniu dostawy zameldować się na jeden dzień (koszt około 40-100 funtów w zależności od prestiżu. VAT-u na Gibraltarze nie ma. Przy okazji kupisz tanio alkohol, perfumy i wyroby jubilerskie. Cały Gibraltar obejdziesz pieszo w 3 godziny. Połączysz przyjemne z pożytecznym . W sumie zawsze chciałem tam pojechać a jeszcze bardziej promem do Maroko;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kdb1 699 #23 Napisano 3 Stycznia 2020 Temat trochę przykryty kurzem, ale nie chcę tworzyć kolejnego, bo się bezpośrednio odnosi. Mianowicie, w ostatnim czasie zakupiłem zegarek na jomashop, wybierając opcje dostawy już z opłatami VAT etc., płacone kartą. Niestety, po kilku dniach oczekiwania, jako że status zamówienia był określony, jako Processing- zapytałem sklepu o co chodzi? W odpowiedzi otrzymałem informacje, że ich zespół ds. weryfikacji nie może przetworzyć zamówienia nie podając jednocześnie szczegółów i że zamówienie zostanie anulowane. Zasugerowali płatność przez Amazon lub PayPal. Zgodnie z rekomendacją zamówiłem drugi raz (także z wyliczonymi opłatami) płacąc PayPalem i znów to samo- problem z przetworzeniem płatności i anulacja. -,-'. Teraz zamówiłem bez wliczonych opłat. Nie wiem, może z tym mają problem. Proszę, pomóżcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach