Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

@Nocny duch jeśli klucz doboru państw jest taki jak piszesz, to rzeczywiście się nie łapiemy. Dziwi brak Portugalii w takim upamiętnieniu. 

A co do naszego języka, to jest zdecydowanie wymagający. Dla projektantów zegarków również 😁

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak już o Vario mowa - to dorzucę jeszcze Popeya'a przygody w Legolandzie ;)

IMG_6852.jpeg

IMG_6853.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak wrażenia ? Nosisz mechanizmem ku górze ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Nocny duch napisał(-a):

i jak wrażenia ? Nosisz mechanizmem ku górze ? :)

Wrażenia bardzo pozytywne. Bardzo go lubię nosić. Jakoś wcześniej nie byłem przekonany do kostek, ale ta w pewien sposób przełamuje stereotypy.

Tak, dość często zmieniam konfigurację (lubię patrzeć jak wahnik z lekkością się obraca), choć przerzucanie przód-tył bardzo ułatwia bransoleta, którą polecam każdemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zupełnie nieplanowany zakup dwóch Vario:

- 1918 Pilot z czarną lakierowaną tarczą, na manualu;

- 1918 Trench z szarą lakierowaną tarczą, automat z zakręcaną koronką i WR100m.

Oba w rozmiarze 37mm. 

Co do wykonania, to na pierwszy rzut oka, nie ma się do czego przyczepić. Satynowanie ładnie wykonane, polerka lunety też. Ucha ciekawie wyprowadzone. Koronki wygodne w obsłudze - automat ma zakręcaną, gwint ok, praca koronki przyjemna. Paski z podkładkami - czarny wygodny od razu, szary raczej z tych, co to muszą się ułożyć.

IMG_20260921_152701.jpg

IMG_20260921_153343.jpg

IMG_20260921_153610.jpg

IMG_20260921_153638.jpg

Lakierowana tarcza, szczególnie czarna, ma jedną wadę - trudno zrobić dobre zdjęcie ;).

IMG_20260921_154208.jpg

Zegarki te dotarły do nas nie z dalekiej Azji, ale z ziemi głogowskiej. Pewnego dnia dostaliśmy na forumowe priv miłe zapytanie, czy nie chcemy czegoś z Vario? I doszliśmy do wniosku, że skoro Jarek rozszerza ofertę AEON o markę Vario, to czemu nie spróbować. Wybór padł na modele odróżniające się od tego, co mamy. Testy rozpoczęte! 

Jarku, dziękujemy. Mamy nadzieję, że Vario na stałe zagości w ofercie Twojego sklepu.

Jeśli komuś jakiś model zegarka Vario chodzi po głowie, albo jakieś akcesoria od nich, to obecnie nie pozostaje nic prostszego niż kontakt z @Lincoln Six Echo 

Edycja - luma (po naświetleniu):

IMG_20260921_183843.jpg

Edytowane przez AK&AK

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Zupełnie nieplanowany zakup dwóch Vario:

- 1918 Pilot z czarną lakierowaną tarczą, na manualu;

- 1918 Trench z szarą lakierowaną tarczą, automat z zakręcaną koronką i WR100m.

Oba w rozmiarze 37mm. 

Co do wykonania, to na pierwszy rzut oka, nie ma się do czego przyczepić. Satynowanie ładnie wykonane, polerka lunety też. Ucha ciekawie wyprowadzone. Koronki wygodne w obsłudze - automat ma zakręcaną, gwint ok, praca koronki przyjemna. Paski z podkładkami - czarny wygodny od razu, szary raczej z tych, co to muszą się ułożyć.

Lakierowana tarcza, szczególnie czarna, ma jedną wadę - trudno zrobić dobre zdjęcie ;).

Zegarki te dotarły do nas nie z dalekiej Azji, ale z ziemi głogowskiej. Pewnego dnia dostaliśmy na forumowe priv miłe zapytanie, czy nie chcemy czegoś z Vario? I doszliśmy do wniosku, że skoro Jarek rozszerza ofertę AEON o markę Vario, to czemu nie spróbować. Wybór padł na modele odróżniające się od tego, co mamy. Testy rozpoczęte! 

Jarku, dziękujemy. Mamy nadzieję, że Vario na stałe zagości w ofercie Twojego sklepu.

Jeśli komuś jakiś model zegarka Vario chodzi po głowie, albo jakieś akcesoria od nich, to obecnie nie pozostaje nic prostszego niż kontakt z @Lincoln Six Echo 

Edycja - luma (po naświetleniu):

Świetnie oglądać te Vario już u Was! Dzięki za zdjęcia i za zaufanie. Niech się dobrze noszą 🙂⌚

WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dla podbicia wątku - moje piątkowe Vario. 

Popeye dość często towarzyszy mi u progu weekendu.

Fajny rozmiar (aktualnie w tej kopercie jest seria zegarków Single Hand Navi z opisowymi indeksami w kilku europejskich językach), bardzo zróżnicowana faktura tarczy i uśmiechnięty marynarz z puszką szpinaku pod ręką.

Od razu czuć, że "idzie wolne" :) 

IMG_7901.thumb.jpeg.748fae8db7847e2418a99df0e88c7c75.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam, że 1918 bardzo mocno mi siadły (żonie zdecydowanie mniej, z racji rozmiaru). Wzięliśmy je z ciekawości, jako coś innego i... cały czas mam efekt wow! Serio. Może częściowo dla tego, że dotarły na jesień i pasek z podkładką jest całkiem przyjemny użytkowo, więc noszą się... Co do samych zegarków, to po kilku dniach jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Weźmy pilota na manualnym 8N33 - ustawiłem czas w poniedziałek, co rano go nakręcam, dziś sprawdziłem odchyłkę - zrobił przez ten czas +4 sekundy, czyli mniej niż jedną na dobę. Świetny zegarek, całościowo.

IMG_20260925_140231.jpg

Noszę go klasycznie, ale można też tak, jak piloci, czy kierowcy aut specjalnych - po wewnętrznej stronie nadgarstka. Fotka ze strony Vario:

IMG_20260926_085819.jpg

Pilot ma przeszklony dekiel, więc można "podziwiać" mechanizm. "Piękny" jest jak noc listopadowa, ale przyznać muszę, że z tych nocy ładniejszych, milszych, pogodniejszych, nie mniej noc listopadowa. Jak komuś to przeszkadza, mnie nie, to może za  20USD dokupić w Vario pełny dekielek.

Zdjęcie od tyłu (przypomnę, że pasek ma podkładkę, więc dekielka i tak na co dzień nie widać):

IMG_20260922_101102.jpg

Dziś od rana na nadgarstku Trench. Piękny szarak.

IMG_20260926_091018.jpg

W tym wypadku mamy automat Miyota 82s5, robiący plus kilka sekund na dobę. Dekiel zaś jest pełny:

IMG_20260922_101418.jpg

Ale spokojnie, jeśli ktoś chciałby podziwiać ten wątpliwej urody mechanizm, to może dokupić za 30USD dekielek z przeszkleniem. Vario daje taką możliwość.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 24USD można zaś dokupić nakładkę chroniącą przed odłamkami. Zdjęcia ze strony Vario:

IMG_20260923_153618.jpg

Do tego wszystkiego paski wybieramy składając zamówienie wg własnego upodobania, nie są kolorystycznie przypisane do danej wersji tarczy. Można miksować do woli i to jest fajne. A co do jakości pasków, to naprawdę nie ma się do czego przyczepić.

@Nocny duch @christ0ff macie rację. Vario jest fajne! 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki :) bardzo chciałem mieć Trencha. Dwukrotnie miałem go okazję mierzyć - na MikroPradze i Aurochronosie. Niestety, na moim nadgarstku nie prezentuje się dobrze. Najbardziej chodził za mną Medic, bo skala pulsometru, choć pewnie nie użyłbym jej nigdy, ma w sobie jakiś romantyczny i oldschoolowy klimat. 
Bardzo się zastanawiam nad Futuristem, acz odkąd mam Connamerę od MD Watches z koronką między uszami, to ten koncept jej lokalizacji raczej dość mocno mnie zniechęca. Za to szkło, karbowana koperta… no działa na mnie, oj działa :)

PS. Jesli Ivan wybrałby się na następnego Aurochronosa, to bardzo polecam spotkanie i rozmowę z nim. To jest super pozytywny gość :)

o, tak apropos: 

https://www.instagram.com/reel/DdwQSqHPZIk/?stkn=MTh4dXhwODZnZWhydw==

Edytowane przez Nocny duch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi