Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

streszo88

Na co wymienić Hamiltona Intramatic 38mm

Rekomendowane odpowiedzi

Mam świetny zegarek Hamilton Intramatic 38mm z jasną tarczą, ale znudził mi. Na co mogę go wymienić?

Wymagania to koperta do 40mm, wysokość 10mm max, jasna tarcza, przeszklony dekiel i żeby nie był kwarcowy,

Z budżetem też poszaleć nie mogę-5k pln. Wiem, że w tej cenie dostanę zegarek podobnej klasy, ale poszukuję po prostu odmiany. Używane modele jak najbardziej.

Są piękne Nomosy Tangente na bazarku, ale niestety mają pełne dekielki. Z dokupieniem przeszklonego dekielka jest duży problem, dlatego te modele odpadają. Mieć taki zegarek i pełny dekiel to tak jak z piękną dziewczyną przyjechać do rodziny pochwalić się i założyć jej reklamówkę na głowę.

Na dzień dzisiejszy wpadł mi w oko Mido Baroncelli Heritage

Mido-Baroncellie-III-Heritage-7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A o Stowie i linii Marine myślałeś? W tej cenie spokojnie nówka, z Etą 2824-2 w wersji TOP i barwionymi (termicznie) na niebiesko wskazówkami. Dekiel przeszklony, szafirowy. Jak dla mnie, to jednak wyższy poziom niż Hamilton ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o Stowie i linii Marine myślałeś? W tej cenie spokojnie nówka, z Etą 2824-2 w wersji TOP i barwionymi (termicznie) na niebiesko wskazówkami. Dekiel przeszklony, szafirowy. Jak dla mnie, to jednak wyższy poziom niż Hamilton ;-)

Widziałem, ale tak średnio podoba mi się ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Może w takim razie linia Antea od Stowy, czyli bardziej bauhaus? Tylko to trochę zdradliwy zegarek, przez te długie uszka. Miałem kiedyś w kopercie 39 mm, a L2L 50 mm. Ale generalnie, jak dla mnie, zegarek bardzo fajny :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epos 3420 - na zdjęciu może nie ma tej prezencji ale na żywo wypada super.

Niebieska tarcza:   https://dolinski.pl/epos-originale-ref-3420.152.20.16.15/

Longines Flagship Heritage to fajny wybór, choć mi w nim parę rzeczy nie leży.

Ale może Longines 1832:  https://dolinski.pl/longines-heritage-1832-l4.825.4.92.2/

Trochę poza budżetem co prawda. Warto przymierzyć bo zegar ma 40mm ale uszy dokładają kolejne 8.

Kolejny pomysł, trochę inny styl: Longines Heritage 1945:

https://dolinski.pl/longines-heritage-1945-l2.813.4.66.0/

Znowu trochę drożej ale na żywo prezentuje się bardzo ciekawie.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś wpadło mi w oko. Tylko aż 41mm średnicy, dość długie uszy, ale strasznie podoba mi się nietuzinkowa tarcza i 24h wskazanie czasu.

Co sądzicie?

epos_emotions_3390_24h_a-630x427.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś wpadło mi w oko. Tylko aż 41mm średnicy, dość długie uszy, ale strasznie podoba mi się nietuzinkowa tarcza i 24h wskazanie czasu.

Co sądzicie?

epos_emotions_3390_24h_a-630x427.jpg

Zegarek raczej z typu szybko nudzących się...

Do mnie kompletnie nie gada, ale to właścicielowi ma się podobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W mojej ocenie ten Epos całkiem spoko. Tylko przez te długie uszy na pewno nosi się go jak zegarek większy, niż wskazuje na to średnica samej koperty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.