Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nelman

Zegarek do 2500-3000 skeleton bądź open heart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako że dostałem w spadku trochę pieniędzy po dziadkach postanowiłem za część kupić sobie zegarek żeby mi przypominał o nich i jakaś pamiątka to była, którą być może kiedyś przekażę swojemu synowi, nie ukrywam że na dzień dzisiejszy podobają mi się najbardziej skeletony, ale ceny też dużo wyższe żeby coś sensownego wyrwać, przyglądałem się orient star open heart i nawet wpadają w oko, koperta też może być większa, na codzień noszę fenixa 3 i jakoś źle nie wygląda na moim nadgarstku. Pytanie brzmi w co celować żeby posłużyło i miało szkło szafirowe oraz czy jest możliwość graweru na takim czasomierzu. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jeśli już musi być oh/skeleton, to Orient Star jest dobrym wyborem. Te zegarki oferują bardzo dobry współczynnik jakość/cena. Jako alternatywa, taki Hamilton, ref. H32565735.

post-34987-0-38779900-1552411668_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fidelio bardzo fajna propozycja, dałeś mi do myślenia, Thorsten ten Citizen nie wpada w mój gust, czemu byś przemyślał OH? Coś nie tak z tego typu zegarkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Nie chcę bawić się w adwokata Kolegi @Thorsten, ale może chodzi o to, że z czasem takie zegarki ...mogą zacząć ich użytkownika drażnić ;-) Z mojego doświadczenia wynika, że prędzej czy później następuje znużenie tego typu zegarkami. Ja sam nie jestem ich fanem, a jedynym wyjątkiem jest zaproponowany przeze mnie Hamilton :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki OP na początku wyglądają imponująco, ale moim zdaniem szybko się nudzą i mnie osobiście drażnią "wybrakowane" tarcze. Ale oczywiście możesz się z tym nie zgadzać. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jeśli chodzi o zegarki open heart to Hamilton zaproponowany przez @fidelio wygląda ciekawie i nawet na zdjęciach mi się podoba, niestety w moim przypadku czar prysł gdy zobaczyłem go na żywo, więc radziłbym obejrzeć przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pozostając przy hamiltonie, to np. taki Spirit of Liberty zjada bez popitki wspomnianego OP.

Z całym szacunkiem dla propozycji kolegi @fidelio. :-)

https://www.jomashop.com/hamilton-watch-h42415551.html

Często prostsza forma jest bardziej ponadczasowa. :-)

Pełna zgoda, bo i z mojej perspektywy Spirit of Libetry jest zegarkiem ciekawszym  :) Rzecz w tym jednak, że Kolega chciał czegoś Open/Skeleton, a ja postanowiłem zaproponować coś, co nie jest typową "dziurką" i pod tym względem, na tle konkurencji spod znaku Open/Skeleton, po prostu się wyróżnia  :)

Faktycznie jeśli chodzi o zegarki open heart to Hamilton zaproponowany przez @fidelio wygląda ciekawie i nawet na zdjęciach mi się podoba, niestety w moim przypadku czar prysł gdy zobaczyłem go na żywo, więc radziłbym obejrzeć przed zakupem.

Tak z ciekawości, co konkretnie Ci nie przypasowało w tym Hamiltonie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda, bo i z mojej perspektywy Spirit of Libetry jest zegarkiem ciekawszym  :) Rzecz w tym jednak, że Kolega chciał czegoś Open/Skeleton, a ja postanowiłem zaproponować coś, co nie jest typową "dziurką" i pod tym względem, na tle konkurencji spod znaku Open/Skeleton, po prostu się wyróżnia  :)

Tak z ciekawości, co konkretnie Ci nie przypasowało w tym Hamiltonie? 

Ciężko to jednoznacznie określić. Podobał mi się na zdjęciach i mimo, że nie miałem zamiaru go kupować to jakiś czas temu na lotnisku miałem trochę czasu do odlotu, więc oglądałem zegarki :) . Zobaczyłem ten właśnie model i skoro mi się podobał to postanowiłem się mu przyjrzeć bliżej. I jakoś tak po prostu mi się przestał podobać, czasem tak jest  ^_^. Co nie znaczy, że to zły zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma to znaczenie to wątpię żeby mi się znudził ponieważ będzie noszony od święta, tak używam fenixa ponieważ codziennie dosyć aktywnie spędzam dzień, na teraz dla mnie ten Hamilton bije inne propozycje, choć jest to pewnie spowodowane tym że jeszcze nigdy nie miałem takiego zegarka. Tak na żywo chyba ciężko będzie go zobaczyć. Zastanawiałem się jeszcze nad orient star SDK05003W0, ale propozycja kolegi chyba bardziej wpada mi w oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam do sprzedania takiego, za 1/5 budżetu 0a4972dc0422af7f0ce321a33ca217b6.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za propozycję ale chcę nowy zegarek, gdzie najlepiej zamówić ten model Hamiltona? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.