żeglarz 105 #1 Napisano 6 Listopada 2019 IMG_20191106_153935.jpgIMG_20191106_153950.jpgIMG_20191106_154009.jpgProsiłbym o ustalenie daty produkcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2 Napisano 6 Listopada 2019 Takiego odcienia białej emalii używali w początkowych latach XXw i potem krótko po wojnie. Chociaż krój 3 i 5 w sekundnikach sugeruje raczej tę pierwszą opcję. Datowanie po tarczach to nie jest prosta sprawa, więc mogę się mylić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3889 #3 Napisano 6 Listopada 2019 Czort z zegarami. Chciałbym zobaczyć ten strych...klimatyzacja, filtry powietrza itd? Serio. Ten z lewej strony, czy raczej z przodu można odszukać w katalogu na rok 1912. Ten w głębi wygląda na oprawiony w skrzynię z Braunau. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #4 Napisano 6 Listopada 2019 Kolejny temat o Beckerach... Już mam dość... Beckery do Beckerów!!!!! albo do rowerów... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3889 #5 Napisano 6 Listopada 2019 A z czyją ksywą się rymuje: (...) to zrzędliwe trole? 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #6 Napisano 6 Listopada 2019 Nie mam nic wspólnego z moderacją, ale chodzi mi o jakiś tam drobny porządeczek... Wszędzie jest pełno Bekiera...cholera, a były takie fajne dwa tematy na temat... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #7 Napisano 6 Listopada 2019 Becker rządzi 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #8 Napisano 7 Listopada 2019 Niestrychowy . Dobrze zachowany. Nietkniety reka kolekcjonera. Zegar Beckera w stanie bardzo oryginalnym. Niczego nie brakuje.Mysle ze coraz rzadziej mozna trafic na taki niegrzebany okaz. Nie lubie eklektykow ale ten jest wg mnie ma swoja historyczna wartosc... Zegar byl kupiony w magazynie gdzie chyba z 50 lat przelezal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #9 Napisano 7 Listopada 2019 Niestrychowy . Dobrze zachowany. Nietkniety reka kolekcjonera. Zegar Beckera w stanie bardzo oryginalnym. Niczego nie brakuje.Mysle ze coraz rzadziej mozna trafic na taki niegrzebany okaz. Nie lubie eklektykow ale ten jest wg mnie ma swoja historyczna wartosc...Mam identycznego GB, tylko jest oklejony orzechem. Nr werku 1483xxx. A Twój jaki ma nr ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #10 Napisano 7 Listopada 2019 Jak pokazesz caly zegar i jak wyglada, to tez pokaze zdjecie plyty mechanizmu zegara z numerem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #11 Napisano 8 Listopada 2019 Niestrychowy . Dobrze zachowany. Nietkniety reka kolekcjonera. Zegar Beckera w stanie bardzo oryginalnym. Niczego nie brakuje.Mysle ze coraz rzadziej mozna trafic na taki niegrzebany okaz. Nie lubie eklektykow ale ten jest wg mnie ma swoja historyczna wartosc...Mam identycznego GB, tylko jest oklejony orzechem. Nr werku 1483xxx. A Twój jaki ma nr ? Witold... nie pokazuj... Najpierw dębiszon... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #12 Napisano 8 Listopada 2019 Tak Witold, nie pokazuj... bedzie mniej zegarow na forum, kiniol bedzie sie cieszyl i skakal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #13 Napisano 8 Listopada 2019 Tak Witold, nie pokazuj... bedzie mniej zegarow na forum, kiniol bedzie sie cieszyl i skakal Naprawdę chetnie bym zaprezentował mój zegar (moje zegary), ale niestety nie potrafie zamieścić fotek. I nie piszcie, że to łatwe, bo ja mam do techniki przysłowiowe dwie lewe, a pod ręką nie mam zadnego młodego, żeby mnie w tym wyręczył. Z tego też powodu moje dotychczasowe posty nie sa wzbogacone i poparte zdjęciami. Wybaczcie staremu ! Sorry... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #14 Napisano 8 Listopada 2019 Becker rządzi Faktycznie...http://zegarkiclub.pl/forum/topic/180522-gustav-becker/?do=findComment&comment=2651726 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach