Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Noodles

Policzmy MM200 i 62MAS'y...

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne nawet bardzo. Z tego co wyczytałęm ma być szafir, antyrefleks przeźroczysty dekiel i średnica poniżej 40mm. 

Cena pewnie też będzie fajna.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszy nadal jak pierwszego dnia. 🥰

a09025ccb3281a81081fdc66e76f45a3.png

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Fajne nawet bardzo. Z tego co wyczytałęm ma być szafir, antyrefleks przeźroczysty dekiel i średnica poniżej 40mm. 

Cena pewnie też będzie fajna.

Też mi się podoba. Fajnie że jest bransoleta! 

Obawiam się przeźroczystego tyłu... No i ceny 🤔

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja raczej tego, że mimo fajnego projektu jakiejś tam ceny to deal breakerem będę Seikowe problemy z kontrolą jakości. 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnio do mnie przemawiają te nowości 🙄 Wizualnie nawet startu nie mają do SPB143, nie wspominając o SJE093.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, furraan napisał(-a):

Średnio do mnie przemawiają te nowości 🙄 Wizualnie nawet startu nie mają do SPB143, nie wspominając o SJE093.

Pełna zgoda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał już ktoś okazję zamówić od Strapcode i protestować nowe gumy do SPB143 i pokrewnych? 

Wyglądają calkiem, całkiem. 

image.thumb.png.dbaae1599d27f4ce7fb5cb270a2fbccb.png

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2023 o 11:57, evilym napisał(-a):

Miał już ktoś okazję zamówić od Strapcode i protestować nowe gumy do SPB143 i pokrewnych? 

Wyglądają calkiem, całkiem. 

image.thumb.png.dbaae1599d27f4ce7fb5cb270a2fbccb.png

Nie widzę żadnego uzasadnienia, bo oryginalna ,,guma" leży w pudełku. Zdecydowanie wolę perlony Eulit-a 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, furraan napisał(-a):

Nie widzę żadnego uzasadnienia, bo oryginalna ,,guma" leży w pudełku. Zdecydowanie wolę perlony Eulit-a 😎

Ale ori guma to zwykła guma.

A tu masz spasowanie z kopertą 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_4223.thumb.JPG.2be39fa63ba70065a6228e0b866d65ef.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiły się pierwsze recenzje reinterpretacji Marinemastera 1965:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby fajnie ale 2 pozycje mikroregulacji na bransie oraz sam jej projekt... nie wiem nie pasuje mi do zegarka.

Oczywiście cena z kosmosu.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z zasady nie lubię zegarków na bransolecie, więc nie wypowiadam się na temat jej wyglądu i mikroregulacji. Natomiast, na pierwszy rzut oka nie podobają mi się 3 rzeczy:

1. Małe, okrągłe okienko datownika, w dodatku umieszczone "po skosie", tj. pomiędzy indeksami "4" i "5". Wygląda to jak przypadkiem zrobiona dziurka w tarczy. Ech.. paskudnie!

2. "Maz" na szkiełku dekla jak w limitowanych edycjach GS. Bez sensu.

3. I ten nieznośny "X", szpecący jak wrzód na... twarzy całą linię Prospex.

Tutaj jeszcze w srebrnej wersji:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś szukał SPB 143, to mój - po powrocie od doktora - będzie lądował na bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.12.2023 o 10:32, zorka-5 napisał(-a):

Ja z zasady nie lubię zegarków na bransolecie, więc nie wypowiadam się na temat jej wyglądu i mikroregulacji. Natomiast, na pierwszy rzut oka nie podobają mi się 3 rzeczy:

1. Małe, okrągłe okienko datownika, w dodatku umieszczone "po skosie", tj. pomiędzy indeksami "4" i "5". Wygląda to jak przypadkiem zrobiona dziurka w tarczy. Ech.. paskudnie!

2. "Maz" na szkiełku dekla jak w limitowanych edycjach GS. Bez sensu.

3. I ten nieznośny "X", szpecący jak wrzód na... twarzy całą linię Prospex.

Tutaj jeszcze w srebrnej wersji:

To bardziej unboxing niż recenzja. 

Co do zrzutów. 

1. Trzeba się przyzwyczaic do daty między 4 a 5 godziną lub krótkich indeksów na 3. Przynajmniej w modelach chcących spełniać wymogi ISO. Chyba że Seiko zaskoczy nas nurkami bez daty. Albo w końcu datą na 9...

2. Zgadzam się. 

3. X zostanie i trzeba się z tym pogodzić. Ja mam do niego ambiwalentne uczucia. Z jednej strony średnio mi się podoba a z drugiej nadaje jednak bardziej nowoczesnego wyglądu.

W dniu 31.12.2023 o 17:38, rafi napisał(-a):

Jakby ktoś szukał SPB 143, to mój - po powrocie od doktora - będzie lądował na bazarku.

Dałbym minusa, ale się nie da 😉

Na co się szykujesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, evilym napisał(-a):

1. Trzeba się przyzwyczaic do daty między 4 a 5 godziną lub krótkich indeksów na 3. Przynajmniej w modelach chcących spełniać wymogi ISO. Chyba że Seiko zaskoczy nas nurkami bez daty. Albo w końcu datą na 9...

W SJE093 obeszli ten problem dodając małą kropeczkę lumy na indeksie minutowym na zewnątrz od ramki daty. Idealne rozwiązanie, które nie psuje niczego wizualnie.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi