Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Kuka

Citizen eco-drive czy pulsar solar?

Recommended Posts

Kupiłem sobie pulsara do noszenia na co dzień. Później dokupiłem citizena jednak stwierdziłem, że są to zegarki bardzo do siebie podobne i jeden z nich będzie mi niepotrzebny. Citizeny są na forum bardziej poważane ale wygodniejszy jest jak dla mnie pulsar. Może to kwestia bransolety, może tego że pulsara używam na codzień a citizena miałem na ręku raz i pasek jest sztywny, nie wyrobiony. Na pewno koperta w pulsarze jest mniejsza i przez to wygodniejsza. Proszę o poradę, który z nich zostawić? Oba mi się podobają. Czy citizen jest jakoś wyraźnie lepszy?post-111096-0-06695400-1576426192_thumb.jpg

Zostaw tego, który sprawia Ci więcej radości i częściej gości na nadgarstku. Choć za Citizenem przemawia mechanizm Eco-drive co niweluje kwestie wymiany baterii przez długie lata, a pasek zawsze można zmienić lub ponosić i się na ręce ułoży. Osobiście głos na Citka

za Citizenem przemawia mechanizm Eco-drive co niweluje kwestie wymiany baterii przez długie lata

Czy solar w Pulsarze też tego nie gwarantuje?

Pulsar is "made by" Seiko więc nie jest taki zły :)

Fakt, jakoś nie dojrzałem tego "solara". Zatem remis, choć wizualnie mi bardziej podchodzi Citek

Ładniejszy Pulsar i bardziej uniwersalny. Mnie osobiście te ryflowania na kopercie Citizena średnio się podobają.

Dziękuję za podpowiedzi. Skłaniam się do opinii kolegi o nicku basisty i zdjęciu wokalisty Queen. Ponieważ użytkuję pulsara to go sobie zostawię. W takim razie sprzedam albo wymienie citizena. Chciałbym sobie kupić coś w tym stylu do garnituru:post-111096-0-65366400-1576434945_thumb.jpg

post-111096-0-56394200-1576435007_thumb.jpg

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By k3lt
      Zegarek zadbany, nie katowany w terenie w super stanie jak widać na zdjęciach. Stan ogólnie oceniam na 9/10 mogą się znaleźć jakieś mikro przybrudzenia.
      Zakupiony w oficjalnym sklepie Casio na Allegro w grudniu 2025 r, dystrybucja Zibi - oczywiście na gwarancji.
      Gdyby ktoś chciał mogę wystawić z przesyłką na OLX dla ochrony kupujących.

Cena 300 zł. + koszty wysyłki (Automat lub Kurier DPD - 10 zł, Paczkomat - 20 zł)

Sprzedany.

• By SOWIZDRZAL
      Znalazłem zegarek, który spełnia wszystkie moje założenia, Seiko SBTM217. Bezobsługowy - wieczny kalendarz, solarny, sterowany radiowo, i nawet w tytanie, co by ręki nie obrywał. Poszukałem do niego kontrapunktu w postaci Citizena CB3010-57L, żeby upewnić się w swoim wyborze. No i niestety, na sam koniec natrafiłem na Seiko Astron SBXY031, który zagmatwał prosty wybór. Przy założeniu całkowitych kosztów zakupu na poziomie 2500zł., radośnie przebija się przez budżet.
      Caliber 7B72 vs 7B52. Czy warto dokładać do Astrona?
      Specyfikacja 7B72: https://www.seikowatches.com/instructions/html/SEIKO_7B62_7B72_EN/BONDSYcjcdhupi
      Specyfikacja 7b52: nie mogę poszukać.
      Seiko Selection SBTM217
      https://www.sakurawatches.com/seiko-selection-sbtm217
      CITIZEN ATTESA CB3010-57L
      https://www.sakurawatches.com/citizen-attesa-cb3010-57l
      Seiko Astron SBXY031
      https://www.sakurawatches.com/seiko-astron-sbxy031

• By Zator
      Witam,
      Posiadam Pulsara na kwarcowym mechaniźmie YM92. Pojawił się po wymianie baterii problem z chronografem. Wskazówki ustawiły się nie na godz 12stej. Próbując wszystko ustawić, niestety poległem. Wydaje mi się, że mogą nie zawsze prawidłowo działać przyciski. Macie jakąś radę, ewentualnie macie do polecenia majstra od Seiko/Pulsara w Trójmieście?
    • By slaski.rafal
      Witam, orientuje się ktoś z ludzi obeznanych gdzie mógł bym zakupić taką koronkę? Ewentualnie w jakim zegarku były montowane podobne?

• By JustWalker
      Ja w tytule: szukam Citizen Eco-Drive Day-Date AW0010-01E
      Czarna tarcza. Na godzinie 4-ej dzień tygodnia i miesiąca.

Jeżeli ktoś wie gdzie można kupić taki zegarek, to proszę o informację.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.