Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość R911

Atlantic Weltmeister Prima 21 Jewels

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R911
post-0-0-66666400-1330704341.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcesz płacić dużo, oddajesz do głowackich wtedy masz zegarek wypicowany jak lalkę barbie. Chcesz zapłacić niewiele, robisz tylko kopertę. Widzę z fotek że tarcza jest równomiernie pokryta delikatną patynką i tego bym nie ruszał. Koperta do chromowania i ew. szkiełko do wymiany a będziesz miał pięknego, wiekowego Atlantica. Niosę niedługo dwa atlantiki do chromowania, znalazłem galwanizernię gdzie robią koperty po 15zł sztuka. zobaczymy jak wyjdzie.

pzdr

mm

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chcesz płacić dużo, oddajesz do głowackich wtedy masz zegarek wypicowany jak lalkę barbie. Chcesz zapłacić niewiele, robisz tylko kopertę. Widzę z fotek że tarcza jest równomiernie pokryta delikatną patynką i tego bym nie ruszał. Koperta do chromowania i ew. szkiełko do wymiany a będziesz miał pięknego, wiekowego Atlantica. Niosę niedługo dwa atlantiki do chromowania, znalazłem galwanizernię gdzie robią koperty po 15zł sztuka. zobaczymy jak wyjdzie.

pzdr

mm

właśnie - moje pytanie - jaką macie taktykę odnośnie starych zegarków bo można:

1. restaurować wszystko i jak piszesz "mieć lalkę Barbie" ale z drugiej strony jeśli robi to dobry zakład to po prostu przywraca się takiemu zegarkowi pełen blask

2.chromować tylko kopertę, wymienić szkiełko i wyczyścić mechanizm a tarczę pozostawić "z patyną"

3. zrobić renowację tarczy a kopertę pozostawić "nieco matową"

ja mam kilka odnowionych zegarków i to są takie, które przeszły całkowitą renowację są takie, które tylko chromowanie koperty a jeden miał odnowioną tarczę i wskazówki (bo tu były największe zniszczenia) a koperta została pozostawiona "po staremu'

Jakie są Wasze opcje odnawiania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pawełek

No cóż - dokładnie tak jak napisałeś, czyli bez reguły :(

Wg mnie to zawsze zależy od indywidualnego stanu zachowania, ew. zniszczeń.

Nie biorąc pod uwagę zasobności portfela, to ja preferuję raczej kompleks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Pawełek
czy Prima to jakas ekskluzywna seria?

może nie tyle ekskluzywna, co troche lepsza :( To oznaczenie 21 kamieni.

To model z lat 50tych, v. niemiecka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jarek1976

Witam, odswierzam nieco temat. Znalazłem w domu zegarek atlantic weltmeister.Chcialbym go odnowic i uzytkowac. Wie moze ktos gdzie na tereie woj zachodniopomorskiego mozna to zrobic?

http://img212.imageshack.us/my.php?image=dscf0373tc1.jpg

http://img212.imageshack.us/my.php?image=dscf0378ya1.jpg

http://img212.imageshack.us/my.php?image=dscf0381vu0.jpg

Jak widac zegarek jest mocno sfatygowany. Prosze o porady. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj sobie spokoj, o ile on nie ma dla Ciebie wielkiej wartosci uczuciowej. Jakies amatorskie malunki na tarczy, dodatkowo tarcza nie zgadza sie z deklem (na deklu nie ma "artiflexu"). Ew. wyjac mechanizm jesli jest dobry (w co mocno watpie)...

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jarek1976

Masz racje z odnawianiem - dam sobie spokój. Sentyment do niego mam więc zostanie taki jaki jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.