Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

otho

F.P. Journe

Rekomendowane odpowiedzi

Journe musi mieć swój temat :D

Jeden z jego najpiękniejszych czasomierzy był choćbyTUTAJ

Temat założyłem, gdyż spodobał mi się również jego nowy model: TUTAJ JEST

© 2005 TP

A tak działa: orig.gif

Fajny, jak sądzicie? Oryginalności to nie można mu odmówić. A od spodu - poezja!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z przodu nadaje na zupełnie innych falach niż ja :|

Ale ogólnie zegarki F.P.Journe są dla mnie arcydziełem i podobają mi sie baaaardzo :!: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tintin

Ładne cacko tylko ,którą wskazuje godzine? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak to- co chwilę inną :wink: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajny, jak sądzicie?

Nawet bardzo :D Podobają mi się firmy, które wychodza poza zegarkową sztampę. Tu na dodatek design, który mi wielce pasuje. Świetny.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ładne cacko tylko ,którą wskazuje godzine? :D

Na którą wypadnie, na tą bęc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mnie się w ogóle nie podoba. Nie przepadam za designem w tym stylu (kolorki, udziwnienia), nie założyłbym zegarka Alaina Silbersteina czy Geralda Genty. Ale Ulysse Nardin już tak :(

Nie chodzi nawet o to, że ten zegarek odbiega od sztampy i jest oryginalny, lecz po prostu nie jesteśmy kompatybilni.

Inna rzecz, że kiedyś akceptowałem jedynie czystość w stylu Stowa Antea, VC Patrimony, a teraz to wolę bardziej napchane detalami tarcze :lol: Może jeszcze się polubimy :(

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety mnie się w ogóle nie podoba. Nie przepadam za designem w tym stylu (kolorki, udziwnienia), nie założyłbym zegarka Alaina Silbersteina czy Geralda Genty. Ale Ulysse Nardin już tak :(

Nie chodzi nawet o to, że ten zegarek odbiega od sztampy i jest oryginalny, lecz po prostu nie jesteśmy kompatybilni.

Inna rzecz, że kiedyś akceptowałem jedynie czystość w stylu Stowa Antea, VC Patrimony, a teraz to wolę bardziej napchane detalami tarcze :lol: Może jeszcze się polubimy :(

Marcin

Lubie: Ulysse Nardin tak - ale nie kazdy model (Freak - fuj - jak sie tym zachwycac) natomiast JL : ))) to moze byc to (albo Blancpain)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(Freak - fuj - jak sie tym zachwycac)

normalnie - BEZGRANICZNIE. Tak jak na to zasługuje ;)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
normalnie - BEZGRANICZNIE. Tak jak na to zasługuje ;)

Jasne :) :!: :wink: - jeśli nie za wygląd (rzecz gustu), to za jego totalną wręcz innowacyjność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka od lat, ale po zmianach w 2004 r. - FPJ "Tourbillon Souverain a seconde morte" -

post-330-0-28652600-1330478081.jpg

od długiego czasu budzi podziw nas wszystkich (to wiadomo) i... wściekłość (bo go nie mam i szanse bliskie 0, że będę miał: 117.000 euro :cry: )

ale może wspólnymi siłami kupimy jeden :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otho

Nie obraź się, ale dla mnie jego brzydota jest po prostu porażająca. Bez względu na to co ma pod dekielkiem.

Nie kupiłbym go za żadne skarby chociaż ... może dla teściowej i to jakby ona za niego zapłaciła :(:):) :)

Ale degustibus non disputandum est :wink:

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

A dla mnie piękny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Otho

Nie obraź się, ale dla mnie jego brzydota jest po prostu porażająca. Bez względu na to co ma pod dekielkiem.

Nie kupiłbym go za żadne skarby chociaż ... może dla teściowej i to jakby ona za niego zapłaciła :(:):) :)

Ale degustibus non disputandum est :wink:

Taak, taak, mnie się też nie podoba :)

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronometre a Resonnance w limitowanym wydaniu z lipca 2005 MUSI :( się podobać (poza tym te rozwiązania techniczne)

post-330-0-25320300-1330478090.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: O! To już zupełnie co innego. Ale wg mnie trochę za dużo liter. Wystarczyłoby: F.P. Journe. Wg mnie byłby ekstra. Wyszedłby taki "cichociemny".

P.S.

Wszystkich których obraziłem odczucia estetyczne przepraszam. :cry:

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ, nikogo nikt tu nie obrazi tym, że jakiś zegarek się komuś nie spodobał. De gustibus non est disputandum :(

Co do liter, napisów - przyznaję rację: sam jakoś nie zwróciłem uwagi na ten aspekt tego FPJ; jest ich faktycznie troszkę jakby zbyt dużo, ale może to jego urok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może i zdjęcie sztucznie wylizane i wyszła taka "potwora" jak zupa pomidorowa. Jeszcze w dodatku z bransoletą.

Ale przyznaj napisów to walą jak w "Manifeście lipcowym" PKWN. Po co ? Zegarek tej klasy powinien bronić się swoim wyglądem i mechanizmem. Przecież i ładny turbillon i werk i niekonwencjonalna stylistyka.

Do czytania są książki i gazety. Takie jest moje zdanie

Pozdrawiam serdecznie. :wink:

Dawaj czasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja powiem tak, doceniam klasę F.P. Journe, ale wygląd zegarków tego producenta wyjątkowo mi nie odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja powiem tak, doceniam klasę F.P. Journe, ale wygląd zegarków tego producenta wyjątkowo mi nie odpowiada.

Slusznie! Jesli spadlby mi taki z nieba bez mozliwosci sprzedazy, wybralbym bez wahania zupe pomidorowa... :(

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Przepiękne zegarki ! :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Slusznie! Jesli spadlby mi taki z nieba bez mozliwosci sprzedazy, wybralbym bez wahania zupe pomidorowa... :(

Procol

I dobrze, przynajmniej nie chodziłbyś głodny :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje szczęście mi z FPJ podoba się jeden z tańszych modeli, ale i tak za bardzo mnie to nie pociesza :wink:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.