lotnik54 2 #51 Napisano 7 Października 2020 6 godzin temu, dziadek napisał: Pamiętam , pamiętam, rozmawialiśmy przez telefon i pisaliśmy na PW. Również pozdrawiam serdecznie. Będę miał na uwadze, jak będę widział takie mocowanie lub całe wrzecionko w ofercie sprzedaży, to dam znać. Witam , mam prośbę czy można byłoby mi zwymiarować ten element mocujący do wrzeciona, które pokazałem na zdjęciu w poście. Mam znajomych , którzy spróbowali by mi to dorobić na frezarkach cyfrowych. Jeżeli tak to poproszę odpowiedź na PW lub email, który wyślę dla przypomnienia. Chodzi o to mocowanie jak na foto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 784 #52 Napisano 8 Października 2020 8 godzin temu, mkl1 napisał: Panowie macie kilka tokarek.......Ja mam jedną Lorch'a i jestem bardzo zadowolony, że JUŻ mam. ...... uczę się toczyć i uczę........"Z ręki JUŻ ( możecie się śmiać) doszedłem do średnicy 0,32mm czopa. Witaj. Bo cienkie czopy najlepiej toczyć w "kłówce" "szpicówce" Lub jeśli tego nie masz to przy pomocy "krążka zabieranego" lub jeszcze lepiej "podwójnie zabieranego" Z tego co pamiętam były na wyposażeniu Twojego "Lorcha" No jeszcze pomocny byłby "kieł ekscentryczny" (tego chyba nie masz) ale nie koniecznie można to też zrobić w kłach centrycznych (kieł składany i kiełki masz ) Miłego poranka Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #53 Napisano 8 Października 2020 8 godzin temu, lotnik54 napisał: Witam , mam prośbę czy można byłoby mi zwymiarować ten element mocujący do wrzeciona, które pokazałem na zdjęciu w poście. Mam znajomych , którzy spróbowali by mi to dorobić na frezarkach cyfrowych. Jeżeli tak to poproszę odpowiedź na PW lub email, który wyślę dla przypomnienia. Chodzi o to mocowanie jak na foto. Mogę Ci pożyczyć na wzór... ale oddasz? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotnik54 2 #54 Napisano 8 Października 2020 4 godziny temu, kiniol napisał: Mogę Ci pożyczyć na wzór... ale oddasz? Bardzo chętnie wypożyczę i oczywiście jak najszybciej oddam. Czy byłaby możliwość wysyłki na mój koszt ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach