Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lotnik54

Andra & Zwinggenberger

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, dziadek napisał:

Pamiętam , pamiętam, rozmawialiśmy przez telefon i pisaliśmy na PW. 

Również pozdrawiam serdecznie. 

Będę miał na uwadze, jak będę widział takie mocowanie lub całe wrzecionko w ofercie sprzedaży, to dam znać. 

Witam , mam prośbę czy można byłoby mi zwymiarować ten element mocujący do wrzeciona, które pokazałem na zdjęciu w poście. Mam znajomych , którzy spróbowali by mi to dorobić na frezarkach cyfrowych. Jeżeli tak to poproszę odpowiedź na PW lub email, który wyślę dla przypomnienia. Chodzi o to mocowanie jak na foto.

s-l1600 (1).jpg

s-l1600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mkl1 napisał:

Panowie macie kilka tokarek.......Ja mam jedną Lorch'a i jestem bardzo zadowolony, że JUŻ mam.

...... uczę się toczyć i uczę........"Z ręki JUŻ ( możecie się śmiać) doszedłem do średnicy 0,32mm czopa.

Witaj.

Bo cienkie czopy najlepiej toczyć w "kłówce" "szpicówce" :) 

Lub jeśli tego nie masz to przy pomocy "krążka zabieranego" lub jeszcze lepiej "podwójnie zabieranego"

Z tego co pamiętam były na wyposażeniu Twojego "Lorcha"

No jeszcze pomocny byłby "kieł ekscentryczny" (tego chyba nie masz) ale nie koniecznie można to też 

zrobić w kłach centrycznych (kieł składany i kiełki masz ;) )

Miłego poranka

Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, lotnik54 napisał:

Witam , mam prośbę czy można byłoby mi zwymiarować ten element mocujący do wrzeciona, które pokazałem na zdjęciu w poście. Mam znajomych , którzy spróbowali by mi to dorobić na frezarkach cyfrowych. Jeżeli tak to poproszę odpowiedź na PW lub email, który wyślę dla przypomnienia. Chodzi o to mocowanie jak na foto.

s-l1600 (1).jpg

s-l1600.jpg

Mogę Ci pożyczyć na wzór... ale oddasz?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kiniol napisał:

Mogę Ci pożyczyć na wzór... ale oddasz?

Bardzo chętnie wypożyczę i oczywiście jak najszybciej oddam. Czy byłaby możliwość wysyłki na mój koszt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.