Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
biecki86

omega Seamaster

Rekomendowane odpowiedzi

Nie każdy musi mieć zegarek mechaniczny. Podoba sie Omega w kwarcu  są plny to kupować. Jakby tak patrzeć przy każdym zegarku to większości nie warto byłoby kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, StaryWilk napisał:

Ja nie odczytuje w postach autora, że koniecznie ma być w kwarcu. 

rzeczywiście nie upieram się na kwarc ale nie mam szczęścia do szukania automatów. Z mojego poprzedniego posta oferty już nie aktualne 😕 

Zastanawiam się jeszcze nad tym tym zegarkiem, ale coś mi Bezel nie pasuje. A dokładnie luma na dwunastej

https://www.chrono24.pl/omega/seamaster-diver-300-m-papelesbox-just-serviced--id16069456.htm?checkoutId=3086139&showAll=1

A jeżeli chodzi o GS , jest napewno na mojej liście ale teraz uzbierałem akurat na Omegę ;)

Edytowane przez biecki86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w tym tkwi cały problem.

Bo żeby inwestowac i nie tracić trza się trochę znać i szybko reagować. Brak doświadczenia zwiększa ryzyko wtopy, a z drugiej strony jak przepytasz internety czy to okazja, to raczej nie zdążysz kupić (jeśli rzeczywiście oferta okazją była). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.12.2020 o 14:52, StaryWilk napisał:

Kiedyś robiłem analizę i wychodzi mi, że kupując zegarek mechaniczny, często jeszcze bardziej pogarszamy stosunek ceny do jakości, niż przy kwarcu. Bo nie dość że doplacamy różnicę w cenach samych mechanizmów (np. parę stowek), to jeszcze narzut premium.

Wówczas zrobiłem porównanie na bazie tag heuer aquaracer quartz vs automat (calibre 5 =sellita sw200) , ale też i tańszych microbrandow, które występują w wersjach kwarc i automat w podobnym, takim samym opakowaniu. 

Kwarc wychodzil korzystaniej w kategorii cena / potencjalnych kosztów komponentów. 

Różnica w cenie aquaracera wynika nie tylko z różnicy w tym co w środku, ale też tego co na zewnątrz. Ceramiczny bezel vs metalowy, inna tarcza i lupka. Nie wiem czy Omega też takie różnice ma? Czy to wymysł maketingowcow Taga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Tomekck napisał:

Różnica w cenie aquaracera wynika nie tylko z różnicy w tym co w środku, ale też tego co na zewnątrz. Ceramiczny bezel vs metalowy, inna tarcza i lupka. Nie wiem czy Omega też takie różnice ma? Czy to wymysł maketingowcow Taga?

Być może mówisz o innych zegarkach niż ja? Ceramiki w tym ponowniu nie ma żaden:

https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-aquaracer-75

https://wkruk.pl/zegarki/tag-heuer/zegarek-tag-heuer-aquaracer-49

Który wg ciebie ma lepszy stosunek ceny do jakości. Tag Aquaracer quartz z mechanizmem za 130 zł za cenę 6000 zł, czy tag Aquaracer calibre 5, za 8500 zł, z mechanizmem za kilkaset złotych, dumnie nazywanym calibre 5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Zdecydowałem się na Omegę w kwarcu i od razu zaiskrzyło. I choć bransoleta ciut przy ciasna to z ręki nie schodzi 😊

756CB53D-FB29-4983-A683-A6236D0B5B6B.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, biecki86 napisał:

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Zdecydowałem się na Omegę w kwarcu i od razu zaiskrzyło. I choć bransoleta ciut przy ciasna to z ręki nie schodzi 😊

Niech sie nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I brawo. Poszukaj ogniwa lub dwóch na forum - może ktoś odsprzeda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi