fakes1 0 #1 Napisano 13 Stycznia 2021 Witam czy ktoś mógłby opisać 'hierarchia'' modeli Casio Edifice - codzi mi o ty czy np seria .EFR jest lepsza od EFS; EF; itd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hydro 32 #2 Napisano 13 Stycznia 2021 Nie ma czegoś takiego. Serie oznaczają tyle,że np efs to solary. Czy któryś jest "lepszy" ,trzeba szukać w konkretnych modelach np czy jest szafir itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaweknh 264 #3 Napisano 13 Stycznia 2021 6 godzin temu, fakes1 napisał: Witam czy ktoś mógłby opisać 'hierarchia'' modeli Casio Edifice - codzi mi o ty czy np seria .EFR jest lepsza od EFS; EF; itd Witam zobacz na nastepujące serie piszę wg zaawansowanych do najbardziej zaawansowanych zegarków Edifice: 1. ERA... termometr kompas, ana-digi 2. EQS... wieczny kalendarz, stoper, czas światowy, alarm, bardzo dokładny mechanizm , kolejna roczna odchyłka mojego egzemplarza to +4 s! Solar. 3. EQWA... wieczny kalendarz, stoper, czas światowy, alarm, kompas 4. EQB... łączność bletooth 5. EQW... wieczny kalendarz, stoper, czas światowy, alarm, mechanizm sterowany radiowo Multi Band 6, Solar, z tego co wiem model dostępny chyba tylko w Japoni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #4 Napisano 14 Stycznia 2021 Inne oznaczenia serii: EFS - modele z solarem EFS-S - z solarem i szafirem EFR - seria Racing, mająca bardziej podkreślać motoryzacyjne inspiracje, zdarzały się w niej modele z solarem EFR-S - j.w. + szafir EFB - linia premium z szafirowym szkłem, lepszymi bransoletami, trudno dostępna, chyba skierowana na rynki azjatyckie EFM - chyba zarzucona linia Marine (WR 200 m, zakręcane koronki), mająca zastąpić serię Duro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konr@d 156 #5 Napisano 21 Stycznia 2021 Pooglądaj, może uda Ci się wyciągnąć jakieś wnioski 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach