mkl1 7324 #26 Napisano 27 Stycznia 2021 Nie trzeba podważac Jest i tak do wyrzucenia. cieńkim śrubokrętem rozewrzeć ten pierścień wkładając do tej "szczeliny" potem możan i palcami zdjąć Przy zakładaniu nowego włosa to jest kilka rzeczy do zrobienia.. należy ustawić włos( jako całość) tak, by palec przerzutnika pokrywał się z osią kotwicy i koła wychwytowego.. , jednocześnie "beczółka" ma dać się łatwo zapiąć w uchwyt na półmostku. tyle , aż tyle, albo tylko tyle.. Potem regulacja całego balansu.... czyli znależienie takiego położenia "hairspring" by balans równiutko pracował Co do "widzenie" takie zabawy wymagają jednak lupy, by nie uszkodzić czopów.... Kamerka może i owszem, ale dla "wyjadaczy" co to potrafią patrzeć w ekranik, a rączki robią swoje... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewone 36 #27 Napisano 28 Stycznia 2021 zadra - bardzo przejrzyście mi wyjaśniłeś - dziękuję! Jednak wymiany samego włosa - nie podejmę się. Zakupiłem już (na własne ryzyko - mimo, że sprzedający mnie ostrzegał o ew różnicach) kompletny balans, ale to jest od „damki” Łucz’a - krótko: włos + koło = takie samo, ale inne mocowanie - co widać „gołym okiem”. Nie - przekładki nie zrobię mimo, że mnie „korciło”. mkl1 - tak jak do zadra - nie widzę tych drobniutkich zamocowań, więc nie przełożę... niestety... Ten sprzedawca obiecał gdzieś/kiedyś poszukać 1801 - ale nie przypomina sobie aby do Łucza „plastika” miał takowy. Też twierdził, że to żaden „kosmos” przełożyć! - może dla Was, ja czuję, że uszkodziłbym włosa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 986 #28 Napisano 8 Czerwca 2021 Podepnę się pod temat z chyba prostym pytaniem. Jak ustawić alarm w budziku. W moim nowym nabytku koronka odciąga się tylko do jednej pozycji, ustawiania godziny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 895 #29 Napisano 8 Czerwca 2021 2 godziny temu, Antiquarius napisał(-a): Podepnę się pod temat z chyba prostym pytaniem. Jak ustawić alarm w budziku. W moim nowym nabytku koronka odciąga się tylko do jednej pozycji, ustawiania godziny? Kręcisz szkiełkiem 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 986 #30 Napisano 8 Czerwca 2021 23 minuty temu, mkoch napisał(-a): Kręcisz szkiełkiem Na to nie wpadłem ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach