Yahagi 2278 #426 Napisano 26 Czerwca Taki FWU 82x5 Skrzynia troszq zaskakuje... ale te wskazówki - bardzo mi się podobają 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2278 #427 Napisano 17 Września (edytowane) Chyba coś znalazłem ... To jest zwykły RMS 1-30: .... i on jest na takim wieszaku...: ... czyli blacha..... No i jest też inny '23': (bicie schowane jak widać...).... i on jest na takim wieszaku: Kształt ten sam... tylko tu odlew. Tyle tylko, że ten drugi 23 ma taką kotwicę....: A taką kotwicę miał np taki mechanizm: ... który był na takim wieszaku: Więc myślę, że ten kierunek z 1-30 z Brocotami, które przeistoczyły się na przestrzeni dziejów w RSM 1-30 zaczyna być coraz bardziej 'do obrony'. I to gdzieś tu trzeba chyba szukać Ruperta Ammanna... Tych Brocotów o prostokątnej płycie, takiej jak 23 bez koła bicia - mam w archiwum bardzo mało... na tym wieszaku - może 3-4 szt wszystkiego. Ale wieszaki się powtarzają. Nie zdziwiłbym się, gdyby po zdjęciu tarczy była tam 'dziura, co korci do wsadzenia palucha'... To tak dla usystematyzowania informacji... bo wydaje mi się, że coś zaczyna się klarować i bronić już.... Edytowane 17 Września przez Yahagi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #428 Napisano 18 Września Ciekawe znalezisko. Ten z numerem 25, to mój. Mam jeszcze mechanizm chodzika nr 22 tez na takim wieszaku. No, ładnie się klaruje... Można powiedzieć od 25 do 23, a dalej to już RSM. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #429 Napisano 20 Września Ciekawie to wygląda . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2278 #430 Napisano 22 Września Są dodatkowe photo... no i jest też 'dziura na palucha' 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2278 #431 Napisano 18 godzin temu Dziś taki zegar zwrócił moją uwagę: Zdjęć mechanizmu - nie ma, ale wychodzi, że to chyb ten wieszak: Przy okazji dowiedziałem się, że była też druga wersja tego wieszaka. Bez tych 'wrzodów' na samym dole ...:) Zegar - jak zegar... skrzynia też... ... ale soczewka wahadła... hmmmmm... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach