Daro73 0 #1 Napisano 20 Kwietnia 2021 Potrzebuję Waszej pomocy, dziś musiałem rozłożyć mechanizm od zegara Świt Cieszyn. po złożeniu pozostała mi sprężynowa podkładka której nie zauważyłem podczas demontażu Gdzie jest jej miejsce ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 20 Kwietnia 2021 Na osi minutowej, przed przednią płytą. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 0 #3 Napisano 20 Kwietnia 2021 Dzięki bardzo, jutro zdemontuję ponownie zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #4 Napisano 20 Kwietnia 2021 Słynna łódeczka ........Yodek wszystkich nauczyła ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 0 #5 Napisano 20 Kwietnia 2021 Jednak nie wytrzymałem, wyjąłem mechanizm i mam problem. Ta słynna łódeczka rozumiem ma być zamontowana na osi minutowej od środka płyty przedniej. Czyli jak rozumiem czeka mnie ponowne rozbieranie mechanizmu ? Pytam dlatego że przed demontażem porobiłem kilka zdjęć ale widoku na oś minutową nie mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #6 Napisano 20 Kwietnia 2021 Nie. Zdejmujesz tylko wskazówki i wkładasz łódeczkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 0 #7 Napisano 20 Kwietnia 2021 Powiem szczerze..głupi jestem, próbuję za wszelką cenę dopasować tę nieszczęsną łódeczkę i nie mogę. Tyle razy już ściągałem wskazówki ale nie kojarzę aby gdzieś tam była ta nieszczęsna łódeczka Mogę poprosić o zdjęcie gdzie ta łódeczka się znajduje bo mi już brakuje pomysłu, przejrzałem wszystkie dostępne zdjęcia w necie i nie mogę jej namierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #8 Napisano 20 Kwietnia 2021 To, co prawda inny mechanizm, ale o to chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3500 #9 Napisano 21 Kwietnia 2021 Kolega zapomniał dodać🤭, że po zdjęciu wskazówek demontujesz tarczę i przekładnię wskazań ... czyli całkiem sporo roboty. 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #10 Napisano 21 Kwietnia 2021 Nie każda "łódeczka" w sumie sprężyna , łódeczce równa. Musi być jak buty, nie za duża, nie za mała ,włączając w to sprężystość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3500 #11 Napisano 21 Kwietnia 2021 I nie zawsze musi być 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #12 Napisano 21 Kwietnia 2021 No , ale w tym przypadku .... taka była Bo koledze , po złożeniu mechanizmu , taka jedna część została No i pytanie , gdzie to było ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 258 #13 Napisano 21 Kwietnia 2021 W sumie to element sprzęgła i czasami upierdliwy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #14 Napisano 21 Kwietnia 2021 O cholewka 😁. Toż to mój Resch... I moje wypociny - drugie podejście do sprzęgiełka. Zdaje się z taśmy mierniczej wystrugany 🤭. PM, że Ty to pamiętałeś, nawet znalazłeś 😃👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1813 #15 Napisano 21 Kwietnia 2021 16 minut temu, Yodek napisał(-a): O cholewka 😁. Toż to mój Resch... I moje wypociny - drugie podejście do sprzęgiełka. Zdaje się z taśmy mierniczej wystrugany 🤭. PM, że Ty to pamiętałeś, nawet znalazłeś 😃👍 Tak, pamiętałem i dlatego wspomniałem, że Ty wielu nauczyłaś. Wówczas było o tym dużo pisane i napewno wielu skorzystało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 0 #16 Napisano 21 Kwietnia 2021 Uff, zrobiłem, po prostu chyba ogarnęła mnie wieczorem jakaś pomroczność. Z uporem maniaka montowałem tę łódeczkę ..odwrotnie Wystarczyło że spojrzałem na zdjęcie i od razu wiedziałem co zrobiłem źle Dziękuję za pomoc i naprowadzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach