Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Peyotltheory

Rolex Oyster Perpetual 36mm Coral Red/Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

to mój pierwszy post na tym forum, zdjęcie jest poglądowe. Mówiąc krótko mam 22 lata i przymierzam się do zakupu zegarka, modelu z lekką nutą szaleństwa i utrzymanego w młodzieżowym klimacie. Mam pytanie o bardzo kontrowersyjną kolorystykę nowej serii z 2020 roku, mianowicie Coral Red. Wiem, że wzbudza wiele emocji, ale poszukiwałem czegoś co się wyróżnia. Niektórzy mogą twierdzić, że taki kolor tarczy jest w złym smaku jednak nie chcę, żeby to była dyskusja o gustach. Chodzi mi o opinie czy Rolex z tarcza w takim kolorze przetrwa próbe czasu i zachowa swoją wartość, a może nawet zyska? Wiem, że model Rolex'a z 1978 Day date Red Stella to była na pewno dobra inwestycja w przeszłości, a jak będzie z Oyster Perpetual Coral Red? W tej chwili czas oczekiwania na ten model to około 12 miesięcy, a ceny z "drugiej ręki" przekraczają mocno cenę katalogową. Zatem jakie jest Wasze zdanie, czy zakup zegarka z tarczą Coral Red to dobra decyzja czy też trzymać się klasyki lub inwestować w ten model lecz z Niebieską tarczą?

wjsc5yot53m51.png

Edytowane przez Peyotltheory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosz...

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Peyotltheory napisał(-a):

...czy też trzymać się klasyki lub inwestować w ten model lecz z Niebieską tarczą?

Inwestowac w bitcoiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1277327192_by_hesowka_600.jpg.0a3428dc3ebab917c98ad8fb901045db.jpg

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@artme BTC ? po zakazaniu chińskim instytucjom finansowym i firmom płatniczym świadczenia usług związanych z transakcjami kryptowalutowymi i ostrzeżeniu inwestorów przed spekulacyjnym handlem kryptowalutami ? zobacz co się dzieje z kursem 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, mroova napisał(-a):

@artme BTC ? po zakazaniu chińskim instytucjom finansowym i firmom płatniczym świadczenia usług związanych z transakcjami kryptowalutowymi i ostrzeżeniu inwestorów przed spekulacyjnym handlem kryptowalutami ? zobacz co się dzieje z kursem 🙂

To byl zart - specjalnie bez emotikony, bo jak ktos pyta nie o zegarek/mechanizm/historie, tylko pisze o inwestycji, to taka "rada" mi przyszla do glowy (osobiscie nie interesuja mnie bitcoiny oraz podobne rzeczy). To forum milosnikow i "wariatow" zegarkowych a nie inwestorow czy wyceniaczy.

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@artmeTak też odczytałem Twoją wypowiedź, moją źle sformułowałem, wpis był tak w sumie "dla paddierżenia razgawora" nie wpisując się w konwencję 🙂 

udanego dnia !!

Edytowane przez mroova
Dodanie adresata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KapoPi

Mi sie kompletnie nie podoba. W wieku podobnym jestem. Wolałbym zdecydowanie dj w stali całego np ale pałam miłością do tych modeli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi