Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Mysle, ze ta manufaktura zasluguje na swoj wlasny temat...

Jedni znaja, inni poznali z okazji Only Watch, jeszcze inni poznaja teraz - manufaktura, ktora zaslynela modelem Anywhere pokazujacym w niesamowity sposob czas wschodow i zachodow slonca (zmieniajacym sie dzien po dniu).

Milem dzis okazje napic sie kawy z Remim i pobawic sie jego zegarkami. Robia wrazenie... jakosc wykonania na najwyzszym poziomie, a nie czesto ma to miejsce w przypadku prototypow :)

Remi bardzo skupil sie na odczuciach, gdy zegarki sie nakreca, czy zmiania czas. I powiem, ze mu to bardzo dobrze wyszlo. Dzwiek podczas nakrecania przypomina dzwiek starej, dobrej jakosci kieszonki. Przelaczanie wskazan daty, dostarcza przyjemnego uczucia, solidnosci jak w przypadku Rolexa. Wskazowki nie maja zadnego luzu i pracuja z idealnym oporem. Faktycznie tych odczuc nie mozna porownac z niczym dostepnym na rynku... Ani Patek, Journe, RM, DB, ani Rolex czy Lange - nic sie z tym nie rowna.

Zegrek jest dosc maly i cienki, co jest imponujace biorac pod uwage komplikacje.

Oczywiscie sa male kwestie, ktore beda poprawione w pozniejszych eglemplarzach, ale ogolne wrazenie jest niesamowite.

Tarcza w Only Watch to cos od czego nie mozna oderwac wzroku. Kolorystyka, wrecz idealne wykonanie, odpowiednia ilosc recznie nalozonego lakieru w kazdej malej komorce - wow.

Zreszta zobaczcie na wlasne oczy...

43b84fba2bda6c52e2b5969e776f1e64.jpg

5bfb02c39ea24d17e903b50505cc650c.jpg

1d95a29176df0520d5d06ae1d0db1e18.jpg

7fac13a55d3c8be7ac6f29a6456dbe5c.jpg

fb89178f5bd30eeb195c018bad998ba8.jpg

Sorki za jakosc zdjec i wskazowki nie na miejscu, ale robilem zdjecia dla siebie, bez intencji publikowania ich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej się cieszę, że zechciałeś się podzielić🙂 

Coś niesamowitego 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super te ich zegarki, obejrzałem sobie to co prezentują na stronie i na profilu na instagramie - robi ogromne wrażenie.

Drugi z pokazanych przez Ciebie modeli będzie można sobie wylicytować 6 listopada w ramach aukcji Only Watch, może cena wywoławcza nie będzie zbyt wysoka i konkurencja zaśpi 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem jakiś rok temu, kiedy pojawił się Krayon Anywhere, ale tylko wirtualnie. I od razu skradły moje serce. 

Wirtualnie absolutny top topów - stalowy z niebieską tarczą:

spacer.png

Wytwórcy zegarków o których forum zapomniało - NOWOŚCI ZE ŚWIATA ZEGARKÓW - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków (zegarkiclub.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.07.2021 o 22:14, Nocny duch napisał(-a):

Super te ich zegarki, obejrzałem sobie to co prezentują na stronie i na profilu na instagramie - robi ogromne wrażenie.

Drugi z pokazanych przez Ciebie modeli będzie można sobie wylicytować 6 listopada w ramach aukcji Only Watch, może cena wywoławcza nie będzie zbyt wysoka i konkurencja zaśpi 😉

Wiem z anonimowego zrodla, ze na Only Watch juz ktos zaproponowal 140k CHF, wiec sadze ze osiagnie jakies 200k CHF.

Cena normalnego Anywhere to jakies 115k CHF

12 godzin temu, StaryWilk napisał(-a):

Poznałem jakiś rok temu, kiedy pojawił się Krayon Anywhere, ale tylko wirtualnie. I od razu skradły moje serce. 

Wirtualnie absolutny top topów - stalowy z niebieską tarczą:

spacer.png

Wytwórcy zegarków o których forum zapomniało - NOWOŚCI ZE ŚWIATA ZEGARKÓW - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków (zegarkiclub.pl)

W rzeczywistosci sa ciekawsze niz na zdjeciach, maja pewne niedociagniecia, o ktorych rozmawialem z Remim, ale bedzie wszystko systematycznie poprawiane. Najwazniejsze, ze mechanicznie jest wow 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi