Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
bogdan57

awaria homage - baltany

Rekomendowane odpowiedzi

po miesiącu działania odmówił posłuszeństwa i  nie daje się nakręcać , ma koronkę zakręcaną o po odkręceniu od razu przestawia wskazówki , nie ma dwóch pozycji koronki , sprzedawca chce video którego nie potrafię wysłać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to też ,  nic nie reklamowałem na ali więc i info o doświadczeniach innych w tej sytuacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli chodzi o proces reklamacji. Tego nigdy nie robiłem. Natomiast duże pliki filmowe możesz przesyłać przy pomocy strony wetransfer.com. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki i za to , czyli nie da się dołączyć jak zdjęć do maila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opcjach po otworzeniu sporu masz możliwość dołączenia fotek lub filmik, które obrazują problem. Aliexpres szybko rozpatruje takie sytuacje, przynajmniej u mnie choć to były tanie zakupy. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję  a to  ten zegarekBALTAN.thumb.jpg.38134decbb96870ab31a851a1822d946.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwie wersje tego zegarka, z naciągiem ręcznym (Anitas) i automat (producent twierdzi że ST21)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z naciągiem ręcznym , zaproponowano mi 30$  na naprawę, zdecydowanie odradzam te zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersję z mechanizmem automatycznym,jak na razie sprawuje się dobrze

Radiomir.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie mam pecha , trzeba było brać z automatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakręcana koronka i ręczny naciąg to niedobre połączenie. Codziennie trzeba odkręcać a gwint się zużywa. W Amfibiach działało, ale gwint w zwykłej amfibii ma... duża trwałość ;)

mialem kiedyś chińską Alfę z zakrecaną koronką - po stosunkowo krótkim czasie zauważyłem, ze gwint jakby krótszy. 

Przy odkrecaniu zobaczyłem ile obrotów potrzeba żeby to odkręcić i tak w kółko odkręcałem - zakręcałem i za każdym razem gwintu było zauważalnie mniej. Starczyło kilkadziesiąt cykli i gwintu nie było już wcale :) ot... chińska jakość 🤣

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przy sporach na AliExpress nagrywam film, wrzucam na swoje konto YouTube i wysyłam link sprzedawcy. W moim przypadku działa. Szkoda że zepsuł się ten zegarek. Wygląda przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tylko wygląda , miałem i mam sporo zegarków chińskich , żaden nie zepsuł się po miesiącu , sprzedawca po otrzymaniu filmu wpierw obiecał wysłanie popsutej części i pieniądze na naprawę , tyle  , że z niczego się nie wywiązał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi