Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Piother

Atlantic Worldmaster - więcej informacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poleciałem klasycznie czyli najpierw kupiłem, a potem pytam ;) Otóż: w przypływie gorączki, halucynacji i kurzej ślepoty zakupiłem takie cudo (niby Atlantic Worldmaster) jak poniżej na zdjęciach. Z tego co już udało mi się dowiedzieć to tarcza to tzw. "tarcza warszwska", a mechanizm celuję w AS-1188. Chciałbym znawców poprosić o opinię dot. autentyczności wskazówek, koperty, faktycznie mechanizmu (nie powinien być sygnowany logo Atlantic?) oraz informację czy w ogóle ma to jakąś wartość kolekcjonerską?

IMG_5965.thumb.jpg.9f26e08c22f987147a2b94d88aaa0a66.jpg

IMG_5964.thumb.jpg.9bfecac2f5bccc3c5e9043c8a6928b7a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest oryginalny poza tarczą i koronką. Ktoś pomalował też wskazówki godzinową i minutową. Wszystko jest z łat 40 i powinien wyglądać prawdopodobnie tak jak na zdjęciu. Koperta ma 35mm bez koronki?

IMG_20210925_171736.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Piother napisał(-a):

czy w ogóle ma to jakąś wartość kolekcjonerską?

Atlantyki to dość popularne w PL zegarki i do tego cieszące się małą estymą ma forum. Popularność zdobyły z racji tego, że oprócz importu prywatnego były sprzedawane oficjalnie przez Jubilera i tzw. przedsiębiorstwa importu wewnętrznego (jak się nie mylę). :unsure:

Tak że Białego Kruka nie trafiłeś, pomijając fakt że jest on w jakimś stopniu frankenem. 

Cały dowcip jest ukryty w tym, ile za niego dałeś :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, marekvegas napisał(-a):

Koperta ma 35mm bez koronki?

Tak, zgadza się.

32 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Atlantyki to dość popularne w PL zegarki i do tego cieszące się małą estymą ma forum. Popularność zdobyły z racji tego, że oprócz importu prywatnego były sprzedawane oficjalnie przez Jubilera i tzw. przedsiębiorstwa importu wewnętrznego (jak się nie mylę). :unsure:

Tak że Białego Kruka nie trafiłeś, pomijając fakt że jest on w jakimś stopniu frankenem. 

Cały dowcip jest ukryty w tym, ile za niego dałeś :rolleyes:

Wiem, że nie jest to biały kruk i wiem jak popularne i w jakich przedziałach cenowych można kupić. Ja kupiłem za tyle, że jedyna opłacalność to zostawić go w szufladce jako ciekawostkę :P lub sprzedać dla samego mechanizmu żeby odzyskać chociaż część ;)

Grunt, że na prawidłowym i idealnym chodzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz poszukać tarczy do Milano. Czasem gdzieś wypływa i będzie pasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi