Sign in to follow this
Followers
0
Może już czas na serwis?!
Czyli jak i gdzie trzymać zegarki vintage w formie
By
MeB, in Pytania o stary zegarek
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By s1kor
Witam,
Czy mógłbym poprosić o ocenę tego Portugalczyka w kwestii ewentualnej nieautentyczność:
https://www.olx.pl/d/oferta/iwc-portugieser-iw371401-CID87-IDTeOn8.html
Z góry dziękuję za pomoc.
-
By Gary37
Witam serdecznie wszystkich miłośników czasomierzy ,
Bardzo będę wdzięczny za informację o moim zegarku .
Nie jestem pewien ,czy jest to pasówka ,czy oryginalny Portugalczyk ,
Zegarek cal 73 42mm bez koronki (czyli linia Portugalczyka ) koperta w 14 k złocie .
Prawdopodobnie pochodzi z 1939 r (ale nie jestem pewien )
Nr mechanizmu 904696 zgadzają się też z tymi numerami na kopercie ,jest też wiewiórka .
Miałem już wcześniej podobny zegarek o tym rozmiarze i też w złocie tylko tamten miał cal 95 i koperta miała punce i znaczek scafusia.
Drugiego takiego nie spotkałem .
Proszę o informacje czy może :perełka :
-
By piteks
Mam do sprzedania nową bransoletę do IWC Porugieser 40 IW358312.
Sprzedaję ponieważ zdecydowanie preferuję pasek. Cena 3000 zł.
-
By madrock
Szanowni Koledzy,
Prosiłbym w miarę możliwości o pomoc w stwierdzeniu oryginalności kieszonkowych zegarków ( udało mi się kupić je za grosze, dosłownie) Dwa rzekome IWC i zegarek oznaczony jako Tavannes Watch Co. Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o Tavannes? Czy opłaca się je naprawiać i czyścić - chodzi o jedno IWC i Tavannes, drugi IWC sprawny i pięknie chodzi. Czy ktoś ewentualnie może mi podsunąć dobrego zegarmistrza? Serdecznie dziękuję z góry za pomoc.
-
By JohnnyJ
Witam serdecznie
Od pewnego czasu, noszę się z zamiarem zakupu zegarka. W pierwszej kolejności szukam używanej Daytony na bransolecie, w konfiguracji złoto/stal z czarnym bądź szampańskim cyferblatem. Jeszcze na początku roku, widziałem że takie można było znaleźć za ok 50tys, dzisiaj przeglądając ch24 czy inne aukcje, jest już to 76tys zł. Co juz moxno zbliża się do ceny nowego
Jak uważacie, czy ten zegarek jest w tym zasięgu cenowym?
Widziałem również piękne Omegi, czy Ulysse Nardin, ważne, żeby koperta była złota Jak na to się zapatrujecie;)?
No i pytanie, jak bezpiecznie zakupić taki zegarek?
-