Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MichTheOne

Zegarek do obijania

Rekomendowane odpowiedzi

Muhle Glashütte SAR Rescue Timer, Sinn U50 / U1 albo coś z Damasko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z założenia chcesz go przeciągać po futrynach, to kup ,,kaskadera”🙃

3B065C1F-F8EC-4C6E-8D4C-D3CE3B2C55E8.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.01.2022 o 11:12, Sierżant Julian napisał(-a):

Po prostu weź to. Nie do rozbicia, m.in. dlatego, że obudowa z kompozytu. Tryt itd.

Traser bardzo fajny, właśnie o tego typu sugestie chodziło. Wpada na shortlistę.

W dniu 10.01.2022 o 11:24, evilym napisał(-a):

SPB143

Fajny. Widziałem sporo filmików z jego recenzjami, rozumiem że to głośny wypust wśród seikofanów. Założenia spełnia, jest toolwatchowy i z charakterem. Dodajemy do shortlisty :)

I dzięki za przegląd seiko, bardzo pomocne.

W dniu 10.01.2022 o 16:54, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Wystarczy, że kupisz ode mnie trzy Formexy

A masz tyle? :) no jednego mogę wziąc ;)

W dniu 10.01.2022 o 11:24, evilym napisał(-a):

Cóż wyprzedził mnie @Daito z nietypową propozycją Nomosa. Club

Podobają mi się Cluby, i to bardzo, ale to stylistyka na drugim biegunie tego czego akurat szukam. Jak wahadło mojej choroby odchyli się w drugą stronę to na pewno będzie w sferze zainteresowań.

W dniu 11.01.2022 o 16:59, andrzejp1242 napisał(-a):

to może Oceanus

To dobry strzał i pasuje. Tylko miałem już S100 u siebie, więc nie chcę powtarzać. Cała ta moja zabawa w dobieranie zegarków to pretekst żeby namierzuć i mieć coś nowego ;)

W dniu 11.01.2022 o 19:29, cordi7 napisał(-a):

Muhle Glashütte SAR Rescue Timer

Bingo! Świetny strzał. Zapomniałem o nim, a kiedyś sporo na YT widziałem. Niebanalny (nawet dziwny) i niewątpliwie bardzo solidnie zrobiony. Może wygrać ten konkurs. 

Jak ktoś nie zna modelu to polecam się przyjrzeć, jest nietuzinkowy. Trochę brzydal, a jednak ładny

2 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

kup "kaskadera"

Ło matko, to chyba za karę ;)

It's not a hobby, it's a sickness.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja to żart😉 a serio, jeżeli chcesz coś solidnego do noszenia ,,po domu”, to tylko G-Shock. Mam ponad 40 zegarków, ale w czasie wolnym, noszę najczęściej G, są stworzone do poniewierania🤷🏻‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Moja propozycja to żart😉 a serio, jeżeli chcesz coś solidnego do noszenia ,,po domu”, to tylko G-Shock. Mam ponad 40 zegarków, ale w czasie wolnym, noszę najczęściej G, są stworzone do poniewierania🤷🏻‍♂️

No tak, ale jak mam gshocka ba ręce to mi żal że trwonię czas na noszenie mniej fajnego zegarka niż inne co leżą w pudełku. Wiem, to nie jest normalne. Gshock to dla mnie taka zabawka, plastikowy gadżet. A dla mnie zegarek to biżuteria, nawet jeśli ma mieć toolwatchowy charakter.

Ale okej, niech będzie :) - jakie porządne super Gshocki polecacie? Mam Ga2100 (casioak) i solarową klasyczną kostkę. Wiem o istnieniu MrG, ale nigdy nie miałem, warto w ogóle się interesować? Coś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na linię MTG, też jest wypas.

425154703_IMG_20201228_1209192.thumb.jpg.fc4896f62d6ab64d5db2dc9e96e44b16.jpg

232531388_IMG_20210112_1417052.thumb.jpg.93f3fe548d72a6aeeeb533eca9bdf6b8.jpg

Gravitymaster cały carbonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mr G jasne, że warto👍 Świetne zegarki. Mega zaawansowane bebechy, piękne wykonanie itd. Tylko żebyś się nie zdziwił, bo niektóre kosztują więcej, niż jakiś tam Tudor😉 w każdym razie świetny strzał👍💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, satanic napisał(-a):

Popatrz na linię MTG, też jest wypas

1 minutę temu, rafalmosty napisał(-a):

Mr G jasne, że warto

Dzięki, panowie. Popatrzę.

Jak macie na myśli jakieś modele do szczególnego polecenia to chętnie wysłucham. Np czy są jakieś typowe klasyki z tej linii, albo coś co wam idealnie siadło. Ewentualnie czego się wystrzegać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten MTG co wrzuciłem bardzo fajny wypust, nie jest jakiś kloc jak większość G - shocków, stalowa koperta, bardzo dobre szafirowe szkło, luma też dawała radę, fajna apka na telefon do ustawiania zegarka i bardzo dobrej jakości gumowy pasek to tak w skrócie, Gravitymaster bardzo dobra czytelność duże indeksy, bardzo lekki i to samo co wyżej ustawiany z apki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaję głos na Firemana. Bardzo solidna propozycja jak na EDC do kilku tysi. Mam go ponad rok i w tym czasie przewinęło się kilka zegarków i tylko ten nadal jest ze mną. Dla mnie ideal. Tzn okienko daty bym wolał czarne, ale nie jest źle.

IMG_20210916_165412.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dodam coś od siebie sprawdzonego. GST-B200 

Chyba najtańszy w tym zestawieniu. Mega czytelny, wygodny i praktyczny. Do tego nie jest przesadnie duży i świetnie leży.

IMG_20220209_164142.jpg

IMG_20220209_164200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi