Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

korba

Nowe mieszkanko moich zegarków (w budowie)

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam 4 zegarki jak niektórym wiadomo. Te akurat nienoszone siedza w pudełkach (swoich oryginalnych, lub nie) To zagladanie do poszczególnych pudełek w poszukiwaniu danego zegarka bywa upierdliwe.

Postanowiłem zrobic im wspólne mieszkanko. Ale pudełka dedykowane zegarkom na Allegro sa jak dla mnie zbyt drogie, a te tańsze nie podobaja mi sie. W związku z tym, zakupiłem na Allegro za niewygórowaną kwote 35zł, stylowe pudełko po duńskich cygarach W. O. Larsen, z zamiarem przystosowania go pod zegarki. Bez dobrych cygar w środku. A zapaliłbym chętnie...

Jest wykonanie z cedrowego drewna, barwionego na czerwono, lakierowanego na półmat. Solidna duńska robota, grube ścianki, porządne zawiasy i zamknięcie. Wymiary 22,5x18,5x7 i według obliczeń, po wykonaniu przegródek wejdzie do niego 6 zegarków (na wypadek rozrostu kolekcji) i zostanie jeszcze podłużna przegródka np. na paski. Mam czarny welur, czy to aksamit (nie znam się), którym wykleję wnętrze, przegródki i poduszeczki pod zegarki. Pokrywka widoczna na pierwszej fotce oczywiście idzie w odstawkę, nie jest potrzebna. Fotkami gotowego sie pochwale później. Na dziś fotki ''stanu surowego''

post-2988-0-41701700-1330788157.jpg

post-2988-0-13750300-1330788162.jpg

post-2988-0-48813500-1330788163.jpg

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pewnością "baza" jest solidna. Czekamy na zdjęcia z postępu bo mogą się przydać jako tutorial. powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze pamiętam Krzysiek_W już coś takiego robił na bazie pudełka z IKEI. Jakby dobrze poszukać to były tam plany i rysunki.

Życzę powodzenia w majsterkowaniu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieczko ma się rozumieć przezierne z plexi lub szyba... by cieszyć oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeee. Dziury wycinac nie mam zamiaru. Oko będzie sie cieszyć po otwarciu.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też używam pudełka po cygarach do przechowywania zegarków, ale nic w środku z nim nie robiłem. :lol: Lenistwo...

post-11714-0-67906800-1330788473.jpg

dscf1715ca0.jpg

dscf1717ij6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki tak luzem obijające się?? Serce by mnie bolało, choc moje to zadne rarytasy. Dlatego ja pudełko przystosuje w tym celu.

Ooo, fajke palimy?? Czy to dekoracja?? Ja tez mam kilka fajek (konkretnie 8 ) wrzoscowych, i cały zestaw akcesoriów do nich i czasem lubię zapalic. Miałem więcej, ale posprzedawałem. Choc codzienna gonitwa wyklucza fajke w zebach i wtedy papierochy niestety :oops: Ale czasem, w spokojny wieczór, przy dobrej książce czy filmie, ze szklaneczka czegos ''dobrego'' lubie fajke nabic Alsbo Black i zakurzyc. Oj lubie... :roll:

A i cygarem nie pogardzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem mi się te skrzyneczki spodobały. Chyba sobie taką sprawię. Co prawda nie na zegarki ale na akcesoria i narzędzia. Dostosowanie będzie prostsze niż do zegarków :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moje skrzyneczki w trakcie dostosowywania.

Jeszcze to potrwa bo praca i szkoła...

nasciturus

nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalę się moimi skrzynkami.Jedna ikeowska "na stałe" i jedna z pudełka podobnego do tego z początku tematu, ale z "dziurą"- to z kolei kiedy zegarki wychodzą do ludzi :lol: .Czekam na przysłanie zdjęć i wklejam.

Czas nie ma początku ani końca, ma tylko środek, w którym wypadło nam żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam nie obijają się, leżą sobie spokojnie obok siebie. :lol:

A fajki bardziej do dekoracji, parę razy zapaliłem, ale nie palę papierosów ani nic takiego więc nie bardzo mi to wychodziło (i w sumie średnio smakowało, ale to wina kijowego tytoniu). :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-10806-0-63547500-1330789000.jpg

post-10806-0-92740900-1330788998.jpg

Czas nie ma początku ani końca, ma tylko środek, w którym wypadło nam żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio zaadaptowałem pudełko od herbaty Twinings ;)

post-5825-0-74147900-1330791880.jpg

img0048wr7.jpg

post-5825-0-64343800-1330791886.jpg

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i podsunąłeś mi pomysł na wykończenie jednego z elementów mojej robótki ręcznej.

Dzięki.

Ale zanim go wykorzystam minie trochę czasu - sesja w toku...

nasciturus

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... i podsunąłeś mi pomysł na wykończenie jednego z elementów mojej robótki ręcznej.

Dzięki.

Ale zanim go wykorzystam minie trochę czasu - sesja w toku...

Domyślam się że chodzi o poduszeczki do zegarków - świetny pomysł z tą gąbką tylko trochę traci na elegancji zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Domyślam się że chodzi o poduszeczki do zegarków - świetny pomysł z tą gąbką tylko trochę traci na elegancji zegarek.

to nie jest gąbka :oops: to jest taka pianka na rury miedziane..

post-5825-0-53234200-1330791955.jpg

Na bank będzie dobre! Ma przewagę nad moi moim bo jest wyższe o 8mm :?

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje ukończyłem. Coprawda miało byc na 6 zegarków, a jest na 4. Na 6 na poduszkach pudełko okazało się za niskie. Więc zrobiłem na 4 leżące. Mnie roboty nawet. Przegrody, dno i ''sufit'' wyklejone czarnym aksamitem (z kiecki z lumpexu ;) )

Fotki do bani, bo jak wracam z pracy to ciemno, a chwilowo sprzęt do robienia fotek jakim dysponuje to tylko komórka. Ale ''w zarysie'' z grubsza widac.

post-2988-0-26383100-1330791983.jpg

post-2988-0-76630600-1330791984.jpg

post-2988-0-09547200-1330791986.jpg

A w pudełku drewnianym po herbacie (podobnej wielkosci) trzymam własnie fajki i akcesoria do nich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korba fajnie wyszło ;)

Podoba mi się!!!

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło mi ;) Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby se zanabyc na Alledrogo pudełko za kilka (naście) złociszy i je przystosowac. Kiecka z aksamitu w Lumpex'ie- 8zł (pół jeszcze zostało) Listwa sosnowa na przegrody- 3,20zł w Castoramie. Klej stolarski- 4zł/tuba. Pudełka na 4-6 zegarków w cenie 200- 300 zł, to 25% (realnej) wartości moich 4-ech czasomierzy, więc automatycznie odpadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczęke juz pozbierałem :shock:

Wyszło Ci super ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły efekt.

Mam nadzieję, że moje tez jakoś będzie wyglądało ;)

Ale zacząłem się zastanawiać nad tym pudełkiem liptona...

nasciturus

___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainspirowany zacząłem szukać i na "Alletanio" :twisted: znalazłem coś takiego, co oczywiście już zakupiłem i będe próbował zaadoptować na domek moich czasomierzy ;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2...82+wys%C5%82any.

myślę, że się nada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba ja pójdę w ślady poprzednika i zakupię to pudełko.

A to które obecnie przerabiam poczeka do wiosny ;)

nasciturus

___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie świetne to pudełko :shock: ale.. jest za niskie!!!

7,3cm wysokości to za mało, biorąc pod uwagę że jest to na oko sklejka 10mm czyli odpadają 2cm i wtedy robi się 5,3cm wysokości!!! Zegarki nie wejdą!!!

Chyba że na leżąco jak u korby!

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.