Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jankos85

Kwarcowy nurek do 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.  

Koledzy forumowicze pomóżcie znaleźć zegarek. Chciałbym coś o wyglądzie nurka ale może być wr100. Koniecznie na bransoletce. Bardzo podobało mi się Seiko skx i Citizen majtek ale chciałbym zwykły mechanizm kwarcowy, nie żaden solar. Może być ciutkie większy, 41-43mm będzie perfekt. Bardzo liczę na podpowiedzi. 

Czemu nie automat? Często przed samym wyjściem zaglądam do pudełka i wybieram zegarek. Mam pięknego orienta big mako ale prawie go nie noszę. Żona pogania, dzieci chcą na ręce a ja nie mam czasu na tą całą procedurę startu.

Czemu nie solar? Miałem już jednego i po dwóch zimach spędzonych w pudełku akumulator był do wymiany.

Mam kilka Casio edifice. Najstarszy ma juz ponad 10 lat. Zmieniam w nim baterie co 3 lata i wiem że w każdej chwili mogę go wyjąć i będzie gotowy do pracy. Może leżeć i rok w pudełku. Wyjmuję go i noszę przez kilka tygodni zakochany w nim jak w nowym. O to mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne znasz klasyka nurkowego od Casio mdv 106 tzw. Duro, ale tylko mineralne szkiełko. W tym budżecie można już wyjąć jakiegoś diverka z szafirem. Czy masz jakieś preferencje wizualne, tzn. wykluczasz homary suba itp. Czy nie robi Ci to różnicy? 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zainteresowanie. Casio mdv znam. Nie wiem jak to ująć ale wiem ile kosztowało rok temu a ile teraz i kupując je za prawie 500zł poczułbym się źle. Homarki niektóre bardzo mi przypadły do gustu. Jeśli nie ma na zegarku loga np. Rolexa to nie widzę problemu. Wspomniane casio też ostro czerpie ze stylistyki innych firm. Oglądałem zegarki Pagani Design i homar Black bay jest super ale tam znów tylko automat wchodzi w grę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro homary są OK, to masz wybór "Subów" w interpretacji Invicty. Jeden przykładowy przedstawiciel z Amazona poniżej.

obraz.png.240fcba267fec5ff957e1a1fdc703e83.png

a tak bardziej oryginalnie, to na przykład Festina. Też jest kilka wersji kolorystycznych:

obraz.png.45e2fb81b7f944026d07a8f8d18f32cd.png

I jest jeszcze w kwarcu i na bransolecie coś takiego jak Stuhrling Aquadiver. Nawet niektóre modele z funkcją GMT.

obraz.thumb.png.64ad237c73b198b5607107c65db7524b.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może taki jak na zdjęciu ?

pol_pm_Zegarek-Meski-Nautica-Crandon-Park-NAPCPS904-54720_1.jpg.02dc59afbe0c094f7428bb97bf816fc6.jpg

Nautica Crandon Park NAPCPS904

Ja kupiłem w zeszłym roku Wr 100 Zakręcana koronka Nie wiem co ma w środku ale to grupa Timex więc stawiam że jakaś podstawowa Miyota Nie ma datownika więc wystarczy jak dwa razy w roku ustawisz czas (przy zmianach czasu z letniego na zimowy i odwrotnie) Przy okazji zaoszczędzisz gwint koronki nie odkręcając i nie zakręcając zbyt często Przed zakręcaniem warto posmarować jakimś olejem do smarowania maszyn i może leżeć w pudełku czekając na użycie Przez pół roku (pomiędzy zmianami czasu ) powinien zrobić odchyłkę poniżej minuty więc nie ma tragedii U mnie odchyłka jest na plus więc w razie czego nie spóźnię się na autobus lub pociąg 😉

Na razie raz założyłem raz w zeszłym roku na kajaki i dał radę Więc chrzest bojowy przeszedł

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za duży odzew. Obejrzałem wszystkie propozycje. Nie pomyslalbym nigdy że w takich pieniądzach można mieć Szwajcara. Może jednak ktoś widział coś bardziej podobnego do skx albo majtka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen bn0150 najlepszy :-)

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Kupić citka z eco-drive

2. Zmienić przyzwyczajenia i dwa razy w miesiącu polozyc zegarekna parapecie

3. cieszyc sie niezawodnoscią i bezobslugowością zegarka

4. Nie dziwaczyć:p

Zapomnieć od czasu do czasu o schowaniu zegarka do szuflady czy pudelka> bieganie do zegarmistrza na wymianę baterii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś od Luminoxa?

Super wytrzymałe zegarki + tryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi