Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie proszę kolegów o pomoc. Czy to oryginalna omega? Sprzedający pisze, że w zegarku brakuje kompletu balansowego (nie wiem co to znaczy) i czterech śrubek od dekla. Jeśli to oryginalny zegarek to jaka będzie orientacyjna cena naprawy?

Image 1 - OMEGA De Ville Chronograph Co-Axial NOS - 431.13.42.51.02.001 Sell/Trade

Image 41 - OMEGA De Ville Chronograph Co-Axial NOS - 431.13.42.51.02.001 Sell/Trade

Image 71 - OMEGA De Ville Chronograph Co-Axial NOS - 431.13.42.51.02.001 Sell/Trade

Image 81 - OMEGA De Ville Chronograph Co-Axial NOS - 431.13.42.51.02.001 Sell/Trade

Image 101 - OMEGA De Ville Chronograph Co-Axial NOS - 431.13.42.51.02.001 Sell/Trade

Zauważyłem, na zdjęciach w internecie, że ten model ma jasne okienko daty, Czarna wersja ma ciemne okienko daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym bardzo ostrożny. Jeśli to nie podróba to jakiś składak chyba skoro nie zgadza się kolor okienka daty.

Szukałem koła balansu chcąc sprawdzić czy jest czarna pokryta powłoką diamentową. Dopiero po chwili doczytałem że brak całgo balansu - to tak jakby Ci ktoś z auta tłoki z silnika powyjmował. Zegarek nie działa i działać nie będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, jakubos napisał(-a):

Byłbym bardzo ostrożny. Jeśli to nie podróba to jakiś składak chyba skoro nie zgadza się kolor okienka daty.

Szukałem koła balansu chcąc sprawdzić czy jest czarna pokryta powłoką diamentową. Dopiero po chwili doczytałem że brak całgo balansu - to tak jakby Ci ktoś z auta tłoki z silnika powyjmował. Zegarek nie działa i działać nie będzie. 

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składak na pewno. Inny numer jest koperty, a inny mechanizmu. Nie ma co się w to pchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma balansu żeby nie sprawdzić czy wszystko działa może?

może mechanizm od aqua terra albo planety a wskazówki chrono przymocowane na sztukę od spodu

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AT chrono, nie miała takiego mechanizmu, ale wiele innych już tak.

https://watchbase.com/omega/caliber/9300

Tak czy inaczej, ja bym w to nie wchodził. Przywrócenie do życia może być kosztowne, albo i niemożliwe (nie wiem jak autoryzowany serwis by podszedł do takiego składaka, a niezależni nie mają dostępu do części).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi