zadra 聽聽 2000 #2601 Napisano 2 Sierpnia Klima nawali艂a?聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2602 Napisano 4 Sierpnia W dniu 2.08.2026 o 22:24, zadra napisa艂(-a): Klima nawali艂a?聽 聽 Tak, bo uszczelki w oknach si臋 powygina艂y i okna otwieraj膮 si臋 tylko troszk臋 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 2000 #2603 Napisano 4 Sierpnia Ja bym z niego nie wysiada艂 latem. To musi by膰聽 super uczucie posiedzie膰 sobie w ukochanym aucie na nas艂onecznionym parkingu przed marketem.聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2604 Napisano 4 Sierpnia (edytowane) 1 godzin臋 temu, zadra napisa艂(-a): Ja bym z niego nie wysiada艂 latem. To musi by膰聽 super uczucie posiedzie膰 sobie w ukochanym aucie na nas艂onecznionym parkingu przed marketem.聽 聽 Super to nie jest dobre s艂owo, natomiast w Giulii mi klima zdech艂a i jest tylko o tyle lepiej, 偶e mo偶na szerzej otworzy膰 okna.聽 Jeszcze, bo w lewych drzwiach co艣 chrobocze przy opuszczaniu szyby i ciekawe czy i kiedy padnie.聽 聽 Jako艣 nie mam motywacji, 偶eby t膮 klim臋 naprawi膰, bo ja akurat klim臋 bardzo 藕le znosz臋, choruj臋. Niestety odwieczny i chyba nierozwi膮zywalny problem z zatokami. Tak偶e ja kliku u偶ywam tylko wtedy, gdy naprawd臋 bardzo musz臋.聽 Edytowane 4 Sierpnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 2000 #2605 Napisano 9 Sierpnia Klima powinna s艂u偶y膰 do obni偶enia temperatury a nie do mro偶enia obj臋to艣ci powietrza. Ludzie zapominaj膮, 偶e r贸偶nica in/out powinna by膰 jak najmniejsza - 4....8stC 偶eby przy wysiadaniu聽 nie narazi膰 organizmu na znaczne szoki termiczne. Oczywi艣cie kierunki nawiewu r贸wnie wa偶ne ..聽 Jak pami臋tam, to Alfic臋 kupowa艂es now膮. Podjed藕 do ASO niech gwarancyjnie pogrzebi膮 w chrobotaniu przy szybie i nie czekaj a偶 nie zamkniesz jej podczas du偶ej ulewy, bo koszty przywr贸cenia zalanego聽wn臋trza b臋d膮 niepor贸wnywalnie wy偶sze..聽 3 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2606 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) W dniu 9.08.2026 o 12:53, zadra napisa艂(-a): Klima powinna s艂u偶y膰 do obni偶enia temperatury a nie do mro偶enia obj臋to艣ci powietrza. Ludzie zapominaj膮, 偶e r贸偶nica in/out powinna by膰 jak najmniejsza - 4....8stC 偶eby przy wysiadaniu聽 nie narazi膰 organizmu na znaczne szoki termiczne. Oczywi艣cie kierunki nawiewu r贸wnie wa偶ne ..聽 Jak pami臋tam, to Alfic臋 kupowa艂es now膮. Podjed藕 do ASO niech gwarancyjnie pogrzebi膮 w chrobotaniu przy szybie i nie czekaj a偶 nie zamkniesz jej podczas du偶ej ulewy, bo koszty przywr贸cenia zalanego聽wn臋trza b臋d膮 niepor贸wnywalnie wy偶sze..聽 聽 Musz臋 jecha膰 ko艅cem wrze艣nia na przegl膮d + przegl膮d rejestracyjny, to si臋 ogranie klim臋 i szyb臋.聽 Edytowane 20 Sierpnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Krzysztof Sk贸rka 聽聽 7408 #2607 Napisano 21 Sierpnia @pmwas聽Gdyby艣 nie pozna艂 Pawle to przed chwileczk膮 intensywnie do siebie machali艣my 馃槈聽 Co robi艂e艣 w moich stronach? Faktycznie twoja pomara艅cza jest nie do pomylenia z czymkolwiek innym. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2608 Napisano 21 Sierpnia 19 minut temu, Krzysztof Sk贸rka napisa艂(-a): @pmwas聽Gdyby艣 nie pozna艂 Pawle to przed chwileczk膮 intensywnie do siebie machali艣my 馃槈聽 Co robi艂e艣 w moich stronach? Faktycznie twoja pomara艅cza jest nie do pomylenia z czymkolwiek innym. 聽 W moich stronach Ja mieszkam na Klimontowskiej 聽 Jeszcze, bo ja (a zw艂aszcza 偶ona) liczy, 偶e za jakie艣 2 lata ju偶 w jej rodzinnych Tarnowskich G贸rach...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Krzysztof Sk贸rka 聽聽 7408 #2609 Napisano 21 Sierpnia Ja te偶 mieszkam na Klimontowskiej 馃檲 To musisz na plasterek whisky zajrze膰 馃ぉ 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2610 Napisano 21 Sierpnia Pewnie, koniecznie聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2611 Napisano 12 Wrze艣nia (edytowane) Taki to juz los mojego UAZika, 偶e ostatnio zosta艂 autem do kr臋cenia si臋 wko艂o komina. Po cz臋艣ci tylko聽dlatego, 偶e - psuj膮c si臋 co chwila - straci艂 moje zaufanie (kt贸rego i tak nigdy nie mia艂?), a raczej przez to, ze po zakupie (przepraszam, wypo偶yczeniu) chi艅skiego smoka dosta艂em kusz膮c膮 kosztami Ki臋 Rio, kt贸r膮 je藕dzi si臋 tak tanio, 偶e wybaczy si臋 jej w zasadzie wszystko. Brak mocy, nud臋, b贸l ty艂ka, zdr臋twia艂e nogi, po prostu jak auto pali 6,5l LPG na 100km... to si臋 nim je藕dzi 聽 Dzi艣 jednak na tras臋 do Nowego Targu Kia akurat dost臋pna nie by艂a i musia艂em wybra膰... Alfa, czy UAZ? Musz臋 powiedzie膰, ze ostatnio rzadko wybieram Alf臋. Ceny paliw premium dobijaj膮ce ju偶 do dziewi膮tki skutecznie obrzydzaj膮 jazd臋 do roboty nawet takim fajnym autem. Co innego do rodziny, na wycieczk臋... ale do roboty? Tyle p艂aci膰 za dojazd do roboty? Wyb贸r pad艂 na UAZa, kt贸ry zreszt膮 chwil臋 ju偶 trasy nie robi艂 i te偶 warto go by艂o nieco przewietrzy膰. 聽 Poranek ju偶 ch艂odny, do tego deszczowy. Odpalam. Oczywi艣cie odpala bez problemu, ale聽czekam a偶 "elektroniczne ssanie" obni偶y obroty, bo ruszanie UAZem na zimnym (opr贸cz tego, 偶e zabronione w instrukcji obs艂ugi聽 - sic!) to murowane szarpanie i d艂awienie si臋 tego na wskro艣 nowoczesnego motoru. 聽 Gdy si臋 ju偶 rozgrzeje do ok 45* (instrukcja m贸wi bodaj o 60-ciu), mo偶na rusza膰. Na g艂贸wn膮 ulic臋 mam mocno w d贸艂, wi臋c moje "ukochane"聽oponki BFG T/A u偶 na wej艣cie postanawiaj膮 przypomnie膰, dlaczego tak je "kocham". Przy hamowaniu przed g艂贸wn膮 z pr臋dko艣ci 25km/h ju偶 trac膮 przyczepno艣膰 na 艣liskim asfalcie. Mo偶ecie mi wierzy膰lub nie, bo co niekt贸rzy mi nie wierz膮 - te opony po prostu s膮 niebezpieczne po deszczu i naprawd臋 nie dramatyzuj臋. Po prostu s膮 i ju偶. 聽 Dodam, z臋 przy tej okazji zapewniam te偶 s膮siadom cudny pisk zimnych b臋bn贸w z ty艂u, ale... taki urok uljanowskich b臋bn贸w, piszcz膮 sobie jak s膮 zimne. 聽 Pierwsze kilometry pokonane w zimnie i z paruj膮cymi szybami przypominaj膮 mi, 偶e mam zamkni臋ty po lecie zaw贸r nagrzewnicy. Wentylacja wprawdzie chodzi - i nawet jest puszczona na szyb臋 - ale co z tego, skoro dmucha zimnem? Troch臋 zaczynam zazdro艣ci膰 pewnemu W艂ochowi,聽 kt贸ry w swoim Hunterze zamontowa艂 sobie ci臋gno (takie jak do ga藕nika do ssania), kt贸rym mo偶e sobie ot tak, podczas jazdy, prze艂膮cza膰 zimno-ciep艂o, bez konieczno艣ci czekania na jakie艣 czerwone 艣wiat艂o i nurkowania pod desk臋 od strony pasa偶era, ewentualnie wsadzaj膮c temu偶 g艂ow臋 mi臋dzy kolana, o ile si臋 takowego akurat posiada. Dodam, 偶e jedno czerwone 艣wiato to z regu艂y za ma艂o, bo znalezienie d偶wigienki jest trudne nawet jak si臋 wie, gdzie jej szuka膰. 聽 Ale z drugiej strony - czy takie ci臋gno to w UAZie nie za du偶y luksus? Wszak taka interakcja z pasa偶erem tylko zacie艣nia wzajemne wi臋zi, wi臋c po c贸偶 to psu膰 jakimi艣 ci臋gnami? Ja tam akurat nie mam pasa偶era, wiec postanawiam dojecha膰 na stacj臋 Shell w Jaworznie, bo przy w艂膮czniku LPG i tak 艣wieci mi si臋 rezerwa. 聽 Zakr臋t w J臋zorze, na wyje藕dzie na Jaworzno, pokonuj臋 z przepisow膮 preko艣ci膮 40km/h. Rzadko zreszt膮 przekraczam tu 50 (inni nagminnie), raz 偶e zakr臋t jest zdradliwy, a dwa, ze nie dalje jak dwa dni temu wyjecha艂em ze艅 prosto na pana, kt贸ry w艂a艣nie wysiada艂 z dymi膮cego auta, kt贸rym dos艂ownie przed chwil膮 odbi艂 si臋 od聽 barierki , dodatkowo zasypuj膮c oba pasy i autem i jego szcz膮tkami. Zatem聽 - warto czasem jecha膰 wolno. 聽 Na stacji czeka艂a mnie mi艂膮 niespodzianka. LPG po 2,79z艂. Nie wiem, jak to sie osta艂o, bo wsz臋dzie ju偶 co najmniej 3,聽 ale zawsze to par臋 zlotych mniej. Auto nagazowane, nagrzewnica w艂aczona, mo偶na jecha膰. Silnik ju偶 porz膮dnie rozgrzany i wkr贸tce w kabinie robi si臋 przyjemnie ciep艂o. 聽 Pod Chrzanowem wyjazd na A4 jest mocno pod g贸r臋, co wymaga wykrzesania nieco wi臋kszej ilo艣ci mocy z pote偶nego ruskiego 2,7, bo rozp臋dzenie tego cie偶kiego kanciaka pod g贸r臋 tak, by wbi膰 si臋 na prawy pas jednocze艣nie nie powoduj膮c karambolu to wcale nie takie proste zadanie. Fakt, ten silni pi臋knie ryczy przy 80km/h na trzecim biegu, jednak z do艣wiadczenia wiem, 偶e ryczy raczej z b贸lu ni偶 szcz臋艣cia. Ale czasem musi bole膰, 偶eby nie zosta膰 jak ta ofiara na ko艅cu rozp臋d贸wki w oczekiwaniu na kilometrow膮 luk臋 na prawym pasie... 聽 Na autostradzie nie zostej臋 zreszt膮 d艂ugo, bo UAZik nie lubi autostrad, a ja nie lubi臋 bramek. Zje偶d偶am na Krzeszowice i dalej tocz臋 si臋 przez tereny zabudowane przepisowa 50-tk膮, ewidentnie wkurzaj膮c tym co niekt贸ych husarzy. Z przodu piszczy klocek, ale to przeciez na pewno klocek. Piszczy zreszt膮 ju偶 kt贸ry艣 dzie艅 i troch臋 mnie wkurza, ale w sumie w UAZie zawsze co艣 piszczy, to niech to b臋dzie tylko klocek, nic to... 聽 W Balicach powr贸t na A4 i zn贸w sprint na tr贸jce, ale tym razem ju偶 tylko tak do 70-tki, bo na prawym wzgl臋dny spok贸j. 聽 Krak贸w prawie bez kork贸w, na wyje藕dzie 艣wiat艂a i - jak zawsze - troch臋 ciasno, ale jad臋 pynnie, wszak sobota. Takze z kiepskiego czasu w Balicach zrobi艂 si臋 bardzo dobry czas w My艣lenicach. Pr臋dko艣ci bardzo przepisowe, bo 艣lisko. Za My艣lenicami ba艂em si臋, 偶e b臋d臋 pierwzym zawalidrog膮, ale nie, bo w tych warunkach husarze gnaj膮 ile si艂 w t艂okach lewym ,a prawy okupuj膮 takie 艣lamazary-panikary jak i ja. Zatem - wbrew oczekiwaniom - sam zcasem jestem zmuszony wyprzedza膰, cho膰 przewa偶nie wol臋 zwolni膰 i聽poczeka膰, bo znale藕膰 luk臋 odpowiednio d艂ug膮, by wyprzedzi膰 kogo艣 UAZem w tych warunkach wcale nie jest tak 艂atwo. 聽 Gdzie艣 w okolicach Lubnia czy Pcimia atakuje mnie Honda. Nie powiem nawet, zeby jecha艂膮 szybko, po prostu jej "mowa nadwozia" m贸wi wyra藕nie "przeszkadzasz mi". Znacie to - doje偶d偶a do zderzaka, szybka zmiana na lewy i powr贸t na prawy przed sam nos. Nie b臋d臋 tu dramatyzowa艂,ze "na centymetry", ale zderzak tego narwa艅ca by艂 niekomfortowo blisko. Oczywiscie szybko pojecha艂 i tyle go widzieli. Przynajmniej narazie. 聽 Ja tymczasem dojecha艂em do stromego i d艂ugiego podjazdu przed tunelem w Skomielnej i nadszed艂 czas na test naprawianego niedawno a偶 dwarazy ukladu ch艂odzenia. W UAZie uklad ch艂odzenia nie jest jak w nowych autach, gdzie wskaz贸wka przez ca艂膮 drog臋 ani drgnie - na d艂ugich podjazdach p艂yn potrafi si臋 zagrza膰 nawet o jakie艣 10*. 呕eby trzyma膰 moj膮 zawrotn膮 pr臋dkos膰 80km/h, musz臋 wybra膰 bieg bezpo艣redni bo - jak w Starze 25 - nadbieg s艂u偶y do jazdy po p艂askim terenie, nie do jazdy w g贸rach. 聽 Na g贸rze - wszystko gra. z 80* zrobi艂o si臋 jakie艣 83*, uk艂ad dzia艂a! 聽 W tunelu - niesamowite - lewy pas, bo z jakiego艣 powodu prawy jedzie 60km/h. Czemu? Nie wiem. Jedenpostanowi艂 jecha膰 60, a reszta ci膮gnie si臋 za nim, przy czym duzi musz膮, a osob贸wki... wida膰 lubi膮. Za tunelem zjazd do Chab贸wki i nies艂awny odcinek z ostrymi zakr臋tami, na kt贸rym wielu ju偶 rozbi艂o samochody, a paru motocyklist贸w nawet straci艂o 偶ycie. 聽 Nie ryzykuj臋, w zakr臋tach jad臋 50, a w najcia艣niejszym nawet 45, bo tym oponom po prostu nie ufam i nie chc臋 zbiera膰 bullbara z barierki... czy tam odwrotnie... 聽 Mijam ko艣ci贸艂 w Pi膮tkowej i doganiam narwa艅ca w Hondzie, kt贸y w艂a艣nie krzata si臋 wok贸艂 swojego bolidu elegancko wpasowanego w barier臋 energoch艂onn膮 na ostatnim ju偶 zakr臋cie. Wida膰, ze uprzejmy narwaniec, bo wpasowa艂 si臋 tak , ze w sumie nawet jednego pasa ca艂kiem nie zablokowa艂, tak kulturalnie. 聽 Na podje藕dzie do Rdzawki mg艂a jak mleko. W艂膮czam p/mglowe ufajac, ze si臋 w艂膮czy艂o, bo w dzie艅 pod艣wietlenia przycisku, sygnalizujacego jego w艂膮czenie, po prostu nie wida膰. Jest to kolejny przyk艂膮d genialnej in偶ynierii, bo zamiast da膰 przycisk, kt贸ry moze by膰 wci艣ni臋ty lub "wyci艣ni臋ty", zastosowano tu przycisk "mi臋kki", kt贸ry po w艂膮czeniu pod艣wietla si臋 ja艣niej, tylko w dzie艅 tego pod艣wietlenia po prostu nie wida膰, ale zn贸w - czemu niby w UAZie ma by膰 艂atwo??? 聽 W Klikuszowej mg艂膮 znika, wi臋c wy艂膮czam 艣wiat艂o, zn贸w wierz膮c,聽ze si臋 wy艂膮czy艂o.聽 Dalej ju偶 - dos艂ownie - z g贸rki i o zupe艂nie przyzwoitej porze osiagam cel. 聽 Po zaparkowaniu mi艂a niespodzianka. Oba b臋bny z ty艂u s膮 zimne. Mo偶e si臋 to wydawa膰 dziwne, ale jak je藕dzi艂臋m po miescie (tzn gaz-hamulec) to zawsze mia艂em potem wrazenie, ze prawy b臋ben jest cieplejszy, wiec obawia艂em si臋, czy mi si臋 nie przyblokowuje, ale wida膰 nie. Moze zatem lewy s艂abiej hamuje, ale to osobny temat na p贸藕niej - na niedwanym przegl膮dzie by艂o zreszt膮 OK. 聽 Zostwiam auto na parkingu i wracam dopiero po pracy. 聽 Po pracy przy pierwszej pr贸bie odpalenia - a jak偶e - b艂膮d ABSu, wi臋c szybko wy艂膮czam zap艂on, zanim聽komputer si臋 kapnie. Zeby mi potem ca艂膮 drog臋 "checkiem" nie 艣wieci艂. Za drugim razem posz艂o ju偶 dobrze i mozna jecha膰.聽 Dodam, 偶e tego si臋 nie da naprawi膰, pyta艂em mi艂臋go pana z UAZ Slovensko i one pono膰 po prostu tak maj膮. Znowu - UAZ. 聽 Droga powrotna ju偶 sucha, wiec i pisa膰 nie ma za bardzo o czym, moze opr贸cz tego, ze gaz ko艅czy mi si臋 w Pcimiu i do MOLa w My艣lenicach jad臋 sobie bur偶ujsko聽na benzynie 98. Tak my艣la艂em, 偶e skoro jad臋 ekonomicznie z "TIRowymi" predko艣ciami, to LPG powinno do My艣lenic wystarczy膰, ale nie ma przebacz, spalanie wysz艂o - bagatela -聽 oko艂o 17l/100km. Wszak to nowoczesny DOHC Euro 6, kogo to moze dziwi膰? Dodam, 偶e聽nie s膮dz臋, 偶eby to by艂a kwestia z艂ych ustawie艅 instalacji, bo on beznyny 13l te偶 spali膰 potrafi na spokojnie, cho膰 z drugiej storny w czarnym "Kacapie" przy spokojnej je藕dzie zdarzylo mi si臋 zejs膰 do 10. Ale troch臋 oszukiwa艂em, bo z Nowego Targu do Sosnowca to jednak troch臋 z g贸rki... 聽 Na MOLu moje ostatnie odkrycie - hot dog z kie艂bas膮 z kolorowym pieprzem i sosem hotdogowym. Tylko hot-dog, ale jednak dobry. 聽 I dalej do Sosnowca, omijaj膮c obowiazkowy korek na wje藕dzie do Krakowa przez Skawin臋, bo czasowo mniej wi臋cej na jedno, a przynajmniej si臋 jedzie, a nie stoi. 聽 Na koniec jeszcze na A4 podczas wyprzedzania ci臋偶ar贸wki, przy zawrotnej pr臋dko艣ci 110km/h z艂o偶y艂o mi si臋 prawe lusterko i dalej mog艂em sobie w nim ogl膮da膰 tylne ko艂o (czy czasem b臋ben nie dymi), ale ju偶 na pewno nie drog臋 za sob膮. Tak to ju偶 z tymi lusterkami w Hunterze jest, przy czym lewe to jeszcze mo偶na poprawi膰 przez okno (o ile otworzy si臋 wystarczaj膮co szeroko), a bez prawego czasem trzeba 偶y膰...聽 聽 Sprzeg艂o dzisiaj wyj膮tkowo grzeczne, cho膰 przy parkowaniu przypomnia艂o mi, ze jednak gor膮ce pracuje tylko mniej wi臋cej dobrze. Tzn. raz mniej raz wi臋cej. 聽 Ale og贸lnie UAZ dzisiaj w wyj膮tkowo dobrym nastroju, nie buntowa艂 si臋 za bardzo. Pewnie zadowolony, z臋 zn贸w wyjecha艂 w tras臋 d艂u偶sz膮 niz 30km. 聽 I co?I powiem, ze jednak brakuje mi codziennych niemal woja偶y UAZem. Nie zebym chcia艂 do tego wr贸ci膰. Jednak te 6,5l LPG w Rio to pokusa zbyt du偶a, by z tego rezygnowa膰. Ale fajnie si臋 je藕dzi t膮 rusk膮 kup膮 z艂omu. Przynajmniej jest zabawa, a nie tylko "przemieszczanie z punktu A do punktu B". Nudy nie ma na pewno. A 偶e nie ka偶dy musi kocha膰 tak膮 zabaw臋... to aktuar doskonale rozumiem 聽 聽 聽 聽 Edytowane 13 Wrze艣nia przez pmwas 1 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
jacek_63 聽聽 362 #2612 Napisano 12 Wrze艣nia Kamie艅 z serca... Dlatego, 偶e d艂ugo si臋 nie odzywa艂e艣聽馃槉 A powy偶szy tekst聽czyta艂em jak najlepsz膮 powie艣膰 sensacyjn膮聽馃構 聽 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2613 Napisano 13 Wrze艣nia 9 godzin temu, jacek_63 napisa艂(-a): Kamie艅 z serca... Dlatego, 偶e d艂ugo si臋 nie odzywa艂e艣聽馃槉 A powy偶szy tekst聽czyta艂em jak najlepsz膮 powie艣膰 sensacyjn膮聽馃構 聽 聽 A wczorajszy dzie艅 by艂 na tyle przyjemy, 偶e postanowi艂em to opisa膰. Takie "z pami臋tnika automobilisty". Przepraszam je艣li przynudzam.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 10570 #2614 Napisano 13 Wrze艣nia A swoj膮 drog膮 to chyba najlepszy europejski test Huntera, niestety po czesku...聽 聽 聽 Bo w Polsce to raczej skupiaj膮 si臋 na topieniu go w b艂ocie, a tu mamy fajn膮, kompletn膮 recenzj臋...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach