pmwas 聽聽 9594 #2551 Napisano 14 Kwietnia (edytowane) No ok, dotar艂o jednak dzi艣 po po艂udniu...聽 聽 聽 聽 Takie co艣.聽 My艣l臋, 偶e si臋 sprawdzi...聽 聽 Uprzedzaj膮c ew. pytanie - wy艂膮cznik ma zabezpieczenie i nie da si臋 go zdalnie roz艂膮czy膰 przy napi臋ciu powy偶ej 13V 聽 Natomiast zwraca uwag臋 wygi臋ta klema minusowa ze zgi臋t膮 艣rubk膮...聽 Jak mo偶na tak zdewastowac zwyk艂膮 klem臋? Tylko pan spod Limanowej to wie 馃う聽 Edytowane 14 Kwietnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2552 Napisano 15 Kwietnia Ech... Sta艂o si臋 to, czego si臋 obawia艂em. Zaci艣ni臋ty "w os臋" przew贸d uk艂adu ch艂odzenia p臋k艂 na opasce i sika. Dos艂ownie sika. Nie wiem, jak ja si臋 tam dostan臋. Mo偶e wymontiwanie obudowy akumulatora co艣 pomo偶e. Bo tak to bez szans...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1924 #2553 Napisano 15 Kwietnia Demontuj wi臋cej ni偶 potrzebujesz do minimalnego dost臋pu. Jak masz wi臋cej miejsca, to lepiej i dok艂adniej wykonuje si臋 robot臋. A 偶e czasu wi臋cej.. Mo偶e dzi臋ki temu naprawisz co艣 dodatkowego..聽 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2554 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 聽 Zdj臋cie聽 zrobione ju偶 po odpi臋ciu w臋偶a, bo w trakcie odpinania nie mia艂em telefonu, a i tak musia艂em wr贸ci膰 do domu po n贸偶.聽 Dost臋p z bardzo trudnego sta艂 si臋 bardzo 艂atwy.聽 聽 聽 Zatem bingo, bez obudowy spokojnie mo偶na tam si臋 dosta膰.聽 聽 聽 Ten leje. P贸ki co tylko skr贸ci艂em i tyle. Ale pewnie wr贸c臋 do tematu, bo tu dwa te przewody s膮 do wymiany na co艣 lepszego.聽 聽 No w臋偶e uk艂adu ch艂odzenia s膮 raczej wiekowarstwowe na przekroju, a to jest ca艂kiem zwyk艂y gumowy w膮偶...聽 Edytowane 16 Kwietnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2555 Napisano 16 Kwietnia No i tak. Pierwsze testy ok, ale jak posta艂 i go odpali艂em, to zn贸w si臋 leje. Po dokr臋ceniu zn贸w si臋 nie leje, ale ten gumowy w膮偶 trzeba bardzo mocno zacisn膮膰 i przez to p臋ka. Zam贸wi艂em przewody - trzy 艣rednice - i b臋d臋 musia艂 toto wymieni膰, bo to b臋dzie wieczny k艂opot.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
JASI 聽聽 1219 #2556 Napisano 16 Kwietnia W dniu 14.04.2026 o 20:07, pmwas napisa艂(-a): Natomiast zwraca uwag臋 wygi臋ta klema minusowa ze zgi臋t膮 艣rubk膮...聽 Jak mo偶na tak zdewastowac zwyk艂膮 klem臋? To jest taki typ klemy.聽 W mojej starej Astrze te偶 tak膮 mam.聽 聽 Pozdrawiam Jacek聽 0 "Na 偶adnym zegarze nie znajdziesz wskaz贸wek do 偶ycia"聽 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2557 Napisano 16 Kwietnia 24 minuty temu, JASI napisa艂(-a): To jest taki typ klemy.聽 W mojej starej Astrze te偶 tak膮 mam.聽 聽 Pozdrawiam Jacek聽 聽 Nie, chodzi mi o to, 偶e ta 艣ruba jest聽 wygi臋ta. Tak, 偶e nie da si臋 tej nakr臋tki porz膮dnie odkr臋ci膰, a tylko lekko poluzowa膰. I sama klema jest obrobiona, 偶e przy pr贸bie dalszego odkr臋cania nakr臋tki przeskakuje ca艂a 艣ruba. Og贸lnie najch臋tniej bym j膮 wymieni艂...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1924 #2558 Napisano 16 Kwietnia 9 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): Ten leje. P贸ki co tylko skr贸ci艂em i tyle Z mojego do艣wiadczenia napisz臋, 偶e powiniene艣 wymieni膰 tr贸jnik/kolano na inne. Je艣li dobrze rozumiem sytuacj臋, to masz tam do艂o偶ony tr贸jnik rozga艂臋ziaj膮cy do zasilania reduktora i na jednym odej艣ciu "leje". Jesli mam racj臋, to masz k艂opot, bo elementy standardowe (kolanka, tr贸jniki) do uk艂adu ch艂odzenia przy instalacji lpg robione s膮 zazwyczaj tak, 偶e do standardowych w臋偶y wchodz膮 z du偶ym luzem. Musisz albo dobra膰 艣rednic臋 w臋偶a, 偶eby trudno by艂o wcisn膮膰 na kr贸ciec albo dobra膰 jaki艣 tr贸jnik, 偶eby聽 aktualne w臋偶e ciasno wchodzi艂y. Zostaje metoda pr贸b i b艂臋d贸w albo wyj膮膰 kr贸ciec i podjecha膰 do sklepu do przymiarki. Mo偶e by膰 "agroma" - czasami znajdzie si臋 co艣 ciekawego do mniej wymagaj膮cego sprz臋tu 聽 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2559 Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 12 godzin temu, zadra napisa艂(-a): Z mojego do艣wiadczenia napisz臋, 偶e powiniene艣 wymieni膰 tr贸jnik/kolano na inne. Je艣li dobrze rozumiem sytuacj臋, to masz tam do艂o偶ony tr贸jnik rozga艂臋ziaj膮cy do zasilania reduktora i na jednym odej艣ciu "leje". Jesli mam racj臋, to masz k艂opot, bo elementy standardowe (kolanka, tr贸jniki) do uk艂adu ch艂odzenia przy instalacji lpg robione s膮 zazwyczaj tak, 偶e do standardowych w臋偶y wchodz膮 z du偶ym luzem. Musisz albo dobra膰 艣rednic臋 w臋偶a, 偶eby trudno by艂o wcisn膮膰 na kr贸ciec albo dobra膰 jaki艣 tr贸jnik, 偶eby聽 aktualne w臋偶e ciasno wchodzi艂y. Zostaje metoda pr贸b i b艂臋d贸w albo wyj膮膰 kr贸ciec i podjecha膰 do sklepu do przymiarki. Mo偶e by膰 "agroma" - czasami znajdzie si臋 co艣 ciekawego do mniej wymagaj膮cego sprz臋tu 聽 聽 Tu jest inaczej. Te fabryczne w臋偶e pasuj膮 do艣膰 ciasno i nie lej膮. Natomiast do艂o偶one s膮 dwa, wyra藕nie szersze, zrobione ze zwyk艂ej gumy. Jak to wymieni臋 na co takiego jak fabryczne, powinno by膰 dobrze.聽 聽 Zreszt膮 jak to podokr臋ca艂em to by艂o sucho (czasem wsadzam tam r臋k臋, 偶eby pomaca膰, czy si臋 nie poci) , tylko w膮偶 p臋k艂 na mocno dokr臋conej opasce.聽 聽 聽 Tu zreszt膮 wida膰, jak mocno to trzeba 艣cisn膮膰...聽 Edytowane 17 Kwietnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9594 #2560 Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Og贸lnie to dzi艣 patrzy艂em, jak elegancko jest zrobiona instalacja LPG w Rio. Wszystko 艂adnie, wygl膮da jakby to fabryka zrobi艂a.聽 A w UAZie po prostu czu膰 "piproka". Robota na odwal si臋, brzydko, 艣ci艣ni臋te, za szerokie rurki, modul steruj膮cy wysuni臋ty mi臋dzy obudow臋 aku a kable, niezamocowany, fragment os艂ony wi膮zki elektrycznej zostawiony luzem pod obudow膮, naprawd臋 wkurza od samego patrzenia. Ch艂op dostaje fabrycznie nowe auto i tak膮 partanin臋 komu艣 w nowiutkim aucie robi. W Rio naprawd臋 wygl膮da to zupe艂nie inaczej.聽 Edytowane 19 Kwietnia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach