pmwas 聽聽 9408 #2476 Napisano 7 godzin temu (edytowane) Zaniedbania serwisowe zawsze si臋 zemszcz膮.聽 聽 Pisa艂em, 偶e sp贸藕ni艂em wymian臋 艣wiec i cewka mia艂a korozj臋 na styku.聽 聽 Dzi艣 rano ruszam. Odpali艂 艂adnie, ale ju偶 po kilkuset metrach jedno szarpni臋cie, za chwil臋 drugie, potem trzecie, czwarte i pi膮te i pracuje na trzech "garach".聽 聽 Blisko mia艂em to zawr贸ci艂em jednak pod dom, 偶eby go nie zostawia膰 gdzie艣 byle gdzie. Mo偶e to niem膮dre, bo to, co dzia艂o si臋 na podje藕dzie pod blok - masakra, silnik chcia艂 spod maski wyskoczy膰 聽 Mia艂em zmieni膰 auto, ale otworzy艂em mask臋 i pacz臋.聽 聽 Silnik si臋 telepie na 3 cylindrach.聽 Szkoda mi czasu na komputer, ja to zreszt膮 nie wierz臋 w te komputery 聽 Skorodowan膮 cewk臋 da艂em na pierwszy cylinder (tzn pierwszy od przodu, bo w sumie numeracji nie sprawdza艂em i nawet nie wiem, czy one s膮 ponumerowane od przodu), wi臋c odpi膮艂em wtyczk臋 od cewki i... Nico. Zero zmiany. Wpialem - nic.聽 聽 Zgasi艂em, odkr臋ci艂em cewk臋.聽 Styk brzydki.聽 聽 Na szybko wyczy艣ci艂em, spryskalem kontaktem, zamontowa艂em i hula, ale cewka raczej do wymiany, bo drogie nie s膮, a mi silnik albo katalizator padnie. Ew. Widz臋, 偶e to si臋 nawet da rozebra膰, ale i tak nowa w zapasie to mus przy takim grzebaniu...聽 聽 Ot, za d艂ugo ignorowa艂em pierwsze sygna艂y. A wystarczy艂o tylko tam zajrze膰 w odpowiednim momencie...聽 聽 聽 Edytowane 7 godzin temu przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9408 #2477 Napisano 4 godziny temu Najgorsze, 偶e cewek nie ma i trzeba zam贸wi膰 chi艅skie. Ale czy chi艅skie s膮 gorsze od ruskich? Oka偶e si臋.聽 聽 By艂y czasy, 偶e cewki by艂y z Boscha... Ale te nie s膮 dost臋pne.聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9408 #2478 Napisano 1 godzin臋 temu No i update za updatem.聽 Silnik wprawdzie chwilowo chodzi 艂adnie, ale teraz ju偶 mam pewno艣膰, 偶e stuki dochodz膮 gdzie艣 spod auta. Po zaparkowaniu raz jeszcze spr贸bowa艂em go rozbuja膰 i jak nadepn膮艂em na pod艂og臋 baga偶nika to pod autem co艣 mocno - przepraszam - "je*b艂o". 聽 Moze to i brzmi jak tuleja resora, ale jaz jeszcze je obejrza艂em i wygl膮daj膮 zadobrze na tak g艂o艣ny odg艂os. Mo偶e zatem kt贸re艣z mocowa艅 nadwozia do ramy? NIe wiem. Pojecha艂bym nawet na kana艂 do te艣cia to wszystko poogl膮da膰, ale ogl膮dajac tuleje resor贸w trafi艂em na wyciek paliwa z lewego baku, i to nie gdzie艣 na przewodach, a na spawie. Wida膰 przerdzewia艂, co po 8 latach w sumie nie jest w tych autach niemo偶liwe.聽 聽 Nie s膮 to moze jakie艣 niesamowite usterki, natomiast nie bardzo chce mi si臋 to ogarnia膰 i my艣l臋, 偶e pora zaktywizowa膰 jednak pomara艅czowego (zw艂aszcza, z臋 zima si臋 ju偶 chyba ko艅czy), a z czarnym w ko艅cu si臋 po偶egna膰, bo po prostu wszystko si臋 w nim ju偶 sypie. Gdzie nie zajrze膰 - dramat. 聽 Naprawd臋 grat totalny i my艣l臋, 偶e w ko艅cu to ju偶 czas. 聽 聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach